Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: The Mole, Luckiest Girl Alive, Derry Girls en meer

  •  
06-10-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Luckiest Girl Alive
Verder gaat dit weekend ook het tweede seizoen van Agent Hamilton van start bij de NPO.
Foto credit: Sabrina Lantos / Netflix
The Midnight Club (vrijdag 07/10, Netflix) Bovennatuurlijke dramaserie van de maker van The Haunting of Hill House, over een tehuis voor terminaal zieke kinderen die in de late uren enge verhalen uitwisselen. Lees de recensie.
Derry Girls S03 (vrijdag 07/10, Netflix) Derde en ook laatste seizoen, hoewel een film niet wordt uitgesloten, van de tragikomedie over Noord-Ierse tieners die zich met humor staande houden in moeilijke tijden. Lees de recensie.
Glitch (vrijdag 07/10, Netflix) Koreaanse mysterieserie waarin een jonge vrouw zoekt naar haar verdwenen vriend. Ze werkt daarvoor samen met een door ufo’s geobsedeerde man, en samen stuiten ze op een gigantisch complot.
Man on Pause (vrijdag 07/10, Netflix) Tragikomische serie uit Turkije waarin een man van middelbare leeftijd geobsedeerd raakt door verandering. Hij gaat op zoek naar wat meer geluk in zijn leven, maar weet alles te verknoeien.
The Mole (vrijdag 07/10, Netflix) Amerikaanse versie van Wie is de mol? die het bekende format hanteert: de deelnemers voeren samen opdrachten uit terwijl een van hen als saboteur juist alles moet ontregelen. Lees de recensie.
Luckiest Girl Alive (vrijdag 07/10, Netflix) Thrillerfilm over een succesvolle vrouw (Mila Kunis) die plotseling opnieuw wordt geconfronteerd met duistere zaken die speelden toen ze nog als tiener op school zat. Bekijk de trailer.
Old People (vrijdag 07/10, Netflix) Duitse horrorfilm waarin een vrouw met haar kinderen het huwelijk van haar zuster wil bijwonen. Onderweg moet ze haar kroost beschermen tegen oude mensen die moordlustig zijn geworden.
Doll House (vrijdag 07/10, Netflix) Filipijnse dramafilm waarin een rockzanger met een erg losbandige levensstijl een relatie probeert op te bouwen met zijn verloren dochtertje die zelf ook een droom heeft om zangeres te worden.
Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes (vrijdag 07/10, Netflix) Na John Wayne Gacy en Ted Bundy horen we nu Jeffrey Dahmer (ook al te zien in het drama Dahmer ) in oude opnamen vertellen over zijn moorden.
The Redeem Team (vrijdag 07/10, Netflix) Documentairefilm over het basketbalteam dat in 2004 voor Amerika meedeed aan de Olympische Spelen. Na tegenvallende resultaten krijgen ze in 2008 in Beijing weer kans op eerherstel.
Catherine Called Birdy (vrijdag 07/10, Amazon Prime Video) Komische film geschreven en geregisseerd door Lena Dunham. In het Engeland van 1290 wil een vrouw (Bella Ramsey) niet uitgehuwelijkt worden. Bekijk de trailer.
Ajax: Parels van Amsterdam (vrijdag 07/10, Amazon Prime Video) Documentaire over de geroemde jeugdopleiding van Ajax, waarvoor Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch een heel seizoen lang gevold werden.
Little Women (zaterdag 08/10, Netflix) Koreaanse dramaserie over drie in armoede levende zussen die ondanks alles wel een enorm hechte band hebben. Dan raken ze verwikkeld in een samenzwering van rijke en machtige mensen.
Agent Hamilton S02 (zaterdag 08/10, NPO 3) Zweedse thrillerserie rond de agent die wordt omschreven als de Scandinavische James Bond. Hij reist af naar Frankrijk waar hij de moord op een bekende onderzoekt. Bekijk de trailer.
Miss Fisher’s Murder Mysteries (zondag 09/10, BBC First) Australische misdaadserie over een charismatische privédetective (Essie Davis) die misdaden onderzoekt in Melbourne gedurende de jaren twintig. Bekijk de trailer.
The Cage (dinsdag 11/10, Netflix) Romantische dramaserie uit Koeweit over een man die als relatietherapeut zijn ruziënde cliënten van een scheiding af probeert te praten, terwijl hij zelf eveneens worstelt met romantische dilemma’s.
Someone Borrowed (dinsdag 11/10, Netflix) Braziliaanse komediefilm waarin een vrijgezel een actrice inhuurt om zijn verloofde te spelen, om een wens van zijn moeder te vervullen en te zorgen dat hij in haar testament blijft staan.
Island of the Sea Wolves (dinsdag 11/10, Netflix) Documentaireserie over de natuur op een eiland in Canada, waar de Grote Oceaan het leven voedt: van de zeearenden tot de zeewolven. Acteur Will Arnett is te horen als vertelstem.
Iliza Shlesinger: Hot Forever (dinsdag 11/10, Netflix) Comédienne Iliza Schlesinger, die op Netflix ook te zien is in een eigen sketchshow en de filmkomedie Good on Paper , maakte een vijfde stand-up-special voor de vod-dienst.
Avenue 5 S02 (dinsdag 11/10, HBO Max) Komische serie van de maker van Veep , waarin Hugh Laurie gestalte geeft aan de kapitein van een ruimteschip vol toeristen dat langer in de ruimte blijft dan verwacht. Bekijk de trailer.
Belascoarán, PI (woensdag 12/10, Netflix) Mexicaanse misdaadserie waarin een man besluit zijn kantoorbaan en huwelijk achter zich te laten, en in het Mexico-Stad van de jaren zeventig criminaliteit onderzoekt als privédetective.
Wild Croc Territory (woensdag 12/10, Netflix) Australische realityserie over Matt Wright en zijn team van wildlife-experts. In de outback vangen ze de meest gevaarlijke krokodillen om deze beesten vervolgens te verplaatsen.
Easy-Bake Battle (woensdag 12/10, Netflix) Competitieve reailtyserie waarin hobby-koks hun vaardigheden en hun creativiteit op de proef stellen met het maken van snelle gerechten, waarmee ze tevens een prijs kunnen winnen.
City on a Hill S03 (woensdag 12/10, Ziggo Movies & Series) Misdaadserie die zich afspeelt in het Boston van de jaren negentig, over een vrij schimmige FBI-agent (Kevin Bacon) en een meer rechtlijnige ambtenaar. Bekijk de trailer.
Candy (woensdag 12/10, Disney+) Waargebeurde misdaadserie over een huisvrouw (Jessica Biel uit The Sinner ) die haar buurman, met wie ze een affaire onderhield, met een bijl om het leven gebracht zou hebben. Bekijk de trailer.
All American S05 (woensdag 12/10, HBO Max) Dramaserie over footballer Spencer James, die vanuit South Central wordt gerekruteerd door een school in Beverly Hills. Ook de tweede reeks van de spin-off Homecoming is te zien.
The Playlist (donderdag 13/10, Netflix) Semi-waargebeurde dramaserie over een Zweedse ondernemer (Edvin Endre) die met een legale streamingdienst de door veel piraterij getroffen muziekindustrie wil helpen. Bekijk de trailer.
Sue Perkins: Perfectly Legal (donderdag 13/10, Netflix) Eerste stand-up-show op Netflix van de Britse comédienne Sue Perkins, die in de vroege jaren ooit The Great British Bake Off presenteerde met haar collega Mel Giedroyc.
Koppensnellers (donderdag 13/10, Ziggo Movies & Series) Komisch drama over een harde zakenvrouw (Lineke Rijxman) die als nieuwe hoofdredactrice een ingedutte Nederlands krant weer wakker wil schudden. Lees de recensie.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!