Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: The Killing, The Guilty, Seinfeld, Forever Rich en meer

  •  
30-09-2021
  •  
leestijd 7 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Forever Rich
Deze vrijdag maar liefst veertig (!) kijktips voor het weekend en de daaropvolgende dagen.
Maid (vrijdag 01/10, Netflix) Waargebeurde miniserie over een alleenstaande jonge moeder (Margaret Qualley) die aan de slag gaat als schoonmaakster. Qualley is te zien met haar echte moeder Andie MacDowell. Lees de recensie.
The Killing (vrijdag 01/10, Netflix) Deense politieserie met Sofie Gråbøl als rechercheur Sarah Lund, die met haar partner onderzoek doet naar de dood van een 19-jarig meisje dat werd verkracht en vermoord. Lees de recensie.
Follow the Money (vrijdag 01/10, Netflix) Deense misdaadserie waarin er een lijk wordt gevonden in de buurt van een windmolenpark. Het spoor leidt vervolgens naar invloedrijke mensen in de financiële wereld. Bekijk de trailer.
Blackspace (vrijdag 01/10, Netflix) Israëlische thrillerserie over een aanslag op een school, gepleegd door gemaskerde mannen. De leerlingen in het gebouw communiceren met elkaar via versleutelde app-berichten. Lees de recensie.
The Legacy (vrijdag 01/10, Netflix) Deens familiedrama van de producenten van Borgen en The Killing, over vier kinderen die na de dood van hun moeder veel onenigheid krijgen over de verdeling van haar erfenis. Bekijk de trailer.
Forever Rich (vrijdag 01/10, Netflix) Thrillerfilm van regisseur Shady El-Hamus (De Libi) over een rapper (Jonas Smulders) die na een beroving zint op wraak, maar daarmee wel zijn gehele carrière op het spel zet. Bekijk de trailer.
The Guilty (vrijdag 01/10, Netflix) Amerikaanse remake van een Deense thrillerfilm , nu met Jake Gyllenhaal als de medewerker bij de alarmcentrale die een vrouw aan de lijn heeft die in levensgevaar lijkt te verkeren. Bekijk de trailer.
Oats Studios (vrijdag 01/10, Netflix) Verzameling van korte sciencefictionfilms uit de koker van de Zuid-Afrikaanse Neill Blomkamp (regisseur van District 9), met onder anderen Sharlto Copley en Sigourney Weaver. Lees hier meer.
Seinfeld (vrijdag 01/10, Netflix) Sitcom waarin komiek Jerry Seinfeld gestalte geeft aan een fictieve versie van zichzelf. Seinfeld bedacht de sitcom samen met Larry David, die later Curb Your Enthusiasm zou maken. Bekijk de trailer.
Paik’s Spirit (vrijdag 01/10, Netflix) Koreaanse talkshow gepresenteerd door culinair icoon Paik Jong-won, die samen met beroemde gasten aan tafel gaat zitten om onder het genot van een hapje en een drankje te praten over het leven.
Diana: The Musical (vrijdag 01/10, Netflix) Televisieregistratie van de succesvolle musical over het veelbewogen leven van prinses Diana (Jeanna de Waal), vorig jaar opgenomen in een publiekloos Longacre Theater. Bekijk de trailer.
Swallow (vrijdag 01/10, Netflix) Afrikaanse dramafilm over een jonge Nigeriaanse vrouw die in het Lagos van de jaren tachtig in grote problemen belandt, wanneer ze samen met een goede vriendin verzeild raakt in de drugssmokkel.
A Sinister Sect: Colonia Dignidad (vrijdag 01/10, Netflix) Documentaire over een sekte van Duitse christenen. Onder leiding van hun charismatische leider stichten ze een kolonie in Chili waar ze de lokale dictatuur ondersteunen.
The Seven Deadly Sins: Cursed by Night (vrijdag 01/10, Netflix) Japanse animatieserie waarin Meliodas en zijn vrienden opnieuw in actie moeten komen wanneer de huidige vrede bedreigd wordt door een sterk magisch verbond.
Parasite (vrijdag 01/10, NPO Plus) Satirische dramafilm uit Zuid-Korea over een arm gezin dat verblijft in de kelder van een rijke familie. De Oscarwinnende film is volgende week ook op televisie te zien bij NPO 2. Lees de recensie.
Six (vrijdag 01/10, Videoland) Militaire dramaserie waarin een voormalig leider van de anti-terreur-eenheid Seal Team Six ontvoerd wordt door Boko Haram. Zijn oude teamleden zetten een reddingsmissie op touw. Bekijk de trailer.
Lijn 32 (vrijdag 01/10, Ziggo Movies & Series) Nederlandse dramaserie over de levens van tien mensen (met onder meer Waldemar Torenstra) die allemaal met elkaar verbonden worden door een aanslag op een bus. Lees hier meer.
Agatha Raisin S03 (vrijdag 01/10, Ziggo Movies & Series) Komische detectiveserie met in de hoofdrol Ashley Jensen (Extras, After Life). In de eerste aflevering onderzoekt ze een huis met paranormale activiteiten. Bekijk de trailer.
Silent Witness S13 (vrijdag 01/10, Ziggo Movies & Series) Britse misdaadserie waarin een team van pathologen moorden en dodelijke ongevallen onderzoekt en daarbij gebruik maakt van 'stille getuigen' die in het mortuarium liggen.
Welcome to the Blumhouse (vrijdag 01/10, Amazon Prime Video) Eerste twee van de vier nieuwe horrorfilms van producent Jason Blum die in oktober naar Amazon komen. Volgende week debuteren de andere twee. Bekijk de trailers.
The Protégé (vrijdag 01/10, Amazon Prime Video) Actiefilm van Martin Campbell (Casino Royale) over een huurmoordenaar (Maggie Q) die uit is op wraak. Michael Keaton en Samuel L. Jackson zijn eveneens te zien. Bekijk de trailer.
The Pembrokeshire Murders (zaterdag 02/10, NPO 2) Misdaadserie waarin een detective uit Wales (Luke Evans) zich nog eens buigt over een nooit opgeloste moordzaak en een link legt met twee andere oude zaken. Bekijk de trailer.
Scissor Seven S03 (zondag 03/10, Netflix) Komische animatieserie uit Azië over een kapper die ook werkt als huurmoordenaar. Hij lijdt aan geheugenverlies en komt vervolgens terecht in een brute oorlog tussen vijandige groeperingen.
On My Block S04 (maandag 04/10, Netflix) Komische dramaserie over een aantal tieners die opgroeien in een gevaarlijke buurt in Los Angeles, maar zich daar met veel gevoel voor humor staande weten te houden. Bekijk de trailer.
Emergence (maandag 04/10, Videoland) Mysterieuze dramaserie met Allison Tolman uit Fargo als een politiechef en alleenstaande moeder die zich ontfermt over een jong meisje dat een vliegtuigcrash heeft overleefd. Bekijk de trailer.
Escape the Undertaker (dinsdag 05/10, Netflix) Interactieve special waarin de worstelaar The Undertaker de mannen van The New Day heeft opgesloten in zijn spookhuis. De kijker mag proberen ze uit deze benarde situatie te krijgen.
Morten (dinsdag 05/10, Netflix) Politieke dramaserie met Peter Paul Muller als een politicus die de nieuwe premier van Nederland lijkt te gaan worden, totdat een geheim uit zijn verleden al zijn werk teniet dreigt te doen. Lees de recensie.
Remember You (dinsdag 05/10, Netflix) Misdaaddrama uit Thailand waarin een briljante rechercheur samen met een collega een zaak onderzoekt die erg dichtbij komt. Vervolgens raken ze verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Dave Chappelle: The Closer (dinsdag 05/10, Netflix) Zesde stand-up special voor Netflix van komiek Dave Chappelle (Chappelle’s Show). De voorstelling werd onlangs opgenomen voor Netflix in een theater in Detroit. Lees hier meer.
De Affaire (dinsdag 05/10, Ziggo Movies & Series) Driedelige Nederlandse dramaserie over twee onderzoeksjournalisten (Peter Blok en Kiki van Deursen) die in spraakmakende affaires duiken voor een dieper onderzoek. Lees hier meer.
The Five Juanas (woensdag 06/10, Netflix) Mexicaanse dramaserie waarin vijf vrouwen die dezelfde moedervlek hebben op zoek gaan naar de waarheid omtrent hun verleden. Ze komen daarbij in aanraking met een machtige politicus.
Baking Impossible (woensdag 06/10, Netflix) Culinaire spelshow waarin de beste bakkers en ingenieurs samen moeten werken om eetbare creaties te maken die lekker moeten zijn en door een zogeheten ‘stresstest’ moeten komen.
Love Is Blind: Brazil (woensdag 06/10, Netflix) Het experimentele datingprogramma krijgt nu ook een Braziliaanse variant: lokale singles gaan op zoek naar liefde en verloven zich al voordat ze de andere persoon ontmoet hebben.
There’s Someone Inside Your House (woensdag 06/10, Netflix) Horrorfilm waarin een stel tieners op een middelbare school een gemaskerde moordenaar proberen te stoppen die tevens alle grote geheimen van de leerlingen onthuld.
Bad Sport (woensdag 06/10, Netflix) Documentaireserie met verhalen over waargebeurde misdaden in de sportwereld. Wereldwijde controverses en schandalen worden onderzocht aan de hand van verklaringen van de betrokkenen.
Sexy Beasts S02 (donderdag 07/10, Netflix) Datingshow waarin deelnemers voor aanvang door de beste make-upartiesten worden getransformeerd tot dieren en mythische wezens. Rob Delaney werd aangesteld als de presentator.
The Billion Dollar Code (donderdag 07/10, Netflix) Duitse dramaserie over de uitvinders van Terra Vision, de voorloper van Google Earth. Wanneer Google hen echter weigert credit te geven besluiten ze naar de rechter te stappen.
The Way of the Househusband (donderdag 07/10, Netflix) Japanse animatieserie waarin de legendarische yakuza Tatsu (bijnaam: de onsterfelijke draak) jaren na zijn verdwijning uit de onderwereld weer opduikt als doorsnee huisman.
The Ingenuity of the Househusband (donderdag 07/10, Netflix) Komische serie uit Japan met afleveringen die telkens een paar minuten duren. Een stoere man met talent voor taken in het huishouden gaat uiterst zorgvuldig te werk.
Those Who Kill S03 (donderdag 07/10, NPO Plus) Deens misdaaddrama over een profiler die door een vriendin van haar moeder wordt gevraagd om te kijken naar de nooit opgeloste moord op haar 18-jarige zoon. Bekijk de trailer.
Onze Straat S02 (donderdag 07/10, NPO 3) Zes korte films met elk een speelduur van ongeveer 45 minuten. De verhalen staan op zichzelf maar spelen zich allemaal af in dezelfde straat. De complete reeks komt ook naar NPO Plus.
Sisterhood (donderdag 07/10, Ziggo Movies & Series) Scandinavische misdaadserie over de verdwijning van een tienermeisje. Als jaren later haar lijk opduikt worden drie vriendinnen geconfronteerd met het verleden. Lees hier meer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!