Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Thar, The Takedown, Welcome to Eden en meer

  •  
05-05-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Thar
Verder komt op dinsdag het zesde seizoen van Workin' Moms met Catherine Reitman naar Netflix.
Welcome to Eden (vrijdag 06/05, Netflix) Spaanse dramaserie over jongeren die door een nieuw drankmerk worden uitgenodigd om te feesten op een onbekend eiland, waar ze daarna plots niet meer weg kunnen. Bekijk de trailer.
The Sound of Magic (vrijdag 06/05, Netflix) Koreaanse dramaserie over een goochelaar die in een verlaten pretpark woont. Hij laat de problemen van een ontmoedigde tiener verdwijnen en weet haar toch weer nieuwe hoop te geven.
The Takedown (vrijdag 06/05, Netflix) Komische politiefilm over een detective (Omar Sy) die wordt gekoppeld aan een collega met wie hij niet veel gemeen lijkt te hebben. Afkomstig van de regisseur van Lupin. Lees de recensie.
Along for the Ride (vrijdag 06/05, Netflix) Romantische tienerfilm waarmee de scenariste van To All the Boys nu haar debuut maakt als regisseur. De mysterieuze Eli neemt Auden mee op zijn nachtelijke uitstapjes. Lees de recensie.
Thar (vrijdag 06/05, Netflix) Misdaadfilm uit India waarin een klein woestijnstadje wordt opgeschrikt door een moord en gruwelijke martelpraktijken door een vreemdeling, waarna een detective de kans ziet om zich te bewijzen.
Marmaduke (vrijdag 06/05, Netflix) Animatiefilm gebaseerd op de krantenstrip, met Pete Davidson ( SNL ) als de stem van de eigenzinnige Deense dog Marmaduke, die ditmaal moet zien te schitteren in zeer deftige hondenshow.
Their Finest (vrijdag 06/05, NPO 2) Tragikomische oorlogsfilm vol bekende Britse acteurs, waarin Catrin Cole (Gemma Arterton) als copywriter werkt aan een grote propagandafilm die een vrouwelijke touch behoeft. Lees de recensie.
I Don't Wanna Dance (vrijdag 06/05, NPO 3) Sociaal-realistisch drama waarin een tiener met ambities als danser na twee jaar bij zijn tante gewoond te hebben weer bij zijn grillige moeder (Romana Vrede) mag wonen. Lees de recensie.
The Wilds S02 (vrijdag 06/05, Amazon Prime Video) Tienerdrama over jonge vrouwen die zijn gestrand op een verlaten eiland waar ze samen moeten zien te overleven, terwijl alles wat gebeurt onderdeel is van een sociaal experiment.
Bosch: Legacy (vrijdag 06/05, Amazon Prime Video) Spin-off van de misdaadserie Bosch , waarin dochter Maddie (Madison Lintz) nu bij de LAPD in de voetsporen van haar inmiddels gepensioneerde vader (Titus Welliver) treedt.
Ten Percent (vrijdag 06/05, Amazon Prime Video) Britse remake van de Franse serie Call My Agent! die hier te zien is op Netflix. De komedie volgt een agentschap in Londen dat alles op alles zet om hun cliënten aan zich te binden.
The Staircase (vrijdag 06/05, HBO Max) Dramaserie gebaseerd op de gelijknamige Netflix-documentaire, waarin auteur William Peterson (Colin Firth) beschuldigd wordt van de moord op zijn vrouw (Toni Collette). Lees de recensie.
Tehran S02 (vrijdag 06/05, Apple TV+) Israëlische spionageserie van een van de schrijvers van Fauda , over een agente van de Mossad (Niv Sultan) die opereert in de hoofdstad van Iran. Glenn Close ( Damages ) voegde zich bij de cast.
Baraki (zaterdag 07/05, Netflix) Komische serie uit België waarin de aanstaande vader Yvan zijn leven wil beteren. Een lokale drugsdealer, een agent, een ex-vriendin en een hysterische schoonmoeder maken dat echter heel lastig.
Christina P: Mom Genes (zondag 08/05, Netflix) Tweede Netflix-special van comédienne Christina Pazsitzky, beter bekend als Christina P, die de leuke en de minder leuke kanten van het ouderschap belicht door een Gen X-lens.
Ghost in the Shell: SAC_2045 Sustainable War (maandag 09/05, Netflix) Animatiefilm waarin het verhaal van het eerste seizoen van de serie Ghost in the Shell: SAC_2045 opnieuw verteld wordt, in aanloop naar seizoen twee.
Workin’ Moms S06 (dinsdag 10/05, Netflix) Komische serie van en met Catherine Reitman (dochter van Ivan, zus van Jason) over een aantal vriendinnen die het ouderschap combineren met hun hectische carrières. Bekijk de trailer.
Bäckström S02 (dinsdag 10/05, Ziggo Movies & Series) Scandinavische misdaadserie over de Zweedse detective Evert Bäckström (Kjell Bergqvist), die de dood van zijn rivaal advocaat Tomas Erikkson onderzoekt. Bekijk de trailer.
Brotherhood S02 (woensdag 11/05, Netflix) Braziliaanse misdaadserie waarin een advocate ontdekt dat haar vermiste broer opgesloten zit in een gevangenis, en daar zelfs is uitgegroeid tot de grote leider van een gevaarlijke bende.
42 Days of Darkness (woensdag 11/05, Netflix) Chileense misdaadserie die werd gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Te midden van een mediastorm en een politieonderzoek gaat een vrouw op zoek naar haar verdwenen zuster.
The Getaway King (woensdag 11/05, Netflix) Door ware feiten geïnspireerde misdaadfilm uit Polen, over een criminele volksheld die meermaals ontsnapte uit de gevangenis, maar nu vanwege zijn vriendin zijn leven wil beteren.
The Perfect Family (woensdag 11/05, Netflix) Spaanse komediefilm waarin de nette Lucia in eerste instantie nogal schrikt van de eclectische familie van de vriendin van haar zoon, die ineens een grote impact op haar leven heeft.
Our Father (woensdag 11/05, Netflix) Documentaire waarin een vrouw na een DNA-test meerdere halfbroers en -zussen blijkt te hebben. Ze stuit daarna op een schokkend complot rond donorsperma en een zeer populaire arts.
Savage Beauty (donderdag 12/05, Netflix) Zuid-Afrikaanse dramaserie over een vrouw met een tragisch verleden, die nu wraak wil nemen op een machtige familie met geheimen die een groot schoonheidsimperium in handen heeft.
All Creatures Great and Small (donderdag 12/05, NPO 2) Historische dramaserie over de jonge dierenarts James Herriot (Nicholas Ralph), die in de jaren dertig vanuit de stad Glasgow naar het platteland verhuist. Bekijk de trailer.
Sort Of (donderdag 12/05, NPO 3) Komische serie over de genderfluïde Pakistaanse tiener Sabi, die ineens van een vriend het aanbod krijgt om vanuit Canada naar de ‘queerste plek op aarde’ Berlijn te verhuizen. Bekijk de trailer.
Unforgotten S04 (donderdag 12/05, NPO Plus) Britse misdaadserie over detectives Cassie Stuart (Nicola Walker) en Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar), die te maken krijgen met een lijk gevonden in een vrieskist. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!