Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: The Good Karma Hospital, ER, Persuasion en meer

  •  
14-07-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
ER
Verder wordt komende woensdag het romantische drama Virgin River hervat op Netflix.
Persuasion (vrijdag 15/07, Netflix) Romantische dramafilm naar een boek van Jane Austen, over een vrouw (Dakota Johnson) die haar grote liefde – met wie ze uiteindelijk niet trouwde – weer tegen het lijf loopt. Lees de recensie.
Country Queen (vrijdag 15/07, Netflix) Afrikaanse dramaserie over een eventplanner die na tien jaar terugkeert naar haar geboorteplek en wordt geconfronteerd met haar verleden en een mijnbouwbedrijf dat het dorp wil vernietigen.
Farzar (vrijdag 15/07, Netflix) Komische animatieserie van de makers van Brickleberry en Paradise PD, over een krijger (Lance Reddick) met een minkukel van een zoon die heerser wordt van een planeet. Lees de recensie.
Mom, Don’t Do That! (vrijdag 15/07, Netflix) Romantische komedieserie uit Taiwan over een 60-jarige weduwe die een nieuwe liefde besluit te gaan zoeken, tot vreugde en irritatie van haar twee dochters. Lees de recensie.
Remarriage & Desires (vrijdag 15/07, Netflix) Koreaanse dramaserie over een vrouw die wraak wil nemen op haar ex-man en zijn minnares. Ze gebruikt daarvoor een relatiebureau dat zich exclusief richt op alleen de rijkste mensen.
Alba (vrijdag 15/07, Netflix) Spaanse dramaserie waarin Alba na een verkrachting ontwaakt op een strand, maar zich niet meer kan herinneren wat er is gebeurd. Dan ontdekt ze dat haar verkrachters vrienden zijn van haar geliefde.
Love Goals (vrijdag 15/07, Netflix) Bollywood-film over een goochelaar uit een klein dorpje die niet bepaald dol is op voetbal, maar desondanks zijn thuisteam naar een finale moet leiden om te kunnen trouwen met zijn grote liefde.
A Separation (vrijdag 15/07, NPO 2) Oscarwinnende dramafilm uit Iran over een vrouw die naar het buitenland wil gaan verhuizen, terwijl haar man wil in Iran blijven om voor zijn dementerende vader te zorgen. Lees de recensie.
Den Skyldige (vrijdag 15/07, NPO 3) Deense thrillerfilm over een politieagent (Jakob Cedergren) die werkt bij de alarmcentrale. Hij krijgt een vrouw aan de lijn die ontvoerd lijkt en er begint een race tegen de klok. Lees de recensie.
Don’t Make Me Go (vrijdag 15/07, Amazon Prime Video) Dramafilm over een man (John Cho) die ontdekt dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij overtuigt zijn dochter om met hem een roadtrip te ondernemen. Lees de recensie.
James May: Our Man In Italy (vrijdag 15/07, Amazon Prime Video) Nieuwe reeks in de serie waarin James May, presentator van The Grand Tour , door een land reist. Na Japan is het nu de beurt aan Italiaanse cultuur en tradities.
The Rehearsel (zaterdag 16/07, HBO Max) Experimentele komedieshow waarin Nathan Fielder mensen helpt om hun levens ‘vrij van onzekerheid’ te maken, door de belangrijkste momenten uit hun levens alvast te ‘oefenen’.
Ghostbusters: Afterlife (zondag 17/07, Netflix) Avonturenfilm over twee kinderen (met Finn Wolfhard uit Stranger Things ) die na een verhuizing ontdekken dat hun opa een van de originele Ghostbusters was. Bekijk de trailer.
The Good Karma Hospital S04 (zondag 17/07, BBC First) Ziekenhuisdrama waarin een dokter vanuit Engeland naar India is verhuisd, waar ze is komen te werken onder het gezag van een andere Britse expat. Bekijk de trailer.
ER (zondag 17/07, HBO Max) Ziekenhuisdrama bedacht door auteur Michael Crichton, over een spoedeisende hulp in Chicago. De serie was voor een jonge George Clooney zijn opstapje naar een carrière als filmster. Bekijk de trailer.
Too Old for Fairy Tales (maandag 18/07, Netflix) Poolse familiefilm over een jonge gamer die ervan droomt om mee te doen aan een toernooi. Door zijn excentrieke tante en zijn zieke moeder moet hij zijn prioriteiten wat bijstellen.
Live Is Life (maandag 18/07, Netflix) Spaanse dramafilm over vijf vrienden die inmiddels allemaal bijna volwassen zijn. Ze herenigen voor een laatste avontuur: de zoektocht naar een bloem die wensen uit zou kunnen laten komen.
SEAL Team S04 (maandag 18/07, Ziggo Movies & Series) Militaire dramaserie over een team van Navy SEALs, met David Boreanaz ( Bones , Angel ) als hun leider, die deze keer het Spin Ghar-gebergte betreden. Lees hier meer.
Luther (maandag 18/07, HBO Max) Britse misdaadserie met Idris Elba als de geplaagde detective John Luther, die een enorm complexe relatie ontwikkeld met de psychopathische Alice Morgan (Ruth Wilson). Lees hier meer.
Parks & Recreation (maandag 18/07, HBO Max) Komische serie met Amy Poehler als een laag geklasseerde ambtenaar die het buitenleven in haar woonplaats wil verbeteren. Eveneens met bijrollen van Aubrey Plaza en Chris Pratt.
David A. Arnold: It Ain’t For the Weak (dinsdag 19/07, Netflix) Netflix-special van David A. Arnold (die werkte aan Fuller House ), met onder meer grappen over verwaande kinderen, echtelijke akkefietjes en zijn eigen gezinsleven.
Nikki Glaser: Good Clean Filth (dinsdag 19/07, HBO Max) HBO-special van Nikki Glaser (bekend van de Comedy Central Roasts ), die vooral bekendstaat om haar ongefilterde grappen over haar romantische perikelen en seksleven.
Virgin River S04 (woensdag 20/07, Netflix) Romantische dramaserie over een verpleegster die vanuit de drukke stad naar een afgelegen dorp is verhuisd. Inmiddels is ze zwanger, maar ze weet niet wie de vader is. Bekijk de trailer.
Bad Exorcist S02 (woensdag 20/07, Netflix) Komische animatieserie uit Polen over een man met een flink drankprobleem die zichzelf heeft gespecialiseerd in duiveluitdrijving en voor de juiste prijs door iedereen ingehuurd kan worden.
Indian Predator: The Butcher of Delhi (woensdag 20/07, Netflix) Documentaire uit India over de jacht op een gewetenloze moordenaar, die de politie provoceert met verminkte lijken en tartende briefjes bij een gevangenis in Delhi.
Passport to Freedom (woensdag 20/07, Ziggo Movies & Series) Historische dramaserie over een Braziliaanse vrouw die eind jaren dertig in Hamburg werkt in een consulaat en daar in het geheim joodse mensen probeert te helpen.
The Last Movie Stars (donderdag 21/07, HBO Max) Zesdelige documentaire geregisseerd door Ethan Hawke, over de carrières van Paul Newman en zijn weduwe Joanne Woodward en het langdurige partnerschap van deze geliefden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!