Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Stromboli, Vikingulven, Bullet Train en meer

  •  
02-02-2023
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Stromboli
Daarnaast gaat komende dinsdag het negentiende seizoen van Grey's Anatomy van start op tv.
Foto credit: Mark de Blok
Class (vrijdag 03/02, Netflix) Indiase remake van het Spaanse tienerdrama Elite. Drie scholieren uit een arme wijk mogen plots naar een exclusieve school, waar geheimen en geruchten leiden tot moord. Lees de recensie.
Stromboli (vrijdag 03/02, Netflix) Dramafilm naar het boek van Saskia Noort, waarin Sara (Elise Schaap) naar Italië reist en met een lokale goeroe (Christian Hillborg) de demonen uit haar verleden confronteert. Bekijk de trailer.
True Spirit (vrijdag 03/02, Netflix) Biografische film over de Australische tiener Jessica Watson (Teagan Croft), die in 2009 een poging deed om als jongste solo-zeilster een bootreis rond de wereld te maken. Bekijk de trailer.
Infiesto (vrijdag 03/02, Netflix) Spaanse misdaadfilm over twee rechercheurs die in een oud mijndorpje zoeken naar een sinistere kidnapper, terwijl op de achtergrond ook het coronavirus om zich heen grijpt. Lees de recensie.
Vikingulven (vrijdag 03/02, Netflix) Weerwolffilm uit Noorwegen waarin een tiener verhuist naar een afgelegen dorpje, waar ze betrokken raakt bij een mysterie nadat er een leeftijdsgenootje wordt vermoord. Lees de recensie.
Lewis S04 (vrijdag 03/02, België Eén) Spin-off van het misdaaddrama Inspector Morse met Kevin Whately als DI Robert Lewis. In de seizoensopener wordt een lijk gevonden in een bus die toeristische routes rijdt. Lees de recensie.
Prime Suspect: The Madeleine McCann Case (vrijdag 03/02, HBO Max) Documentaire over een mogelijke verdachte in de zaak rond de driejarige Madeleine McCann, die in 2007 verdween tijdens een vakantie in Portugal.
Harlem S02 (vrijdag 03/02, Amazon Prime Video) Komische dramaserie van de schrijver van Girls Trip. De serie, die ditmaal uit acht afleveringen bestaat, draait om de (liefdes)levens van een viertal vriendinnen uit New York.
Dear Edward (vrijdag 03/02, Apple TV+) Dramaserie waarvoor Connie Britton herenigde met de maker van Friday Night Lights. De boekverfilming volgt een jongen die als enige een vliegtuigcrash overleefde. Lees de recensie.
Bullet Train (zaterdag 04/02, Netflix) Komische actiefilm van de regisseur van Deadpool 2 en Atomic Blonde , waarin meerdere huurmoordenaars (o.a. Brad Pitt) aan boord van een trein zoeken naar een koffertje. Lees de recensie.
Showtrial (zaterdag 04/02, België Eén) Britse dramaserie waarin de arrogante dochter van een rijke zakenman beschuldigd wordt van de moord op een verdwenen klasgenoot. Wordt ze gebruikt als een zondebok? Lees de recensie.
Crash Course in Romance (zondag 05/02, Netflix) Romantische serie uit Korea waarin een moeder de harde wereld van het privéonderwijs trotseert terwijl haar dochter in de klas van een beroemde wiskundeleraar probeert te geraken.
The Net – Power Play (maandag 06/02, Fox) Derde en laatste deel uit de reeks met series over de machinaties in de wereld van het internationale voetbal. Het slot speelt zich af in de Italiaanse tak van de sport. Lees hier meer.
Grey’s Anatomy S19 (dinsdag 07/02, Net5) Dramaserie over de levens en carrières van de medewerkers van een ziekenhuis in Seattle. Actrice Ellen Pompeo is voor de eerste keer niet in alle afleveringen te zien. Bekijk de trailer.
C.B. Strike: Troubled Blood (dinsdag 07/02, HBO Max) Misdaadserie naar de boeken van J.K. Rowling. Tijdens een onderzoek naar een verdwenen vrouw stuit detective Strike op een seriemoordenaar en onbetrouwbare getuigen.
The Exchange (woensdag 08/02, Netflix) Waargebeurde dramaserie uit het Midden-Oosten waarin twee vrouwen zich in de jaren tachtig begeven op de aandelenmarkt van Koeweit en deze corrupte jongensclub flink ontwrichten.
Bill Russell: Legend (woensdag 08/02, Netflix) Documentaire over Bill Russell, de meest bekroonde basketballer uit de geschiedenis van de NBA. Buiten het sportveld heeft hij ook nog een nalatenschap opgebouwd als activist.
All That Breathes (woensdag 08/02, HBO Max) Documentaire die in de prijzen viel op de filmfestivals van Cannes en Sundance en tevens meedingt naar een Oscar, over twee broers die in New Delhi een vogelsoort beschermen.
You S04 (donderdag 09/02, Netflix) Thriller over de door liefde geobsedeerde moordenaar Joe (Penn Badgley) die inmiddels werkzaam is op een school in Londen waar nog een andere seriemoordenaar actief lijkt. Bekijk de trailer.
The Beauty Queen of Jerusalem (donderdag 09/02, Netflix) Israëlische dramaserie die zich afspeelt in 1919. Rosa trouwt met een man die verliefd is op een andere vrouw en deze keuze heeft impact op haar relatie met haar dochter.
Dear David (donderdag 09/02, Netflix) Romantische coming-of-age-film uit Indonesië over een voorbeeldige scholiere wier leven op zijn kop komt te staan als haar fantasyblog over een jongen waar ze stiekem verliefd op is uitlekt.
Tell Me Everything (donderdag 09/02, HBO Max) Brits tienerdrama over de door sociale media en technologie versterkte stress onder jongeren. Na een tragedie worstelt de 16-jarige Jonny nog meer met zijn mentale gezondheid.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!