Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Ghislaine Maxwell, Our House en Bestseller Boy

  •  
24-11-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
Our House
Daarnaast verschijnt op woensdag het vervolg op de film Willow (1988) met Warwick Davis op Disney+.
Foto credit: ITV
Blood & Water S03 (vrijdag 25/11, Netflix) Zuid-Afrikaans tienerdrama waarin een jonge vrouw de verdwijning van haar oudere zus nog eens goed onder de loep neemt en vervolgens belandt in een web van leugens en intriges.
Ghislaine Maxwell: Filthy Rich (vrijdag 25/11, Netflix) Documentaire over de rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell, een van de handlangers van zedendelinquent Jeffrey Epstein, met verhalen van de overlevenden. Lees de recensie.
The Last Dolphin King (vrijdag 25/11, Netflix) Documentaire over het leven en de carrière van de beroemde Spaanse dolfijnentrainer José Luis Barbero, en de gebeurtenissen die hebben geleid tot zijn vermeende zelfmoord in 2015.
The Lost Patient (vrijdag 25/11, Netflix) Franse misdaadfilm over een man die in een coma belandde in de nacht dat zijn hele familie werd vermoord. Eenmaal weer wakker probeert hij met een psychiater de waarheid te ontrafelen.
Khakee: The Bihar Chapter (vrijdag 25/11, Netflix) Misdaadserie die zich afspeelt in het oosten van India, over een agent die jaagt op een meedogenloze crimineel en zijn weg moet vinden in een morele strijd rondom corruptie.
Korea No. 1 (vrijdag 25/11, Netflix) Koreaanse realityshow waarin beroemdheden Yoo Jae-suk, Lee Kwang‑soo en Kim Yeon-Koung door het land reizen en leren van de beste meesters in een poging om zo nummer een te worden.
Our House (vrijdag 25/11, NPO 2) Britse thrillerserie waarin Fiona (Tuppence Middleton) op een dag de schrik van haar leven krijgt: haar man (Martin Compston) is verdwenen en hun huis blijkt te zijn verkocht. Lees de recensie.
The Guardians of the Galaxy Holiday Special (vrijdag 25/11, Disney+) Special waarin de beschermers van het universum met kerst zoeken naar een cadeau voor hun leider Peter Quill. Kevin Bacon ( Footloose ) speelt een gastrol.
Helsinki Syndrome (zaterdag 26/11, NPO 3) Finse thrillerserie over een ondernemer die uit wanhoop vier journalisten in gijzeling neemt. Zij moeten een samenzwering tussen de banken en de overheid onthullen. Bekijk de trailer.
We’re Here S03 (zaterdag 26/11, HBO Max) Realityshow met drie drag queens die eerder meededen aan RuPaul’s Drag Race. Ze reizen door het land om mensen van buiten de stad te rekruteren voor one-night-only optredens.
Bestseller Boy (zondag 27/11, NPO 3) Dramaserie van de makers van De Belofte van Pisa over een schrijver (Shahine El-Hamus) die door wil breken met een autobiografische roman. Bekijk de trailer en lees een interview.
American Horror Story S11 (maandag 28/11, Fox) Horrorserie van Ryan Murphy, die zich dit seizoen afspeelt in het New York van de jaren tachtig, met onder meer moorden binnen de LHBTIQ+-gemeenschap. Lees hier meer.
Crime Scene: The Texas Killing Fields (dinsdag 29/11, Netflix) Documentaire waarin een overwoekerd veld en een deel van een snelweg een reeks moorden met elkaar verbinden. De rouwende families zoeken naar antwoorden.
Romesh Ranganathan: The Cynic (dinsdag 29/11, Netflix) Netflix-special van de Britse komiek Romesh Ranganathan, ook de presentator van het BBC-programma The Ranganation , die onder meer vertelt over zijn drie kinderen.
My Name Is Vendetta (woensdag 30/11, Netflix) Uit Italië afkomstige actiefilm waarin een voormalige huurmoordenaar samen met zijn dochter moet vluchten als zijn oude vijanden zijn vrouw en zijn zwager van het leven beroven.
A Man of Action (woensdag 30/11, Netflix) Door ware feiten geïnspireerde dramafilm over een Spaanse anarchist (gebaseerd op Lucio Urtubia) die zich met een ingenieus uitgedachte vervalsingsoperatie richt op een grote bank.
Christmas Full of Grace (woensdag 30/11, Netflix) Braziliaanse komediefilm over een man die ontdekt dat zijn partner vreemdgaat. Hij ontmoet een levendige vrouw die zich tijdens het kerstdiner voordoet als zijn nieuwe vriendin.
Take Your Pills: Xanax (woensdag 30/11, Netflix) Documentaire over hoe geneesmiddelen voor sommige mensen een groot gevaar vormen. Vaak voorgeschreven angstremmers worden onderzocht door gebruikers en door experts.
Snack vs. Chef (woensdag 30/11, Netflix) Competitieve realityshow waarin twaalf chefs al hun kennis aanboren om klassieke snacks na te maken en vervolgens zelf een nieuwe snack te bedenken, waarmee ze geld kunnen winnen.
Rasti Rostelli: The Show Must Go On (woensdag 30/11, Videoland) Documentaire over de in de jaren negentig erg beroemde hypnotiseur Rasti Rostelli, die sinds kort opnieuw optreedt en ook zoekt naar een mogelijke opvolger.
The Patient (woensdag 30/11, Disney+) Dramaserie van de makers van The Americans , over een psychiater (Steve Carell) die gegijzeld wordt door een moordenaar (Domhnall Gleeson) die eist dat hij hem helpt. Bekijk de trailer.
Willow (woensdag 30/11, Disney+) Fantasyserie die dient als vervolg op de gelijknamige film uit 1988, waarin Willow Ufgood (Warwick Davis) samen met een stel jongelingen een reddingsactie onderneemt. Bekijk de trailer.
Dead End (donderdag 01/12, Netflix) Poolse thrillerserie waarin een groep carpoolers per ongeluk van auto wisselt met een bankrover. Deze zet daarna de achtervolging in om het gestolen geld in de kofferbak terug te krijgen.
Troll (donderdag 01/12, Netflix) Fantasyfilm uit Noorwegen over een gigantisch wezen in de bergen dat koers zet richting Oslo. Een paleontoloog (Ine Marie Wilmann uit Furia ) moet hem een halt toeroepen. Bekijk de trailer.
The Masked Scammer (donderdag 01/12, Netflix) Documentairefilm over de misdaden van een Franse meesteroplichter die de rijke elite miljoenen afhandig maakte. Zijn slachtoffers en zijn medeplichtigen komen aan het woord.
Qala (donderdag 01/12, Netflix) Muzikale dramafilm uit India over een zangeres die wordt achtervolgd door haar verleden, terwijl ze tegelijk om moet gaan met haar eigen succes, haar twijfels, en de minachting van haar moeder.
Archer S13 (donderdag 01/12, Netflix) Laatste seizoen van de komische animatieserie over spion Sterling Archer (H. Jon Benjamin), die een nieuwe baas heeft gekregen. De overleden Jessica Walter is helaas niet langer te horen.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!