Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Emily in Paris, The Savages, Oloture en meer

  •  
01-10-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Savages
Op maandag kun je bij Fox kijken naar de soort van finale van het tiende seizoen van The Walking Dead.
Emily in Paris (vrijdag 02/10, Netflix) Komische dramaserie van de maker van Sex and the City, over een jonge Amerikaanse vrouw (Lily Collins) die haar grote droombaan bemachtigt en richting Parijs vertrekt. Lees de recensie.
Song Exploder (vrijdag 02/10, Netflix) Documentaireserie waarin muzikanten vertellen over hun grootste hits en hoe deze tot stand zijn gekomen. Met bijdragen van bekende artiesten als Alicia Keys, Lin-Manuel Miranda en R.E.M.
You’ve Got This (vrijdag 02/10, Netflix) Romantische komediefilm uit Mexico, waarin een man uit de reclamewereld graag een gezin wil stichten, terwijl zijn vrouw net een succesvolle carrière heeft en dat eigenlijk niet ziet zitten.
Oloture (vrijdag 02/10, Netflix) Nigeriaanse misdaadfilm waarin een journaliste besluit om undercover te gaan als prostituee om zo de illegale mensenhandel aan het licht te brengen, en dan in een gevaarlijke onderwereld belandt.
Serious Men (vrijdag 02/10, Netflix) Komische dramafilm uit India, waarin een man de sociale ladder wil beklimmen en daarvoor handig gebruik maakt van zijn slimme zoon, die echter een slachtoffer van zijn list dreigt te worden.
The Binding (vrijdag 02/10, Netflix) Italiaanse horrorfilm waarin een vrouw in het zuiden van het land op bezoek gaat bij de moeder van haar verloofde. Ze krijgt daar te maken met een vloek die haar dochter in gevaar brengt.
Vampires vs. The Bronx (vrijdag 02/10, Netflix) Komische horrorfilm over drie kinderen uit de New Yorkse wijk the Bronx, die stuiten op een complot om al het leven letterlijk uit hun gemeenschap te zuigen. Lees de recensie.
Dick Johnson is Dead (vrijdag 02/10, Netflix) Onconventionele documentaire van Kristen Johnson, die besluit om op komische wijze vooruit te blikken op de dood van haar vader, in de hoop het einde beter te kunnen accepteren.
The Walking Dead: World Beyond (vrijdag 02/10, Amazon) Spin-off van The Walking Dead die draait om de eerste generatie die opgroeide tijdens de zombieplaag, waarbij we een aantal tieners zullen volgen. Bekijk de trailer.
Tiny World (vrijdag 02/10, Apple) Natuurserie over de leefwereld van de kleinste dieren op aarde en de bijzondere dingen die zij doen om te overleven. Paul Rudd, bekend als de kleine superheld Ant-Man, is te horen als verteller.
The Savages (zaterdag 03/10, NPO 2) Politieke dramaserie over een moordaanslag op de nieuwe president van Frankrijk, die grote gevolgen heeft voor zowel zijn eigen familie als de familie van zijn schoonzoon. Lees de recensie.
David Attenborough: A Life on Our Planet (zondag 04/10, Netflix) David Attenborough is vooral bekend als de verstelstem in talloze natuurseries, maar in deze documentaire vertelt hij over zijn eigen leven en visie op onze planeet.
The Fosters (maandag 05/10, Videoland) Familiedrama over een lesbisch stel dat zorgt voor een geadopteerde tweeling en twee nieuwe pleegkinderen in huis neemt. Een van hen heeft ook een kind uit een vorige relatie. Lees hier meer.
Warrior S02 (maandag 05/10, Ziggo) Actieserie gebaseerd op een idee van Bruce Lee, over bendeoorlogen in het San Francisco van de 19 e eeuw. Vechtersbaas Ah Sahm (Andrew Koji) mengt zich in een harde strijd. Bekijk de trailer.
Agents of Chaos (maandag 05/10, Ziggo) Documentaire over de invloed van de Russen op de Amerikaanse verkiezingen in 2016, waar eveneens Amerikanen bij betrokken zouden zijn geweest. Morgen deel twee. Bekijk de trailer.
The Walking Dead S10 (maandag 05/10, Fox) Door corona uitgestelde finale van het tiende seizoen van de populaire zombieserie, hoewel hetzelfde seizoen onlangs ook nog eens met zes afleveringen werd verlengd. Bekijk de trailer.
The Walking Dead S10 (dinsdag 06/10, Netflix) Hoewel Netflix op Twitter liet weten dat seizoen 10 (zie ook de 'finale' die Fox op maandag uitzendt) op 5 oktober verschijnt, staat op Netflix zelf inmiddels 6 oktober aangegeven.
The Cabin with Bert Kreischer (dinsdag 06/10, Netflix) Stand-up comedian Bert Kreischer trekt de natuur in om tot rust te komen en probeert samen met een aantal collega’s (en Caitlyn Jenner) zijn geest, lichaam en ziel te reinigen.
Welcome to the Blumhouse (dinsdag 06/10, Amazon) Vier horrorfilms van producent Jason Blum, waarvan er eentje Mireille Enos herenigt met de schrijver van The Killing. Deze week twee en volgende week twee. Bekijk de trailer.
To the Lake (woensdag 07/10, Netflix) Sciencefictionserie uit Rusland, waarin het einde van de beschaving door een vreselijke ziekte steeds dichterbij komt, en een groep mensen alles op het spel zet in de harde strijd om te overleven.
Hubie Halloween (woensdag 07/10, Netflix) Komische horrorfilm waarin een buitenbeentje (Adam Sandler) Halloween moet redden. De komiek herenigt hier met Happy Gilmore-actrice Julie Bowen (Modern Family). Bekijk de trailer.
Siren (donderdag 08/10, Ziggo) Fantasyserie waarin een aan land gekomen zeemeermin (de Belgische Eline Powell) in een klein kustplaatsje een spoor van vernieling achterlaat terwijl ze zoekt naar haar verdwenen zus. Lees de recensie.
Aruanas (donderdag 08/10, Ziggo) Braziliaanse dramaserie waarin een aantal vrouwen een organisatie oprichten waarmee ze onderzoek doen naar milieucriminaliteit. De makers kregen daarbij advies van Greenpeace. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief....
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!