Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Hit & Run, Vivo, Cruel Summer, The Swarm en meer

  •  
05-08-2021
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
The Swarm
Woensdag verschijnt Grey's Anatomy S17 op Disney+ en donderdag start Riverdale S05 op Netflix.
Hit & Run (vrijdag 06/08, Netflix) Actiedrama van de makers van Fauda over een man (Lior Raz) wiens vrouw om het leven komt bij een vluchtmisdrijf. Hij gaat op onderzoek uit en stuit op schimmige praktijken. Bekijk de trailer.
Navarasa (vrijdag 06/08, Netflix) Uit India afkomstige anthologieserie bestaande uit negen losstaande verhalen waarin steeds een andere emotie centraal staat. Zo komen onder anderen compassie, moed, afschuw en angst aan bod.
Vivo (vrijdag 06/08, Netflix) Animatiefilm waarin het beertje Vivo (Lin-Manuel Miranda) namens zijn eigenaar een oude liefdesbrief bezorgt aan een collega-zangeres. Miranda schreef ook de liedjes voor de film. Lees de recensie.
The Swarm (vrijdag 06/08, Netflix) Franse thrillerfilm over een alleenstaande moeder die op het punt staat haar boerderij te verliezen en besluit sprinkhanen te kweken. Ze ontwikkelt een bijna verontrustende relatie met de insecten.
Drag Race Holland S02 (vrijdag 06/08, Videoland) Realityshow waarin tien drag queens acht weken lang de strijd met elkaar aangaan, door middel van opdrachten die ze uit moeten voeren. Fred van Leer is weer presentator.
Cruel Summer (vrijdag 06/08, Amazon Prime Video) Psychologische thrillerserie die zich afspeelt in drie verschillende tijdlijnen, waarin de verdwijning van een populair tienermeisje verstrekkende gevolgen heeft. Lees de recensie.
Soldiers or Zombies (vrijdag 06/08, Amazon Prime Video) Mexicaanse horrorserie waarin een drugsbaas te maken krijgt met een nieuwe vijand: soldaten die na een uit de hand gelopen experiment in zombies zijn getransformeerd.
Mr. Corman (vrijdag 06/08, Apple TV+) Tragikomische dramaserie over een muzikant met grote dromen die inmiddels echter lesgeeft op een basisschool. Joseph Gordon-Levitt schreef het script en speelt de titelrol. Bekijk de trailer.
Bloodlands (zaterdag 07/08, NPO 2) Britse misdaadserie waarin een agent (James Nesbitt) de verdwijning van een voormalig IRA-man onderzoekt en een link legt met een zaak die ooit in de doofpot werd gestopt. Bekijk de trailer.
The Pursuit of Love (zondag 08/08, BBC First) Britse dramaserie die zich afspeelt tussen de twee wereldoorlogen in, waarin twee jonge vrouwen (Emily Beecham en Lily James) op zoek gaan naar de ware liefde. Lees de recensie.
Racket Boys (maandag 09/08, Netflix) Koreaanse tienerserie over een stadskind dat moet verhuizen naar het platteland, nadat zijn vader de opdracht heeft gekregen om op een school een uitgeblust badmintonteam te gaan coachen.
Shaman King (maandag 09/08, Netflix) Japanse animatieserie gebaseerd op een mangastrip. Yoh Asakura doet mee aan een wedstrijd die elke 500 jaar plaatsvindt, waarbij verschillende sjamanen strijden om de grote koning te worden.
Untold (dinsdag 10/08, Netflix) Documentaireserie van de makers van Wild Wild Country. In vijf wekelijkse afleveringen wordt tekens een onbekende kant van een beroemd verhaal uit de sportwereld toegelicht. Bekijk de trailer.
I Need Romance (dinsdag 10/08, Netflix) Romantische komedieserie uit Thailand over een vrouw die altijd werkt en niet meer in de liefde gelooft. Ze komt in contact met een oude vlam die haar weer opnieuw wil laten geloven.
Phil Wang: Philly Philly Wang Wang (dinsdag 10/08, Netflix) Eerste Netflix-special van de Brits-Maleisische komiek Phil Wang, opgenomen in Londen, die onder anderen grappen maakt over liefde, politiek en zijn afkomst.
Heer & Meester (dinsdag 10/08, Ziggo Movies & Series) Misdaadserie waarin Valentijn Rixtus Bentinck (Daan Schuurmans), die als baby bij een katholiek internaat ten vondeling werd gelegd, werkzaam is als privédetective.
The Syndicate S04 (dinsdag 10/08, BBC First) Britse anthologieserie waarin elk seizoen een groep mensen die gezamenlijk de loterij winnen centraal staat. Dit seizoen gaat een van hen er met de prijs vandoor. Bekijk de trailer.
The Kissing Booth 3 (woensdag 11/08, Netflix) Derde deel in de trilogie van romantische tienerfilms over Elle (Joey King), die voordat ze gaat studeren nog een zomer aan het strand doorbrengt met haar vrienden. Bekijk de trailer.
Bake Squad (woensdag 11/08, Netflix) Competitieve realityshow met deskundige bakkers die met vernieuwende ideeën een dessert zo episch mogelijk proberen te maken. Een van deze desserts wordt gekozen voor een speciale dag.
What If…? (woensdag 11/08, Disney+) Animatieserie van Marvel waarin verhalen die we kennen uit de films voorzien worden van een nieuwe twist. Chadwick Boseman is nog een keer te horen als Black Panther. Bekijk de trailer.
Grey’s Anatomy S17 (woensdag 11/08, Disney+) Langlopend ziekenhuisdrama met Ellen Pompeo die de hoofdrol speelt als Meredith Grey. Het zeventiende seizoen is wel iets korter (17 afleveringen) dan gebruikelijk. Lees hier meer.
AlRawabi School for Girls (donderdag 12/08, Netflix) Tienerdrama dat afkomstig is uit Jordanië, over buitenbeentjes op een chique middelbare school voor meisjes. Ze bedenken een plan om een aantal pestkoppen terug te pakken.
Riverdale S05 (donderdag 12/08, Netflix) Mysterieus tienerdrama gebaseerd op de Archie Comics, over een vriendengroep die te maken krijgt met allerlei vaak duistere intriges. Het vijfde seizoen is wederom wekelijks te volgen.
Lokillo: Nothing’s the Same (donderdag 12/08, Netflix) Eerste Netflix-special van de uit Colombia afkomstig komiek Lokillo Florez. Hij praat over de manier waarop Latino’s zich aanpassen aan de huidige staat van de wereld.
Monster Hunter: Legends of the Guild (donderdag 12/08, Netflix) Animatiefilm naar de videogames van Capcom, over een jongen die een draak bevecht. Zaterdag verschijnt ook de live-action verfilming van de game op Netflix.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!