Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: The Chair, The L Word, Sweet Girl en veel meer

  •  
19-08-2021
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
The L Word: Generation Q S02
Vanaf maandag is het allerlaatste seizoen van The Walking Dead wekelijks te zien bij Fox en Disney+.
The Chair (vrijdag 20/08, Netflix)  Komische dramaserie met Sandra Oh (Killing Eve) als het nieuwe hoofd van een faculteit op een prestigieuze universiteit, waar ze meteen een grote crisis moet zien op te lossen. Lees de recensie.
Everything Will Be Fine (vrijdag 20/08, Netflix) Komische dramaserie uit Mexico over een gescheiden stel dat in het belang van hun kind toch samen blijft wonen. Ze ontdekken wat het betekent om een goede ouder en partner te zijn.
Comedy Premium League (vrijdag 20/08, Netflix) Eerste vier afleveringen van komische  serie waarin komieken uit India in teams de strijd met elkaar aangaan. Ze moeten onder meer sketches maken, discussiëren en elkaar roasten.
Sweet Girl (vrijdag 20/08, Netflix) Actiefilm over een man (Jason Momoa) die zijn vrouw  verliest aan kanker nadat een experimenteel medicijn tegen de ziekte van de markt verdwijnt. Hij gaat zelf op onderzoek uit. Bekijk de trailer.
Man in Love (vrijdag 20/08, Netflix) Aziatische dramafilm over een man met een hart van goud die schulden vordert. Hij valt voor een vrouw die in de schulden zit omdat ze voor haar zieke vader zorgt en probeert haar in te palmen.
Nine Perfect Strangers (vrijdag 20/08, Amazon Prime Video) Miniserie van de maker van Big Little Lies met Nicole Kidman als de gastvrouw van een vreemd kuuroord waar ze negen vreemdelingen mag ontvangen. Lees de recensie.
Truth Be Told S02 (vrijdag 20/08, Apple TV+) Misdaadserie met Oscarwinnares Octavia Spencer als een true-crime-podcaster. Ze stort zich op een strafzaak waar een goede vriendin (Kate Hudson) bij betrokken is. Bekijk de trailer.
The Promise (zaterdag 21/08, NPO 3) Franse misdaadserie van de makers van Spiral waarin een agent worstelt met de verdwijning van een 11-jarig meisje. Twee decennia later stuit zijn dochter op een gelijksoortige zaak. Lees de recensie.
Innocent S02 (zaterdag 21/08, NPO 2) Britse misdaadserie van de makers van Unforgotten waarin een docent (Katherine Kelly) werd veroordeeld voor de moord op een leerling. Na vijf jaar wordt ze alsnog vrijgesproken. Lees hier meer.
The L Word: Generation Q S02 (zaterdag 21/08, Videoland) Opvolger van The L Word waarin nieuwe personages te zien zijn, maar ook een aantal bekende gezichten (met Jennifer Beals) wederom van de partij zijn. Bekijk de trailer.
The Green Knight (zaterdag 21/08, Amazon Prime Video) Epische fantasyfilm waarin de ridder Gawain (Dev Patel) verplicht wordt een reis te ondernemen om voorgoed af te rekenen met een bovennatuurlijke collega. Lees de recensie.
The Witcher: Nightmare of the Wolf (maandag 23/08, Netflix) Animatiefilm gebaseerd op de gelijknamige live-action serie. Deze prequel-film volgt de monsterjager Vesemir, die later de mentor van Geralt zal worden. Bekijk de trailer.
Dertigers S02 (maandag 23/08, NPO 3) Dramaserie over acht vrienden van in de dertig die nog altijd regelmatig samenkomen. Elke maandag zijn de vier afleveringen van die week ook al vooruit te kijken op NPO Plus. Lees hier meer.
The Walking Dead S11 (maandag 23/08, Fox en Disney+) Première van de elfde en tevens laatste reeks van de post-apocalyptische dramaserie over een wereld vol zombies. Op televisie bij Fox en on demand bij Disney+. Bekijk de trailer.
Open Your Eyes (woensdag 25/08, Netflix) Poolse thrillerserie over een jonge vrouw die na een vreselijke tragedie lijdt aan geheugenverlies. Ze wordt behandeld in een faciliteit waar ze de werknemers niet echt vertrouwt. Bekijk de trailer.
Clickbait (woensdag 25/08, Netflix) Thrillerserie waarin een verdwenen echtgenoot (Adrian Grenier) opduikt in een online filmpje, waarin hij een bord vasthoudt met daarop de tekst: ‘Bij vijf miljoen views zal ik sterven.’ Bekijk de trailer.
Post Mortem (woensdag 25/08, Netflix) Noorse vampierserie waarin een overleden vrouw vlak voor haar autopsie weer wakker schrikt. Ze heeft een transformatie doorgemaakt en ook in haar dorp gebeuren rare dingen. Bekijk de trailer.
Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed (woensdag 25/08, Netflix) Documentaire over schilder Bob Ross, bekend van zijn televisieserie The Joy of Painting, en de mensen die zijn grote succes bij hem weg probeerden te kapen.
John of God: The Crimes of a Spiritual Healer (woensdag 25/08, Netflix) Documentaire over het Braziliaanse medium João Teixeira de Faria, die op handen werd gedragen totdat er allerlei verhalen over misbruik naar buiten kwamen.
Motel Makeover (woensdag 25/08, Netflix) Realityshow over twee vriendinnen die allerlei valkuilen moeten zien te omzeilen terwijl ze als zakenpartners besluiten oude motels weer op te knappen in de hoop reizigers te kunnen verleiden.
McCartney 3,2,1 (woensdag 25/08, Disney+) Zesdelige documentaire over het leven en de carrière van Paul McCartney. De man van The Beatles wordt daarin onder meer geïnterviewd door muziekproducent Rick Rubin. Bekijk de trailer.
People Just Do Nothing (woensdag 25/08, Disney+) Britse sitcom in de stijl van The Office over een aantal veel te zelfverzekerde vrienden die een piratenzender runnen en zeker weten dat hun muziek overal gaat aanslaan. Lees hier meer.
Porters (woensdag 25/08, Disney+) Britse sitcom over een aantal waterdragers die werken in een ziekenhuis. De komische reeks markeerde eveneens een van de allerlaatste optredens van de in 2019 overleden Rutger Hauer. Lees hier meer.
Supergirl S06B (donderdag 26/08, Netflix) Laatste afleveringen van de stripverfilming van DC Comics met Melissa Benoist in de rol van Kara Zor-El, het ook op aarde levende nichtje van Superman. De episodes verschijnen wekelijks.
Edens Zero (donderdag 26/08, Netflix) Japanse animatieserie gebaseerd op een mangastrip over een eenzame jongen die de zwaartekracht naar zijn hand kan zetten. Hij begint aan een avontuur om de ruimtegodin Moeder te ontmoeten.
Family Reunion S04 (donderdag 26/08, Netflix) Amerikaanse sitcom waarin een familie vanuit Seattle naar het platteland verhuist. Daar botsen hun stadse gewoontes al vrij snel met de traditionele waarden van de rest van de familie.
Dave S02 (donderdag 26/08, Ziggo Movies & Series) Komische serie van Dave Burd, ook bekend als rapper Lil Dicky. Het semi-biografische verhaal volgt een neurotische dertiger die een beroemde rapper wil worden. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!