Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Margrete, Bloodlands, Knives Out 2 en veel meer

  •  
22-12-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Margrete: Queen of the North
Komende maandag verschijnt verder ook nog een nieuwe spionageserie met Charlie Cox (Kin) op Netflix.
Foto credit: Zuzana Panska
Glass Onion: A Knives Out Mystery (vrijdag 23/12, Netflix) Misdaadfilm waarin detective Benoit Blanc (Daniel Craig) afreist naar een Grieks eiland waar hij opnieuw verzeild raakt in een complex moordmysterie. Lees de recensie.
The Fabulous (vrijdag 23/12, Netflix) Romantische dramaserie uit Zuid-Korea, waarin vier beste vrienden hun dromen najagen in de competitieve modewereld, terwijl ze hun hectische banen combineren met het wilde nachtleven.
Piñata Masters (vrijdag 23/12, Netflix) Competitieve realityserie uit Mexico waarin allerlei knutselaars de meest kleurrijke en creatieve piñatas in elkaar zetten. De bouwwerken worden beoordeeld door een jury met enkel kinderen.
Mijn vader de hasjkoning (vrijdag 23/12, Videoland) True-crime-documentaire waarin het leven van drugsbaas Jan ‘De Pinda’ Falize centraal staat. He tweeluik vertelt zijn verhaal door de ogen van zijn zoon Will. Lees de recensie.
Perpetual Grace (vrijdag 23/12, Ziggo Movies & Series) Misdaadserie over een landloper (Jimmi Simpson) die een oude geestelijke (Ben Kingsley) wil beroven, maar daarna ontdekt dat de man erg gevaarlijk is. Lees de recensie.
Bloodlands S02 (vrijdag 23/12, België Eén) Noord-Ierse misdaadserie met James Nesbitt als een agent met een geheim. In seizoen twee onderzoekt hij de link tussen een lading goud en de dood van een accountant. Lees de recensie.
Daughter from another Mother S03 (zondag 25/12, Netflix) Tragikomisch familiedrama uit Mexico over twee vrouwen die ontdekken dat hun baby’s bij de geboorte zijn verwisseld en dan besluiten om één groot gezin te vormen.
Roald Dahl’s Matilda The Musical (zondag 25/12, Netflix) Familiefilm gebaseerd op de musical die gebaseerd was op een verhaal van Roald Dahl. De jonge Matilda wordt door heel veel volwassenen onderschat. Bekijk de trailer.
The Witcher: Blood Origin (zondag 25/12, Netflix) Prequelserie op The Witcher over zeven krijgers die strijden tegen kwade krachten. Michelle Yeoh ( Crouching Tiger, Hidden Dragon ) speelt een van de hoofrollen. Bekijk de trailer.
Time Hustler (zondag 25/12, Netflix) Braziliaanse komedieserie waarin een man na een klap op zijn hoofd wakker wordt in het jaar 1927. Hij blijkt op een bekende bandiet te lijken en dat zorgt uiteraard voor een talloze complicaties.
Vir Das: Landing (zondag 25/12, Netflix) Special van de in India geboren komiek Vir Das, die onder meer grappen maakt over zijn jeugd in India, de gevaren van alle buitensporigheid en het vinden van zijn draai in deze wereld.
Margrete: Queen of the North (zondag 25/12, NPO 2) Duurste Deense speelfilm ooit, die wordt uitgezonden als driedelige serie. Koningin Margrete (Trine Dyrholm) probeert in 1402 haar positie te versterken. Bekijk de trailer.
Sisi S02 (maandag 26/12, NPO 2) Historisch drama over de liefde tussen hertogin Elisabeth (Dominique Devenport) en keizer Franz (Jannik Schümann), die nu samen een zoon hebben. Elke dag te zien op NPO 2. Bekijk de trailer.
Treason (maandag 26/12, Netflix) Britse spionagethriller waarin de kersverse baas van MI6 (Charlie Cox) gedwongen wordt een gevaarlijk spel te spelen met een Russische spionne met wie hij een verleden heeft. Bekijk de trailer.
Trappers (maandag 26/12, NPO 2) Komische dramaserie die zich afspeelt in Amsterdam en draait om een stel fietskoeriers die opereren vanuit een groot antikraakpand. Ze maken ruzie maar zijn een hechte familie. Lees hier meer.
Chelsea Handler: Revolution (dinsdag 27/12, Netflix) Special waarin comédienne Chelsea Handler grappen maakt over haar levenskeuzes en frustraties. Handler kreeg eerder ook een eigen talkshow en documentaire op Netflix.
Martin H. (dinsdag 27/12, Videoland) Driedelige documentaireserie over de opkomst en de ondergang van agent Martin Hoogland, die afgleed in corruptie en ook veroordeeld werd voor de moord op topcrimineel Klaas Bruinsma.
Four Weddings and a Funeral (dinsdag 27/12, Ziggo Movies & Series) Romantische serie geïnspireerd door de romcom met Andie MacDowell en Hugh Grant, over (liefdes)perikelen op een trouwfeest in Londen. Lees de recensie.
7 Women and a Murder (woensdag 28/12, Netflix) Komische misdaadfilm uit Italië, waarin op kerstavond de patriarch van een familie wordt neergestoken. Zeven vrouwen met ieder een mogelijk motief moeten het raadsel ontrafelen.
A Night at the Kindergarten (woensdag 28/12, Netflix) Poolse komediefilm over een man die de repetitie van een schooltoneelstuk onderbreekt. Hij probeert te voorkomen dat docenten en ouders de zoon van zijn vriendin wegsturen.
Stuck with You (woensdag 28/12, Netflix) Romantische komediefilm uit Frankrijk waarin een man en een vrouw die op weg zijn naar een oudejaarsfeest samen vast komen te zitten in een lift en dan een bijzondere band opbouwen.
Silverstar (woensdag 28/12, Netflix) Recente bioscoopfilm die nu wordt uitgebracht als een Netflix Original. Megan (Britt Dekker) ziet hoe het nageslacht van paard Whitestar een band krijgt met een 16-jarig meisje. Bekijk de trailer.
The Circle S05 (woensdag 28/12, Netflix) Competitieve realityshow waarin alle deelnemers onderling met elkaar kunnen communiceren via digitale profielen en geacht worden elkaar te ranken, waarbij de winnaar een geldprijs krijgt.
Love Is Blind: Brazil S02 (woensdag 28/12, Netflix) Braziliaanse versie van het populaire datingprogramma: lokale singles gaan op zoek naar liefde en verloven zich al voordat ze de andere deelnemer in het echt ontmoet hebben.
Amsterdam (woensdag 28/12, Disney+) Recente bioscoopfilm van David O. Russell, waarin drie vrienden (met Christian Bale) de moord op een gepensioneerde legergeneraal in de schoenen krijgen geschoven. Bekijk de trailer.
Rise of Empires: Ottoman S02 (donderdag 29/12, Netflix) Documentaireserie over de strijd van de Ottomaanse sultan Mehmet II die Constantinopel probeert te veroveren. Charles Dance is in de afleveringen te horen als voice-over.
The Farewell (donderdag 29/12, NPO 2) Tragikomische film over een familie die besluit om de oma niet te vertellen dat ze terminaal ziek is. Ze organiseren een groot afscheid onder het mom van een trouwfeest. Bekijk de trailer.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!