Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Jung_E, Shahmaran, 1985, Fauda en meer

  •  
19-01-2023
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Fauda S04
Verder gaat maandag een Noorse oorlogsfilm van de maker van Occupied in première op Netflix.
Foto credit: Elia Spinopolus / Netflix
Shahmaran (vrijdag 20/01, Netflix) Turkse fantasyserie over een vrouw die naar Adana reist en vervolgens stuit op een mysterieuze gemeenschap die haar komst ziet als de vervulling van een eeuwenoude profetie. Bekijk de trailer.
Fauda S04 (vrijdag 20/01, Netflix) Israëlisch actiedrama over een eenheid van de IDF (Israel Defence Forces). Bedenkers Lior Raz (die de hoofdrol speelt) en Avi Issacharoff waren zelf ooit werkzaam voor de IDF. Lees de recensie.
Represent (vrijdag 20/01, Netflix) Franse komedieserie over een lanterfanter uit de banlieues van Parijs die naar voren wordt geschoven als presidentskandidaat. Krijgt Frankrijk zijn eerste zwarte president? Lees de recensie.
Shanty Town (vrijdag 20/01, Netflix) Misdaadserie uit Nigeria waarin een stel courtisanes probeert te ontsnappen uit de greep van een gewetenloze gangsterbaas. Politieke corruptie en bloedbanden maken dit echter onmogelijk.
Jung_E (vrijdag 20/01, Netflix) Sciencefictionfilm uit Zuid-Korea van de maker van Train to Busan. In een door oorlog verwoeste toekomst wordt een comateuze militair omgebouwd tot de perfecte soldaat. Lees de recensie.
Mission Majnu (vrijdag 20/01, Netflix) Spionagefilm uit India waarin een man een missie aanneemt om met gevaar voor eigen leven als undercover een kernwapenprogramma in het hart van Pakistan aan het licht te brengen.
Bake Squad S02 (vrijdag 20/01, Netflix) Competitieve realityshow met deskundige bakkers die met vernieuwende ideeën een dessert zo episch mogelijk proberen te maken. Een van deze desserts wordt dan gekozen door de klant.
Bling Empire: New York (vrijdag 20/01, Netflix) Realityserie over de decadente levensstijl van Aziatische en Amerikaans-Aziatische plezierzoekers die in New York wonen. Ze gaan in de stad los met allerlei peperdure feesten.
LOL: Last One Laughing (vrijdag 20/01, Amazon Prime Video) Competitieve realityshow waarin tien Nederlandse komieken een strak gezicht proberen te houden terwijl ze elkaar aan het lachen moeten krijgen. Bekijk de trailer.
The Enforcer (vrijdag 20/01, Amazon Prime Video) Actiefilm over een gangster (Antonio Banderas) die altijd loyaal was aan zijn bazin (Kate Bosworth), maar toch niet weg kan kijken wanneer ze een jong meisje in gevaar brengt.
Grantchester S06 (vrijdag 20/01, BBC First) Britse dramaserie over het partnerschap tussen een detective en een dominee. In de première wordt hun vakantie verstoord door de dood van de eigenaar van de camping. Lees de recensie.
Alchemy of Souls S02 (zaterdag 21/01, Netflix) Koreaanse fantasyserie over een machtige tovenares in het lichaam van een blinde vrouw. Ze ontmoet een man die uit een prestigieuze familie komt en haar hulp goed kan gebruiken.
McDonald & Dodds S03 (zaterdag 21/01, BBC First) Britse misdaadserie over twee totaal verschillende detectives. In de première van seizoen drie wordt er een dode vrouw gevonden op een ligstoel in een park. Lees de recensie.
Nowhere Special (zondag 22/01, HBO Max) Dramafilm van de regisseur van Still Life over een alleenstaande vader (James Norton uit Happy Valley ) die terminaal ziek is en de toekomst van zijn jonge zoon veilig probeert te stellen.
1985 (zondag 22/01, België Een) Door feiten geïnspireerde misdaadserie die zich afspeelt in het België van de jaren tachtig, toen de Bende van Nijvel overvallen pleegde. Twee nog jonge mannen gaan bij de politie. Bekijk de trailer.
Narvik (maandag 23/01, Netflix) Oorlogsfilm uit Noorwegen over de slag om Narvik: ruim 50.000 soldaten vochten in de lente van 1940 om het Duitse leger uit het strategisch gelegen kustplaatsje weg te krijgen. Bekijk de trailer.
Physical 101 (dinsdag 24/01, Netflix) Koreaanse realityshow waarin honderden deelnemers die in topconditie zijn het tegen elkaar opnemen en een serie erg zware fysieke beproevingen moeten doorstaan om de geldprijs te winnen.
Against the Ropes (woensdag 25/01, Netflix) Komische dramaserie uit Mexico waarin een vrouw die uit de gevangenis komt indruk wil maken op haar dochter, die fan is van worstelen, en als mysterieus personage de ring in stapt.
The Price of Family (woensdag 25/01, Netflix) Komediefilm uit Italië over twee ouders die al het contact met hun kinderen zijn verloren nadat deze naar de grote stad zijn verhuisd. Ze bedenken een list om met kerst te herenigen.
The Endless Night (woensdag 25/01, Netflix) Waargebeurde dramaserie uit Brazilië over een brand in een discotheek waarbij 242 mensen om het leven kwamen. De nabestaanden van de slachtoffers vechten voor gerechtigheid.
Love Never Lies Poland (woensdag 25/01, Netflix) Poolse realityserie waarin zes koppels worden onderwerpen aan een leugentest van EyeDetect. Hun leugens kosten hen geld, maar de waarheid levert geld en vertrouwen op.
Extraordinary (woensdag 25/01, Disney+) Britse komedieserie over een wereld waarin alle mensen superkrachten krijgen zodra ze 18 worden. De 25-jarige Jen is echter de enige die nog altijd wacht op een superkracht voor haar.
The Interest of Love (donderdag 26/01, Netflix) Romantische dramaserie uit Korea waarin twee mannen en twee vrouwen die bij dezelfde bank werken zichzelf leren kennen als ze in een complexe romance verwikkeld raken.
The Night Manager (donderdag 26/01, NPO Plus) Britse thrillerserie naar een roman van John le Carré, waarin een nachtportier (Tom Hiddleston) een wapenhandelaar (Hugh Laurie) moet gaan bespioneren. Lees de recensie.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!