Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: First Kill, Intimacy, Peaky Blinders en meer

  •  
09-06-2022
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
First Kill
Verder ook veel (stand-up) comedy op Netflix deze week, met vandaag een eerbetoon aan Bob Saget.
Peaky Blinders S06 (vrijdag 10/06, Netflix) Slotseizoen van het historische drama, hoewel er ook nog een film volgt, over een misdaadfamilie in het oude Birmingham. Stephen Graham heeft dit seizoen een gastrol. Lees de recensie.
First Kill (vrijdag 10/06, Netflix) Bovennatuurlijk tienerdrama waarin een vampier (Sarah Catherine Hook) zich aangetrokken voelt tot de vampierjager (Imani Lewis) die ze voor haar familie dient te vermoorden. Bekijk de trailer.
Intimacy (vrijdag 10/06, Netflix) Spaanse dramaserie over een kettingreactie die in werking wordt gezet nadat een stiekem opgenomen seksvideo van een opkomende politica (Itziar Ituño) door iemand wordt uitgelekt. Bekijk de trailer.
Trees of Peace (vrijdag 10/06, Netflix) Dramafilm die zich afspeelt tijdens de genocide in Rwanda in de jaren negentig. Vier totaal verschillende vrouwen moeten zich noodgedwongen in dezelfde kelder verstoppen. Lees de recensie.
Sergio over de grens (vrijdag 10/06, Netflix) Belgische lifestyle-serie waarin topkok Sergio Herman verschillende beroemde gasten uit Nederland en België uitnodigt om samen met hem op een soort culinaire ontdekkingsreis te gaan.
Dirty Daddy: The Bob Saget Tribute (vrijdag 10/06, Netflix) Special waarin vrienden en familieleden van de overleden Bob Saget een eerbetoon brengen aan de komiek. Met onder meer Jim Carrey, Chris Rock en John Stamos.
Fairfax S02 (vrijdag 10/06, Amazon Prime Video) Komische animatieserie over een aantal schoolvrienden die wonen aan Fairfax Avenue in Los Angeles. Ze proberen rond zichzelf een hype te creëren om wat populairder te worden.
For All Mankind S03 (vrijdag 10/06, Apple TV+) Dramaserie over de ruimtewedloop die zich afspeelt in een alternatieve tijdlijn. In het nieuwe seizoen staat de eerste bemande ruimtereis naar de planeet Mars centraal. Lees de recensie.
Amy Schumer: Parental Advisory (zaterdag 11/06, Netflix) Komische special van Amy Schumer en een aantal van haar collega’s die volledig in het teken staat van het gezinsleven, met daarbij veel aandacht voor het ouderschap.
Delphine: The Secret Princess (zaterdag 11/06, HBO Max) Driedelige documentaire over de Belgische prinses Delphine van Saksen-Coburg, die in 2020 officieel werd erkend als een buitenechtelijke dochter van koning Albert II.
Deadwater Fell (zondag 12/06, NPO 2) Brits misdaaddrama van de bedenker van de serie Grantchester. David Tennant ( Broadchurch ) speelt een ontrouwe echtgenoot wiens complete gezin omkomt bij een huisbrand. Lees de recensie.
Pete Davidson: The Best Friends (maandag 13/06, Netflix) Special van Pete Davidson met zowel stand-up als muziek, waarbij de komiek ook verschillende vrienden, zoals bijvoorbeeld Machine Gun Kelly, op het podium uitnodigt.
Ziwe (maandag 13/06, Ziggo Movies & Series L & XL) Late-night-show van comédienne en satiricus Ziwe Fumodoh, met muziek, interviews en sketches die onderwerpen als politiek, rassenrelaties en culturele kwesties aansnijden.
Devils S02 (maandag 13/06, Videoland) Italiaanse thrillerserie die zich afspeelt in Londen en draait om intriges in de financiële sector. Alessandro Borghi speelt een bankier en Patrick Dempsey is zijn oude mentor. Bekijk de trailer.
Halftime (dinsdag 14/06, Netflix) Documentaire over het leven en de carrière van actrice en zangeres Jennifer Lopez, met onder meer een blik achter de schermen bij haar optreden met Shakira tijdens de Super Bowl. Bekijk de trailer.
Jane Fonda & Lily Tomlin: Ladies Night Live (dinsdag 14/06, Netflix) Special waarin een aantal vrouwelijke komieken het podium betreden. Het programma wordt gepresenteerd door Lily Tomlin en Jane Fonda ( Grace & Frankie ).
The Cleaning Lady (dinsdag 14/06, HBO Max) Misdaadserie over een dokter uit Cambodja (Élodie Yung) die tijdelijk als een schoonmaakster werkt in Amerika, waar ze betrokken raakt bij de praktijken van een criminele organisatie.
Maldivas (woensdag 15/06, Netflix) Braziliaanse dramaserie waarin een jonge vrouw naar een luxueus flatgebouw verhuist om een mysterie te onderzoeken. Daar maakt ze kennis met een stel excentrieke - en verdachte - bewoners.
Iron Chef: Quest for an Iron Legend (woensdag 15/06, Netflix) De realityshow Iron Chef keert weer terug met nieuwe afleveringen. In de kookwedstrijd strijden culinaire sterren voor een plekje in de finale en de titel Iron Legend.
God’s Favorite Idiot (woensdag 15/06, Netflix) Komische serie over een man (Ben Falcone) die door God gekozen lijkt te zijn. Melissa McCarthy (die getrouwd is met Falcone) is te zien als zijn collega / love interest. Bekijk de trailer.
Centauro (woensdag 15/06, Netflix) Spaanse misdaadfilm waarin een motorcoureur ziet dat de moeder van zijn kind een schuld heeft bij een kartel. Om deze schuld af te lossen zet hij als drugskoerier zijn leven en carrière op het spel.
Heart Parade (woensdag 15/06, Netflix) Komische film uit Polen over een carrièregerichte vrouw die naar Krakau reist om haar baan te redden. Ze ontmoet een charmante weduwnaar, diens jonge zoontje en hun trouwe viervoeter.
The Wrath of God (woensdag 15/06, Netflix) Argentijnse thrillerfilm waarin een vrouw het vermoeden heeft dat de dood van een naaste werd georkestreerd door een schrijver voor wie ze werkte. Ze vraagt een journalist om hulp.
Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet (woensdag 15/06, Netflix) Docu over de duistere kanten van het internet en de gevolgen ervan, met vijf verschillende verhalen over corruptie, geweld, moord en samenzweringen.
In the Dark S03 (woensdag 15/06, Ziggo Movies & Series L & XL) Misdaadserie waarin een blinde vrouw (Perry Mattfeld) de moord op een vriend wil oplossen en daarna verstrikt raakt in een criminele wereld. Bekijk de trailer.
Lover, Victor S03 (woensdag 15/06, Disney+) Tienerdrama gebaseerd op Love, Simon over een net verhuisde jongen (Michael Cimino) die inmiddels tegenover zijn familie uit de kast is gekomen en plannen maakt voor zijn toekomst.
Love & Anarchy S02 (donderdag 16/06, Netflix) Zweedse werkplekkomedie over seksuele spanning tussen consultant Sofie (Ida Engvoll) en IT-er Max (Björn Mosten), die werkzaam zijn voor dezelfde uitgeverij. Bekijk de trailer.
Collision (donderdag 16/06, Netflix) Zuid-Afrikaanse dramafilm waarin een vrouw en haar echtgenoot – een corrupte zakenman – één noodlottige dag de tijd hebben om hun dochter te redden van een zeer gevaarlijke misdaadbaas.
Snoop Dogg’s F*cn Around Comedy Special (donderdag 16/06, Netflix) Komische special waarin Snoop Dogg, die eerder zijn komische kant liet zijn bij de Comedy Central Roasts, zijn favoriete stand-ups het podium laat betreden.
Sing, Dance, Act: Kabuki featuring Toma Ikuta (donderdag 16/06, Netflix) Documentaire uit Japan waarin het werk van Toma Ikuta centraal staat. Samen met een oude vriend oefent de acteur voor zijn eerste kabuki-theateroptreden.
De Geniale Vriendin S03 (donderdag 16/06, NPO Plus) Drama over de vriendschap tussen twee vriendinnen uit een volksbuurt in Napels. Elena is nu een schrijfster en Lila is inmiddels werkzaam in een worstfabriek. Lees de recensie.
The Sommerdahl Murders S03 (donderdag 16/06, NPO Plus) Deense misdaadserie over rechercheur Dan Sommerdahl (Peter Mygind) die misdaden oplost in een kustplaatsje, terwijl zijn ex aanpapt met zijn collega. Bekijk de trailer.
Father of the Bride (donderdag 16/06, HBO Max) Remake van de gelijknamige film met Steven Martin, over een koppel (Andy Garcia en Gloria Estefan) dat schrikt van het feit dat hun dochter is teruggekeerd met trouwplannen.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!