Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Parasite, Family Business en Those Who Kill

  •  
07-10-2021
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
Family Business S03
Verder wordt donderdag de ruimtereis van Katee Sackhoff hervat in het tweede seizoen van Another Life.
Pretty Smart (vrijdag 08/10, Netflix) Lachband-sitcom waarin de slimme Chelsea (Emily Osment) noodgedwongen in moet trekken bij haar niet al te snuggere zuster (Olivia Macklin) en diens drie erg aantrekkelijke huisgenoten.
Family Business S03 (vrijdag 08/10, Netflix) Komische serie uit Frankrijk over een mislukte ondernemer die handig gebruik maakt van de legalisering van softdrugs: hij besluit de slagerij van zijn vader om te bouwen tot coffeeshop.
Grudge (vrijdag 08/10, Netflix) Turkse misdaadfilm waarin een politiechef vlak voordat hij een promotie krijgt betrokken raakt bij een dodelijk ongeluk. Dan ontdekt hij een door wraak gedreven plot dat collega’s in gevaar brengt.
My Brother, My Sister (vrijdag 08/10, Netflix) Italiaanse dramafilm waarin Nik en Tesla door het testament van hun vader gedwongen worden om samen te wonen. Samen met Tesla’s kinderen proberen ze een familie te vormen.
House of Secrets: The Burai Deaths (vrijdag 08/10, Netflix) Documentaireserie waarin het overlijden van elf leden van een familie in Delhi centraal staat. De makers onderzoeken of er sprake was van (zelf)moord of iets anders.
Welcome to the Blumhouse (vrijdag 08/10, Amazon Prime Video) Laatste twee (van de in totaal vier) tv-films van producent Jason Blum, die aanstormende horrortalenten weer de kans geeft zich te laten zien. Bekijk de trailers.
Justin Bieber: Our World (vrijdag 08/10, Amazon Prime Video) Documentaire met een kijkje achter de schermen bij het eindejaarsoptreden dat zanger Justin Bieber in 2020 tijdens de pandemie gaf in het Beverly Hilton Hotel.
Muppets: Haunted Mansion (vrijdag 08/10, Disney+) Halloween-special van de Muppets, waarin Gonzo samen met Pepe een nachtje moet doorbrengen in een spookhuis. De onlangs overleden Ed Asner (Up) vertolkt een bijrol.
Acapulco (vrijdag 08/10, Apple TV+) Mexicaanse comedyserie geïnspireerd door de film How to Be a Latin Lover. De serie volgt een jongen die ontdekt dat zijn droombaan bij een resort toch niet zo makkelijk is als gedacht.
Hometown Cha-Cha-Cha (zaterdag 09/10, Netflix) Romantische komedieserie uit Korea waarin een stadse vrouw een tandartspraktijk opent in een dorpje aan zee. Ze ontmoet er een charmante man die in alles haar tegenpool is.
Blue Period (zaterdag 09/10, Netflix) Japanse animatieserie gebaseerd op een mangastrip, waarin een populair schoolmeisje zich enorm verveelt. Wanneer ze op een prachtig schilderij stuit wordt ze meegezogen in de kunstwereld.
Those Who Kill S03 (zaterdag 09/10, NPO 3) Deens misdaaddrama over een profiler die door een terminale vriendin van haar moeder wordt gevraagd te kijken naar de nooit opgeloste moord op haar 18-jarige zoon. Bekijk de trailer.
Parasite (zaterdag 09/10, NPO 2) Satirische dramafilm uit Zuid-Korea over een arm gezin dat verblijft in de kelder van een rijke familie. Won zowel de Oscar voor beste film als die voor beste buitenlandse film. Lees de recensie.
Van God Los (zaterdag 09/10, Videoland) Nederlands misdaaddrama van producent Pieter Kuipers waarin elke aflevering een door een waargebeurd misdrijf geïnspireerd verhaal wordt verteld over de onderwereld. Lees hier meer.
The Baby-Sitters Club S02 (maandag 11/10, Netflix) Komische tienerserie over een groep jonge vriendinnen die samen een oppas-bedrijf oprichten. Actrice Sophie Grace won voor het eerste seizoen een Emmy. Bekijk de trailer.
Station 19 (maandag 11/10, Videoland) Spin-off van Grey’s Anatomy over de intense gang van zaken in een brandweerkazerne in Seattle, met ook cross-overs met de originele serie. Er zijn drie seizoenen te zien. Lees de recensie.
The Movies That Made Us S03 (dinsdag 12/10, Netflix) Kijkjes achter de schermen bij zes klassieke films, met aardig wat horror: Aliens, A Nightmare on Elm Street, Friday the 13 th , Coming to America, Halloween en RoboCop.
Making Malinche (dinsdag 12/10, Netflix) Spaanse documentaire over het creatieve proces achter de nieuwe musical van Nacho Cano, over het liefdesverhaal van conquistador Hernán Cortés en zijn inheemse geliefde Malinche.
Convergence: Courage in a Crisis (dinsdag 12/10, Netflix) Documentaire over de opkomst van covid-19 en de wijze waarop het virus de wereld platlegde, met vooral veel aandacht voor alle mensen die het tij probeerden te keren.
Bright: Samurai Soul (dinsdag 12/10, Netflix) Japanse animatiefilm die zich afspeelt in de wereld van de film Bright. Een menselijke ronin en een moordende ork moeten samen een elf redden van een gemeenschappelijke vijand.
Operation Hyacinth (woensdag 13/10, Netflix) Poolse misdaadfilm die zich afspeelt tijdens de jaren tachtig. Een detective is ontevreden met het resultaat van een moordonderzoek in de homogemeenschap en gaat op onderzoek uit.
Fever Dream (woensdag 13/10, Netflix) Chileense thrillerfilm over de beladen verhouding tussen twee jonge moeders – een lokale inwoner en iemand van buitenaf – die een dreigende milieuramp en een spirituele crash blootlegt.
Just Beyond (woensdag 13/10, Disney+) Komische horrorserie voor jongeren met losstaande verhalen, gebaseerd op het werk van R.L. Stine die vooral bekend is van Goosebumps, van de maker van Pride & Prejudice and Zombies.
Reservation Dogs (woensdag 13/10, Disney+) Komische serie van onder meer Taika Waititi, met een cast die bestaat uit vrijwel alleen maar inheemse Amerikanen. Het verhaal draait om vier rebelse tieners in Ohio. Bekijk de trailer.
Godfather of Harlem (woensdag 13/10, Disney+) Misdaaddrama met Forest Whitaker als de beroemde gangsterbaas Bumpy Johnson, die na zijn vrijlating ziet dat Italianen zijn oude buurt hebben overgenomen. Lees de recensie.
Another Life S02 (donderdag 14/10, Netflix) Sciencefictionserie met Katee Sackhoff waarin een team van astronauten op een missie wordt gestuurd om de oorsprong van een op de aarde geland object te achterhalen. Bekijk de trailer.
A World Without (donderdag 14/10, Netflix) Indonesische tienerfilm over een land waarin afspraakjes verboden zijn. Drie jonge meiden willen zich aansluiten bij een teruggetrokken gemeenschap met een charismatische leider.
One Night in Paris (donderdag 14/10, Netflix) Franstalige komediespecial over het leven in coronatijd. Aan de hand van sketches en korte optredens is te zien hoe de stand-up comedians hun tijd doorbrachten tijdens de lockdown.
Grace (donderdag 14/10, NPO Plus) Misdaadserie van de maker van Endeavour Morse, met John Simm als de onorthodoxe inspecteur Roy Grace. Vanaf komende zaterdag ook wekelijks te volgen op tv bij NPO 2. Bekijk de trailer.
The Beast Must Die (donderdag 14/10, NPO Plus) Misdaadserie waarin een vrouw (Kush Jumbo) wraak wil nemen voor de dood van haar dochter. Vanaf eind oktober tevens wekelijks te volgen op tv bij NPO 2. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!