Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Taboo, The Blacklist, The Adam Project en meer

  •  
10-03-2022
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Taboo
Verder volgende week op Netflix: het Belgische Grond van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah.
Taboo (vrijdag 11/03, Netflix) Historische dramaserie van de maker van Peaky Blinders , waarin een uit Afrika teruggekeerde Engelsman (Tom Hardy) het aan de stok krijgt met de Oost-Indische compagnie. Bekijk de trailer.
Formula 1: Drive to Survive S04 (vrijdag 11/03, Netflix) Tiendelige documentaire over de gang van zaken achter de schermen bij de Formule 1, met aandacht voor de rivaliteit tussen Hamilton en Verstappen. Bekijk de trailer.
The Adam Project (vrijdag 11/03, Netflix) Sciencefictionfilm van de regisseur van Stranger Things , over een door de tijd reizende piloot (Ryan Reynolds) die samen met zijn jongere zelf de toekomst moet redden. Lees de recensie.
The Flash S08 (vrijdag 11/03, Netflix) Superheldenserie over Barry Allen (Grant Gustin), die het als zijn alter ego The Flash opneemt tegen het kwaad. Het achtste seizoen wordt weer door Netflix hervat met wekelijkse afleveringen.
Once Upon a Time… Happily Never After (vrijdag 11/03, Netflix) Fantasyserie uit Spanje over een stel dat gedwongen werd te scheiden en elkaar in een ander leven moet terugvinden om de betovering van een stad te verbreken.
Life after Death with Tyler Henry (vrijdag 11/03, Netflix) Realityserie waarin Tyler Henry mensen helpt contact te zoeken met overleden naasten. Verder onderzoekt hij ook nog de geschiedenis van zijn eigen familie. Lees de recensie.
The Peanut Butter Falcon (vrijdag 11/03, NPO 3) Komische dramafilm over een jonge volwassene met het syndroom van Down, die een band opbouwt met een lokale visser (Shia LaBeouf) die op de vlucht is. Bekijk de trailer.
Upload S02 (vrijdag 11/03, Amazon Prime Video) Komische serie van de maker van The Office , over een toekomst waarin stervende mensen hun bewustzijn kunnen uploaden naar een soort hiernamaals naar keuze. Bekijk de trailer.
Turning Red (vrijdag 11/03, Disney+) Animatiefilm van Pixar over een Canadese tiener met Chinese roots die te maken krijgt met een mythisch fenomeen: bij stress verandert ze spontaan in een gigantische rode panda. Bekijk de trailer.
The Last Days of Ptolemy Grey (vrijdag 11/03, Apple TV+) Dramaserie met de allereerste (vaste) tv-rol voor Samuel L. Jackson: hij speelt een dementerende oude man die op het spoor komt van een bijzondere dokter. Lees de recensie.
The Blacklist S08 (zondag 13/03, Netflix) Misdaadserie over de relatie tussen topcrimineel Raymond ‘Red’ Reddington (James Spader) en FBI-agente Elizabeth Keen (Megan Boone), die nu onder grote spanning staat. Lees de recensie.
Agatha Raisin S04 (zondag 13/03, BBC First) Luchtige misdaadserie met de Schotse actrice Ashley Jensen ( After Life ) als een stadse dame die naar het platteland verhuist, waar ze zich ontwikkelt tot privédetective. Bekijk de trailer.
Marilyn’s Eyes (dinsdag 15/03, Netflix) Komische dramafilm uit Italië over een man en een vrouw in een psychiatrische inrichting, die samen een fictief restaurant werkelijkheid maken en tevens een helend recept proberen te vinden.
Catherine Cohen: The Twist...? She’s Gorgeous (dinsdag 15/03, Netflix) Eerste special van de aanstormende comédienne Catherine Cohen, die praat over haar zoektocht naar liefde, de absurditeit van marathons en nog veel meer.
Adam by Eve: A Live in Animation (dinsdag 15/03, Netflix) Japans filmexperiment van de vooruitstrevende artiest Eve, geïnspireerd door het verhaal van Adam en Eva: een combinatie van muziek, animatie en live-action-beelden.
Dalgliesh (dinsdag 15/03, NPO 2) Britse misdaadserie die zich afspeelt in de jaren zeventig en draait om inspecteur Adam Dalgliesh (Bertie Carvel uit Doctor Foster ). De complete reeks is nu te zien op NPO Plus. Bekijk de trailer.
Bad Vegan: Fame Fraud Fugitives (woensdag 16/03, Netflix) Documentaire over Sarma Melngailis, die ooit eigenaar was van twee succesvolle veganistische restaurants in New York, maar in 2017 werd veroordeeld voor fraude.
Heist: The Great Robbery of Brazil’s Central Bank (woensdag 16/03, Netflix) Docu over de beroving van de centrale bank in Brazilië, waarbij de bankrovers een tunnel groeven en in totaal 160 miljoen real buit wisten te maken.
Nightmare Alley (woensdag 16/03, Disney+) Mysterieuze film noir van Guillermo del Toro ( The Shape of Water ), waarin een charismatische oplichter (Bradley Cooper) zich aansluit bij een rondtrekkende kermis. Bekijk de trailer.
Grond (donderdag 17/03, Netflix) Tragikomische serie van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah ( Patser ), over een klein bedrijfje dat zand om overledenen in te begraven van Marokko naar België transporteert. Bekijk de trailer.
Rescued by Ruby (donderdag 17/03, Netflix) Waargebeurde dramafilm van de schrijver van Dolphin Tale , over een state trooper (Grant Gustin uit The Flash ) die wordt gekoppeld aan de energieke politiehond Ruby. Bekijk de trailer.
Manhunt: Nightstalker (donderdag 17/03, NPO Plus) Tweede seizoen van de Britse serie Manhunt , waarin agent Colin Sutton (Martin Clunes) jaagt op een serieverkrachter. Vanaf 19 maart tevens wekelijks op tv. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!