de Lagarde

Kijktips voor het weekend: Light the Night, Elves, Birgit Meier en meer

  •    •  
25-11-2021
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Elves
Daarnaast gaat maandag het langverwachte derde seizoen van American Crime Story in première.
Light the Night (vrijdag 26/11, Netflix) Mysterieuze misdaadserie uit Taiwan, over vrouwen die in het Taipei van de jaren tachtig werkzaam zijn in een ongure nachtclub waar ze te maken krijgen met lust, jaloezie en gebroken harten.
A Castle for Christmas (vrijdag 26/11, Netflix ) Romantische komediefilm waarin Brooke Shields gestalte geeft aan een schrijfster die in Schotland een kasteel wil kopen en daar botst met een hertog (Cary Elwes). Bekijk de trailer.
Dig Deeper: The Disappearence of Birgit Meier (vrijdag 26/11, Netflix) Documentaire over de verdwijning van Birgit Meier in 1989. Door misstappen van de politie komt er geen schot in de zaak, maar haar broer blijft zoeken.
School of Chocolate (vrijdag 26/11, Netflix) Competitieve realityshow waarin verschillende professionals onder leiding van een chocolatier chocolade als kunstvorm bestuderen. Een van deze deelnemers kan een unieke kans winnen.
Angèle (vrijdag 26/11, Netflix) Franstalige documentaire over de carrière van de Belgische zangeres Angèle, die in haar eigen woorden terugblikt op haar leven en dromen en een balans tracht te vinden in haar bestaan als popidool.
‘Twas the Fight Before Christmas (vrijdag 26/11, Apple TV+) Documentaire waarin een man uit Idaho compleet geobsedeerd is door kerstmis en het feest nu grootser dan groots wil vieren, tot ongenoegen van de buurtbewoners.
Elves (zondag 28/11, Netflix ) Bovennatuurlijke dramaserie van de makers van Those Who Kill , over een Deense familie die op een eiland de relatie tussen de mensen en de aanwezige mythische wezens verstoort. Bekijk de trailer.
14 Peaks: Nothing is Impossible (maandag 29/11, Netflix) Biografische documentaire over de Nepalese bergbeklimmer Nirmal Purja. In zeven maanden wil hij alle veertien bergtoppen die hoger zijn dan 8000 meter gaan beklimmen.
Impeachment: American Crime Story (maandag 29/11, Fox) Na eerdere seizoenen over O.J. Simpson en Gianni Versace draait de derde reeks om de affaire die Bill Clinton had met zijn stagiair Monica Lewinsky. Bekijk de trailer.
More the Merrier (dinsdag 30/11, Netflix) Komische film uit Spanje waarin vijf verhalen door elkaar verweven zijn. De verhalen spelen zich allemaal af op een avond waar seksueel genot voor iedereen de grote rode draad vormt.
Lead Me Home (dinsdag 30/11, Netflix) Sociaal verantwoorde documentairefilm waarin het probleem van dakloosheid centraal staat. Verhalen van mensen aan de westkust schetsen een humanitaire crisis die steeds erger blijft worden.
Nood (dinsdag 30/11, NPO 1) Nederlandse dramaserie over verschillende werknemers bij de alarmcentrale. Ze praten met mensen die – vaak in paniek - 112 bellen, waarbij het regelmatig een kwestie is van leven of dood. Bekijk de trailer.
Mo Amer: Mohammed in Texas (dinsdag 30/11, Netflix) Netflix-special van Mo Amer: de Palestijns-Amerikaanse komiek treedt op in Houston en praat onder meer over de grote paniek tijdens de pandemie en vloeken in het Arabisch.
Honour (dinsdag 30/11, BBC First) Tweedelige misdaadserie gebaseerd op een werkelijke strafzaak. Een agente (Keeley Hawes) gaat op zoek naar gerechtigheid voor een vrouw die het slachtoffer was van eerwraak. Bekijk de trailer.
JoJo’s Bizarre Adventure S05 (woensdag 01/12, Netflix) Japanse animatieserie gebaseerd op een mangastrip. Meerdere generaties van dezelfde familie gaan in een aantal tijdsperioden de strijd aan met hun bovennatuurlijke vijanden.
The Power of the Dog (woensdag 01/12, Netflix) Western van Jane Campion ( The Piano ) over een wrede rancher (Bendict Cumberbatch) die het gemunt heeft op de vrouw (Kirsten Dunst) van zijn jonge broer. Bekijk de trailer.
Lost in Space S03 (woensdag 01/12, Netflix) Remake van de oude serie over de in de ruimte gestrande familie Robinson. In het laatste seizoen proberen ouders John en Maureen weer met hun kinderen te herenigen. Bekijk de trailer.
Green Snake (woensdag 01/12, Netflix) Chinese animatiefilm waarin Xiao Qing haar zus uit de greep van Fahai probeert te bevrijden. Ze belandt in een dystopische stad en ontmoet daar een mysterieuze man die zijn geheugen kwijt is.
Donnie op de Monnie (woensdag 01/12, Netflix) Realityserie waarin de rapper Donnie zich onderdompelt in de lifestyle van de allerrijkste mensen in Nederland. Hij bezoekt onder meer voetballers, YouTube-sterren en ondernemers.
The Last Duel (woensdag 01/12, Disney+) Historische dramafilm van regisseur Ridley Scott, waarin de mogelijke verkrachting van Marguerite de Carrouges (Jodie Comer uit Killing Eve ) leidt tot een vete tussen oude twee vrienden.
The Big Leap (woensdag 01/12, Disney+) Lichtvoetige dramaserie met Scott Foley ( Scandal , Felicity ), over mensen die deelnemen aan een competitieve realityshow waarmee een plek in een musical bemachtigd kan worden.
American Dad S17 (woensdag 01/12, Disney+) Komische animatieserie van de maker van Family Guy , over de disfunctionele familie van de CIA-agent Stan Smith (Seth MacFarlane) en de alien die in het gezin is opgenomen.
Single All the Way (donderdag 02/12, Netflix) Romantische komediefilm die zich afspeelt rond de feestdagen. Tijdens een familiebezoek vraagt Peter aan een vriend om te doen alsof ze een stel zijn, wat zorgt voor complicaties.
The Whole Truth (donderdag 02/12, Netflix) Horrorfilm uit Thailand waarin een broer en zus in het huis van hun grootouders een mysterieus gat in een muur vinden. Daaropvolgende incidenten onthullen duistere geheimen.
Coyotes (donderdag 02/12, Netflix) Belgische thrillerserie over een stel jongeren die tijdens een zomerkamp diamanten vinden in het bos. Wat volgt is een wild en gevaarlijk avontuur dat hun vriendschap flink op de proef stelt.
Grow (donderdag 02/12, Ziggo Movies & Series) Deense thrillerserie over twee broers – de een is een criminele beursmakelaar, de ander een detective – die elkaar niet kunnen ontlopen en op ramkoers raken. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!