de Lagarde

Kijktips voor het weekend: Meisje van Plezier, Selena: The Series, Mank en meer

  •  
03-12-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Selena
Komende maandag verschijnt ook de Nederlands-Vlaamse kerstfilm De Familie Claus op Netflix.
Mank (vrijdag 04/12, Netflix) Historische dramafilm van David Fincher over het Hollywood van de jaren veertig. Gary Oldman geeft gestalte aan Herman J. Mankiewicz, die het scenario voor Citizen Kane schrijft. Lees de recensie.
Selena: The Series (vrijdag 04/12, Netflix) Biografische serie over Selena Quintanilla-Perez, bekend als de koningin van de Latijns-Amerikaanse popmuziek, die op 23-jarige leeftijd werd vermoord door een boze fan. Bekijk de trailer.
Big Mouth S04 (vrijdag 04/12, Netflix) Schaamteloze animatieserie voor volwassenen over een stel puberende kinderen. Deze keer gaan ze samen op zomerkamp, waar ze weer allerlei nieuwe emoties ontdekken. Bekijk de trailer.
Bhaag Beanie Bhaag (vrijdag 04/12, Netflix) Komische serie over een jonge vrouw uit India die besluit om stand-up comedian te worden. Tot grote schrik van haar afkeurende ouders zegt ze haar zeer comfortabele leventje vaarwel.
Bombay Rose (vrijdag 04/12, Netflix) Geschilderde animatiefilm uit India waar anderhalf jaar aan gewerkt werd. Het verhaal draait om twee geliefden die op de proef worden gesteld door hun verschillende achtergronden.
Christmas Crossfire (vrijdag 04/12, Netflix) Komische thrillerfilm uit Duitsland, over een man die een moord verijdelt en op de vlucht slaat met het doelwit. Een vrouw die hij net heeft leren kennen gaat naar hem op zoek.
Leyla Everlasting (vrijdag 04/12, Netflix) Komische film uit Turkije over de bizarre relatie tussen een vrouw, haar man en hun huwelijkstherapeut. Ze raken verzeild in een complot om een antiek manuscript te bemachtigen.
Kings of Jo’burg (vrijdag 04/12, Netflix) Zuid-Afrikaanse misdaadserie over twee broers die de baas zijn in de onderwereld van Johannesburg. Een familievloek en een complex web van verraad dreigt ze ten val te brengen.
Poldark S03 (vrijdag 04/12, NPO 2) Historisch drama over Ross Poldark (Aidan Turner), die vanuit Amerika terugkeerde naar het Britse Cornwall, waar men nu aanvoelt dat de Franse Revolutie op komst is. Lees de recensie.
Sound of Metal (vrijdag 04/12, Amazon Prime Video) Dramafilm met Riz Ahmed als een drummer die leeft voor zijn muziek, maar zijn gehoor begint te verliezen. Kan hij leren leven onder deze handicap? Lees de recensie.
Mulan (vrijdag 04/12, Disney+) Live-action versie van de tekenfilm over een jonge vrouw die zich voordoet als man zodat ze mee kan vechten in het leger. Eerder tegen extra betaling te zien, maar nu niet meer. Lees de recensie.
Godmothered (vrijdag 04/12, Disney+) Komische film van de regisseur van Bridget Jones’s Diary, waarin een overmoedige jonge fee (Jillian Bell) het leven van een weduwe (Isla Fisher) wat op wil vrolijken. Bekijk de trailer.
Mariah Carey’s Magical Christmas Special (vrijdag 04/12, Apple TV+) De zangeres van All I Want for Christmas Is You komt ook dit jaar met een kerstspecial, waarin ze gezelschap krijgt van talloze muzikale collega’s.
Earth at Night in Color (vrijdag 04/12, Apple TV+) Documentaireserie over het nachtleven van verschillende diersoorten, op zes continenten gefilmd met de nieuwste cameratechnieken. Tom Hiddleston begeleidt de beelden.
Detention (zaterdag 05/12, Netflix) Horrorserie gebaseerd op de gelijknamige videogame uit Taiwan. Na een paranormale ervaring ontdekt een gekwelde leerling de duistere geschiedenis van haar afgelegen middelbare school.
Rudy’s Grote Kerstshow (zondag 06/12, NPO Plus) Jeugdserie over een kindster die op het punt staat een kerstshow te geven. Dan wordt hij ontvoerd door de ouders van een kind dat een operatie nodig heeft. Lees hier meer.
Meisje van Plezier S03 (zondag 06/12, Videoland) Dramaserie waarin een bedrogen vrouw (Angela Schijf) in het geheim aan de slag gaat als dure escort. Een van haar nieuwe klanten is een beroemde voetballer. Bekijk de trailer.
De Familie Claus (maandag 07/12, Netflix) Nederlands-Vlaamse kerstfilm waarin de jonge Jules (Mo Bakker) ontdekt dat zijn opa (Jan Decleir) de enige echte kerstman is. Bracha van Doesburgh is ook te zien. Lees de recensie.
Room 2806: The Accusation (maandag 07/12, Netflix) Documentaireserie waarin de zaak tegen de Franse politicus Dominique Strauss-Kahn, die werd beschuldigd van het aanranden van een hotelmeisje, opnieuw wordt bekeken.
Good Trouble (maandag 07/12, Videoland) Spin-off van het ook op Videoland te bekijken The Fosters, waarin dochters Callie (Maia Mitchell) en Mariana (Cierra Ramirez) in de stad Los Angeles aan een nieuwe fase beginnen.
Euphoria: Trouble Don’t Last Always (maandag 07/12, Ziggo Movies & Series) Speciale aflevering van het tienerdrama van HBO. Rue (Zendaya) probeert kerst te vieren nadat ze is achtergelaten op het station. Bekijk de trailer.
Mr. Iglesias S03 (dinsdag 08/12, Netflix) Sitcom met comedian Gabriel ‘Fluffy’ Iglesias als een goedlachse geschiedenisleraar die de leerlingen op zijn oude middelbare school op het rechte pad probeert te houden. Bekijk de trailer.
Emicida: AmarElo – It’s All For Yesterday (dinsdag 08/12, Netflix) Documentaire over de Braziliaanse rapper en activist Emicida, met onder meer een kijkje achter de schermen bij zijn concerten in het Theatro Muncipal in São Paulo.
Rose Island (woensdag 09/12, Netflix) Italiaanse komediefilm over een ambitieuze ingenieur die een eiland bouwt voor de kust van Italië. Hij roept het uit tot natie en dat trekt de aandacht van de wereldpers – en de Italiaanse regering.
The Surgeon’s Cut (woensdag 09/12, Netflix) Documentaireserie waarin vier chirurgen alles vertellen over hun beroep en hun privélevens. Alle vier zijn ze pioniers in hun specialisme en ze delen hun eigen unieke kijk en filosofie.
Alice in Borderland (donderdag 10/12, Netflix) Japanse sciencefictionserie waarin een vrij doelloze gamer samen met twee vrienden vast komt te zitten in een parallelle versie van Tokio en moet meedoen aan sadistische spelletjes.
Kerstgezel (donderdag 10/12, NPO Plus) Dramaserie over een vrijgezelle vrouw (Juliette van Ardenne) die een website opricht voor mensen die op zoek zijn naar wat gezelschap voor tijdens de koude feestdagen. Lees hier meer.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!