Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Sherwood, You Don’t Know Me, Spiderhead en meer

  •  
16-06-2022
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
Sherwood
Daarnaast gaat het derde seizoen van De Geniale Vriendin dit weekend van start bij de NPO.
Foto credit: BBC/House Productions/Matt Squire
You Don’t Know Me (vrijdag 17/06, Netflix) Britse dramaserie van de bedenker van Vigil , over een man die terechtstaat voor moord en in de rechtszaal vertelt over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw. Lees de recensie.
Spiderhead (vrijdag 17/06, Netflix) Sciencefictionfilm waarin Chris Hemsworth gestalte geeft aan de directeur van een gevangenis, waar hij gevangenen gebruikt als proefpersonen voor een experimentele drug. Lees de recensie.
She S02 (vrijdag 17/06, Netflix) Misdaadserie uit India waarin een verlegen agente voor een missie undercover gaat bij een drugsbende. Het is voor haar de weg naar emancipatie waarbij ze de kracht van haar eigen seksualiteit ontdekt.
The War Next-door (vrijdag 17/06, Netflix) Mexicaanse comedyserie waarin twee compleet verschillende families naast elkaar komen te wonen in een chique buurt. De twee moeders van de families raken al snel met elkaar in conflict.
The Martha Mitchell Effect (vrijdag 17/06, Netflix) Documentaire over Martha Mitchell, die tijdens het Watergate-schandaal getrouwd was met de minister van Justitie, maar zich toch erg kritisch uitliet over de Nixon-administratie.
De Geniale Vriendin S03 (vrijdag 17/06, NPO 2) Dramaserie over de vriendschap tussen twee vriendinnen uit een volksbuurt in Napels. Elena is nu een schrijfster en Lila is inmiddels werkzaam in een worstfabriek. Lees de recensie.
After the Wedding (vrijdag 17/06, NPO 3) Dramafilm waarin Isabel (Michelle Williams) betrokken raakt bij de familieperikelen van een potentiële geldschieter (Julianne Moore) voor haar weeshuis in Calcutta, India. Lees de recensie.
The Pembrokeshire Murders (vrijdag 17/06, België Eén) Misdaadserie over een detective uit Wales (Luke Evans) die zich nog eens buigt over een nooit opgeloste moordzaak en een link legt met twee oude zaken. Lees de recensie.
The Summer I Turned Pretty (vrijdag 17/06, Amazon Prime Video) Romantische serie van de schrijfster van de To All the Boys -boeken, waarin een tiener tijdens een zomer plots aandacht krijgt van twee broers. Bekijk de trailer.
My Fake Boyfriend (vrijdag 17/06, Amazon Prime Video) Romantische komediefilm over een man die via social media een profiel van een niet bestaande vriend aanmaakt om van zijn ex af te komen, waarna er complicaties optreden.
Cha Cha Real Smooth (vrijdag 17/06, Apple TV+) Komische dramafilm over een man die op Bar Mitzvah-feestjes als host acteert. Hij bouwt een bijzondere band op met een moeder (Dakota Johnson) en haar autistische tienerdochter.
Rocco (vrijdag 17/06, Disney+) Italiaanse misdaadserie over een eigenzinnige en niet echt tactvolle detective (Marco Giallini) die door zijn superieuren vanuit zijn zeer geliefde Rome wordt verbannen naar een koud stadje in de Alpen.
Spriggan (zaterdag 18/06, Netflix) Japanse animatieserie over de Spriggan-agenten van de ACRAM Corporatie. Zij moeten ervoor zorgen dat oude relikwieën, die magische krachten bezitten, niet in de verkeerde handen vallen.
The Sommerdahl Murders S03 (zaterdag 18/06, NPO 3) Deense misdaadserie met Peter Mygind als detective Dan Sommerdahl. Hij krijgt te maken met de moord op een familieman die geheimen bleek te hebben. Lees de recensie.
A Confession (zaterdag 18/06, Canvas) Op feiten gebaseerde misdaadserie waarin Martin Freeman ( Sherlock ) te zien is als een sympathieke detective die over de schreef gaat om een bekentenis op tafel te krijgen. Lees de recensie.
Civil: Ben Crump (zondag 19/06, Netflix) Documentaire over advocaat Ben Crump, die zich onder meer specialiseert in burgerrechten van de (zwarte) gemeenschap en zo de zaken rond Trayvon Martin en George Floyd bekeek.
Sherwood (zondag 19/06, BBC First) Waargebeurde misdaadserie waarin een moord de toch al verdeelde gemeenschap rond het Britse Sherwood Forest opschrikt. Twee detectives proberen de dader te vinden. Lees de recensie.
Fractures (zondag 19/06, Ziggo Movies & Series) IJslandse dramaserie over een dokter die na haar scheiding met haar dochter verkast naar de plaats waar ze opgroeide. Een oude vlam is daar nu werkzaam als agent. Bekijk de trailer.
Doom of Love (maandag 20/06, Netflix) Romantische dramafilm uit Turkije, waarin een in de schulden geraakte man op een yoga-retraite gaat. Op het retraite valt hij voor een zangeres met wie hij zelfs een innerlijke reis onderneemt.
Joel Kim Booster: Psychosexual (dinsdag 21/06, Netflix) In Los Angeles gefilmde special van de Koreaans-Amerikaanse komiek Joel Kim Booster, die onder meer grappen maakt over het lekken van selfies en eten bij P.F. Chang’s.
The Future Of (dinsdag 21/06, Netflix) Documentaireserie over alle nieuwe en opkomende trends op het gebied van technologie. Experts uit verschillende sectoren zoeken uit wat voor mogelijkheden deze trends zullen gaan bieden.
The Umbrella Academy S03 (woensdag 22/06, Netflix) Stripverfilming over een familie met superkrachten, die na hun tijdreis om de wereld te redden nu zijn teruggekeerd naar een heden waarin alles anders is. Bekijk de trailer.
Snowflake Moutain (woensdag 22/06, Netflix) Realityshow waarin tien verwende tieners die heel snel overal over klagen en in paniek raken door survival-experts mee naar de bossen worden genomen, waar ze door een hel gaan.
Welcome to Wedding Hell (woensdag 22/06, Netflix) Romantische dramaserie uit Korea over een dolgelukkig stel dat elkaar het ja-woord heeft gegeven. De voorbereiding op hun huwelijk zorgt echter voor erg veel spanning.
Love & Gelato (woensdag 22/06, Netflix) Romantische tienerfilm waarin Lina de allerlaatste wens van haar moeder in vervulling wil te laten gaan: ze brengt de zomer door in Rome, waar ze romantiek en een passie voor gelato ontdekt.
Bruna Louise: Demolition (woensdag 22/06, Netflix) Komische special van Bruna Louise, bekend van de Braziliaanse versie van Too Hot to Handle , die in de show grappen maakt over haar datingleven en al haar rampzalige relaties.
The Hidden Lives of Pets (woensdag 22/06, Netflix) Documentaire over de vaardigheden en zintuigen van allerlei bijzondere huisdieren van over de hele wereld. Acteur Hugh Bonneville ( Dowton Abbey ) is te horen als de vertelstem.
The Bite (woensdag 22/06, Ziggo Movies & Series L en XL) Komische horrorserie waarin twee vrouwen (Taylor Schilling en Audra McDonald) in quarantaine te maken krijgen met een virus dat mensen muteert. Bekijk de trailer.
Doctor Strange in the Multiverse of Madness (woensdag 22/06, Disney+) Marvel-film van Sam Raimi ( The Evil Dead ) met Benedict Cumberbatch als Doctor Strange, die in dit vervolg parallelle werelden doorkruist. Lees de recensie.
October Road (woensdag 22/06, Disney+) Dramaserie van de schrijver van Beautiful Girls , over een man (Bryan Greenberg uit One Tree Hill ) die na jarenlange afwezigheid terugkeert naar zijn oude geboorteplaats in Massachusetts.
Picket Fences (woensdag 22/06, Disney+) Dramaserie van David E. Kelley ( Big Little Lies ) over de inwoners van een door vreemde misdaden geplaagd stadje in Wisconsin. Tom Skerritt ( Alien ) is te zien als lokale sheriff Jimmy Brock.
Queen (donderdag 23/06, Netflix) Dramaserie over een succesvolle kleermaker – en tevens drag queen – die vanuit Parijs terugkeert naar zijn geboorteplek in Polen, om daar zijn relatie met zijn dochter te herstellen. Bekijk de trailer.
First Class (donderdag 23/06, Netflix) Spaanse realityserie over een groep vrienden in de stad Barcelona. Hun leven wordt gekenmerkt door de meest uitzinnige fashion, de meest luxe feesten, plus de meest exclusieve evenementen.
Netflix Is a Joke: Best of the Fest (donderdag 23/06, Netflix) Terugblik met hoogtepunten van het Netflix Is a Joke-festival, waar verschillende shows werden opgenomen die de laatste weken allemaal op Netflix werden vrijgegeven.
McDonald & Dodds S02 (donderdag 23/06, NPO Plus) Misdaadserie over twee detectives in het Britse plaatsje Bath. De première van het seizoen draait om een mogelijke moord aan boord van een heteluchtballon. Bekijk de trailer.
Sanditon S02 (donderdag 23/06, BBC First) Brits kostuumdrama waarin Charlotte (Rose Williams) na een tragische gebeurtenis terugkeert naar het badplaatsje Sanditon, vergezeld door haar zus (Rosie Graham). Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!