Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: The Letter for the King, Self Made en Tiger King

  •  
19-03-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
The Letter for the King
Verder nog te zien dit weekend: Agents of S.H.I.E.L.D. S06 op Disney+ en Agent Hamilton bij de NPO.
The Letter for the King (vrijdag 20/03, Netflix) Engelstalige tv-serie naar het Nederlandse jeugdboek van Tonke Dragt, waarin een aspirant-ridder de taak krijg een belangrijke brief af te leveren bij de koning. Lees de recensie.
The English Game (vrijdag 20/03, Netflix) Britse miniserie over de vroege evolutie van de voetbalsport, en de klassenstrijd die daarmee gepaard ging, in de 19 e eeuw. Afkomstig van de maker van Downton Abbey. Bekijk de trailer.
Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (vrijdag 20/03, Netflix) Op feiten gebaseerde miniserie over Madam C.J. Walker (Octavia Spencer) die rond de eeuwwisseling een self made miljonair werd. Lees de recensie.
Tiger King: Murder, Mayhem en Madness (vrijdag 20/03, Netflix) Documentaireserie over de bittere rivaliteit tussen de eigenzinnige eigenaar van een dierentuin en een activiste die zich inzet voor katachtigen. Bekijk de trailer.
The Platform (vrijdag 20/03, Netflix) Spaanse thrillerfilm vergelijkbaar met Snowpiercer en Cube, over een verticale constructie die dient als gevangenis, waar een vreemd spelletje wordt gespeeld met het voedsel. Bekijk de trailer.
Greenhouse Academy S04 (vrijdag 20/03, Netflix) Tienerserie over Haley en Alex, een zus en broer die op een chique kostschool belanden. Ze stuiten op romantiek, jaloezie en een mysterie omtrent het verlies van hun moeder.
A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story (vrijdag 20/03, Netflix) Docuserie over de Argentijnse formule 1-coureur Juan Manuel Fangio, die in de jaren vijftig maar liefst vijf keer wereldkampioen wist te worden.
Maska (vrijdag 20/03, Netflix) Dramafilm over een jonge acteur in Iran die graag een grote ster wil worden. Hij overweegt het café dat al generatieslang wordt gerund door zijn familie op te geven voor zijn acteercarrière.
Ultras (vrijdag 20/03, Netflix) Dramafilm over de keiharde voetbalcultuur in de Italiaanse stad Napels. De wat oudere hooligan Sandro ziet de realiteit van zijn verleden onder ogen en wil een ander pad gaan bewandelen.
Dare Me (vrijdag 20/03, Netflix) Tienerdrama over beste vriendinnen Beth en Addy, die op school de scepter zwaaien over de cheerleaders. Relaties komen onder druk te staan wanneer een nieuwe coach de boel overneemt.
Vampires (vrijdag 20/03, Netflix) Coming of age-serie over een half mens, half vampier in Parijs. Ze worstelt met haar krachten en familieproblemen, terwijl een geheim genootschap van vampiers haar in het vizier krijgt.
She (vrijdag 20/03, Netflix) Duistere misdaadserie uit India over een verlegen agente die op een undercovermissie wordt gestuurd om een drugsbende te ontmaskeren. Ze merkt dat haar seksualiteit een erg krachtig wapen is.
Mocro Maffia S02 (vrijdag 20/03, Videoland) Misdaaddrama over drie vrienden die de cokehandel in Amsterdam overnemen. Vervroegde release met vanaf vandaag zeven dagen lang elke dag een nieuwe aflevering. Lees de recensie.
Agent Hamilton (vrijdag 20/03, NPO Start Plus) Zweedse misdaadserie over een agent die jacht maakt op een groepering die zijn thuisland terroriseert. Vanaf zaterdag tevens wekelijks te zien op televisie bij NPO 3. Lees de recensie.
Agents of S.H.I.E.L.D. S06 (vrijdag 20/03, Disney) Actieserie die zich afspeelt in de wereld van de Marvel-films, bedacht door onder anderen Joss Whedon (The Avengers). Clark Gregg keert terug als Phil Coulson. Bekijk de trailer.
Blow the Man Down (vrijdag 20/03, Amazon) Misdaadfilm waarin twee zussen de moord op een werknemer van een gevaarlijke matriarch (Margo Martindale) proberen te verbergen, waarna hun problemen steeds groter worden.
J-Style Trip (zaterdag 21/03, Netflix) Realityshow van de in Azië enorm populaire zanger en acteur Jay Chou (The Green Hornet). In de met muziek en goocheltrucs gevulde show reist hij samen met zijn vrienden de wereld over.
Freud (maandag 23/03, Netflix) Duitstalige serie die zich afspeelt zich af in het Wenen van 1886. Sigmund Freud (de controversiële grondlegger van de psychoanalyse) raakt verwikkeld in een heus moordmysterie. Bekijk de trailer.
Sol Levante (maandag 23/03, Netflix) Experimenteel animatieproject in samenwerking met Production I.G, een grote Japanse productiestudio. De korte film is de eerste handgetekende animatiefilm in 4K met High Dynamic Range.
Tom Segura: Ball Hog (maandag 23/03, Netflix) Stand-up comedian Tom Segura brengt een derde special naar Netflix, waarin hij grappige, ongemakkelijke en openhartige verhalen vertelt over zaken waar je liever niet aan denkt.
The Occupant (woensdag 25/03, Netflix) Spaanse thriller waarin we zien hoe een werkloze reclamemanager de nieuwe huurders van zijn oude huis begint te stalken. Gaandeweg worden zijn motieven en methoden steeds duisterder.
Curtiz (woensdag 25/03, Netflix) Dramafilm over de problemen achter de schermen bij de productie van de filmklassieker Casablanca. De Hongaarse regisseur Michael Curtiz krijgt te maken met studiopolitiek en familiedrama’s.
Crip Camp: A Disability Revolution (woensdag 25/03, Netflix) Documentaire van Emmy-winnares Nicole Newnham, over een zomerkamp dat in de jaren zeventig werd opgericht als veilige plek voor jongeren met een handicap.
Tell Me a Story S02 (woensdag 25/03, Videoland) Misdaaddrama van Kevin Williamson (The Vampire Diaries) waarin sprookjes geïnterpreteerd worden als hedendaagse verhalen over liefde, lust en moord. Bekijk de trailer.
Unorthodox (donderdag 26/03, Netflix) Dramaserie gebaseerd op het leven van Deborah Feldman, die als Joods meisje opgroeide in een zeer orthodoxe gemeenschap in New York, die ze later zou ontvluchten. Bekijk de trailer.
7Seeds S02 (donderdag 26/03, Netflix) Japanse animatieserie over Natsu, een wat verlegen jongen die ontwaakt uit een lange slaap en ontdekt dat hij deel uitmaakt van een groep die als taak heeft om de gehele mensheid te redden.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief....
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!