Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: The Bay, Tropenjaren, Roar, en nog veel meer

  •  
14-04-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Roar Nicole Kidman
Verder zie je vanaf dinsdag elke week een aflevering van de slotreeks van Better Call Saul op Netflix.
Anatomy of a Scandal (vrijdag 15/04, Netflix) Politieke thrillerserie van de maker van Big Little Lies , over de gevolgen van een groot schandaal. Met rollen voor Sienna Miller, Rupert Friend en Michelle Dockery. Lees de recensie.
Heirs to the Land (vrijdag 15/04, Netflix) Historische dramaserie uit Spanje waarin Hugo Llor naam probeert te maken in het 14 e -eeuwse Barcelona, terwijl hij tegelijkertijd een belofte aan de familie Estanyol probeert na te komen.
Mai (vrijdag 15/04, Netflix) Misdaadserie uit India waarin een rouwende moeder ontdekt wie verantwoordelijk was voor de dood van haar dochter. Ze besluit er alles aan te doen om voor eens en altijd de waarheid te achterhalen.
Choose or Die (vrijdag 15/04, Netflix) Horrorfilm waarin twee mensen (met Asa Butterfield uit Sex Education ) stuiten op een vervloekte videogame uit de jaren tachtig en bij het spelen in een nachtmerrie belanden. Lees de recensie.
The Bay S03 (vrijdag 15/04, Een) Britse misdaadserie waarin nu Marsha Thomason ( Lost ) de hoofdrol vertolkt. Haar personage krijgt op haar eerste dag bij de politie te maken met een op het strand aangespoeld lijk. Lees de recensie.
Outer Range (vrijdag 15/04, Amazon Prime Video) Bovennatuurlijk familiedrama met in de hoofdrol Josh Brolin ( No Country for Old Men ). Hij speelt een rancher die een mysterieus zwart gat aantreft op zijn land. Bekijk de trailer.
Love in a Bottle (vrijdag 15/04, Disney+) Romantische dramafilm van Paula van der Oest ( Tonio ) die zich afspeelt tijdens de pandemie. Twee mensen uit verschillende landen krijgen een soort van relatie door middel van Face-Time.
Roar (vrijdag 15/04, Apple TV+) Surrealistische komedieserie van de makers van GLOW , waarin elke aflevering een nieuw verhaal vertelt. Met GLOW -actrices Alison Brie en Betty Gilpin, en ook Nicole Kidman. Bekijk de trailer.
The Man of God (zaterdag 16/04, Netflix) Afrikaanse dramafilm waarin Samuel zijn strikte religieuze opvoeding achter zich wil laten om nu toch zijn eigen leven te leiden. Door twijfel raakt hij echter gevangen tussen twee werelden.
Tropenjaren (zondag 17/04, NPO 3) Komische serie waarin Rosa (Jelka van Houten) en haar man Jelle (Henry van Loon) worstelen met het ouderschap. Met bijrollen van onder meer Eva Crutzen en Eric van Sauers. Lees hier meer en bekijk onze interviews.
Better Call Saul S06 (dinsdag 19/04, Netflix) Slotseizoen van de Breaking Bad spin-off, waarin Jimmy McGill (Bob Odenkirk) zich transformeert tot Saul Goodman. Bryan Cranston zal opduiken als Walter White. Bekijk de trailer.
White Hot: The Rise and Fall of Abercrombie & Fitch (dinsdag 19/04, Netflix) Docu over de opkomst en de ondergang van detaillist Abercrombie & Fitch, die in de late jaren negentig erg populair werd, maar tevens kritiek kreeg.
Pacific Rim: The Black S02 (dinsdag 19/04, Netflix) Animatieserie gebaseerd op de films over de oorlog tussen robots (Jaegers) en monsters (Kaiju). Een broer en een zus gaat met een Jaeger op zoek naar hun verdwenen ouders.
Kidding S02 (dinsdag 19/04, Ziggo Movies & Series) Komische dramaserie van de maker van Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Een presentator van een tv-show voor kinderen (Jim Carrey) zit in de put. Bekijk de trailer.
Russian Doll S02 (woensdag 20/04, Netflix) Komische dramaserie met Nastasha Lyonne uit Orange Is the New Black. Haar personage Nadia raakt samen met Alan nogmaals verzeild in een existentiële tijdreis. Bekijk de trailer.
Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes (woensdag 20/04, Netflix) Na het eerste seizoen over Ted Bundy staat nu John Wayne Gacy centraal in het tweede seizoen van deze true-crime-docu. Bekijk de trailer.
The Marked Heart (woensdag 20/04, Netflix) Colombiaanse thrillerserie over een man die wraak wil nemen op de orgaansmokkelaars die zijn echtgenote vermoordden. Dan ontmoet hij de vrouw die haar hart als donor ontving.
Yakamoz S-245 (woensdag 20/04, Netflix) Turkse sciencefictionserie waarin de aarde wordt getroffen door een ramp. Een zeebioloog komt met een bemanning onder water vast te zitten en stuit op een complot. Bekijk de trailer.
The Turning Point (woensdag 20/04, Netflix) Italiaanse misdaadfilm over een luiwammes die confrontaties probeert te vermijden. Hij sluit onverwacht vriendschap met een gevaarlijke crimineel die ineens zijn leven binnenvalt.
The Dropout (woensdag 20/04, Disney+) Waargebeurde dramaserie over de ondergang van Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried), de oprichter van het miljardenbedrijf Theranos die haar imperium in zag storten. Bekijk de trailer.
It’s Always Sunny in Philadelphia (woensdag 20/04, Disney+) Veertien seizoenen van de komische serie over vier vrienden die een Irish pub runnen. Met ingang van seizoen twee is ook Danny DeVito te zien. Lees hier meer.
Deep State (woensdag 20/04, Disney+) Spionageserie met in het eerste seizoen Mark Strong als een ex-spion die weer in actie komt en in het tweede seizoen Walton Goggins die als fixer voor de overheid problemen moet oplossen.
Harrow (woensdag 20/04, Disney+) Australische dramaserie over een lijkschouwer die zelfs de meest bizarre zaken op weet te lossen, hoewel hij het niet echt nauw neemt met de regels en daarnaast zelf een groot geheim bewaart.
He’s Expecting (donderdag 21/04, Netflix) Japanse dramaserie over een man die denkt zijn leven prima op orde te hebben maar plotseling zwanger raakt. Hij krijgt te maken met sociaal onrecht waar hij nooit bij stil heeft gestaan.
Hollington Drive (donderdag 21/04, NPO Plus) Britse thrillerserie waarin de vriendschap tussen twee zussen wordt getest door de verdwijning van een kind. Vanaf vrijdag tevens te zien op televisie bij NPO 2. Bekijk de trailer.
Baptiste S02 (donderdag 21/04, NPO Plus) Misdaadserie waarin Baptiste (Tchéky Karyo) naar Hongarije reist om de Britse ambassadeur (Fiona Shaw) te helpen. Vanaf zaterdag ook te zien op televisie bij NPO 2. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!