Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Elite, The Blacklist, Lost Girls, Kingdom en meer

  •  
12-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Blacklist S07
Later volgen nog titels als Westworld, The Plot Against America en Babylon Berlin.
Elite S03 (vrijdag 13/03, Netflix) Spaans tienerdrama over de clash tussen arm en rijk op een exclusieve school genaamd Las Encinas. Er ontstaan nieuwe spanningen door de terugkeer van Polo (Álvaro Rico). Bekijk de trailer.
Kingdom S02 (vrijdag 13/03, Netflix) Koreaanse horrorserie over een vervallen koninkrijk waarin men te maken krijgt met een mysterieuze plaag die gemaakte slachtoffers verandert in bloeddorstige kannibalen. Lees de recensie.
The Valhalla Murders (vrijdag 13/03, Netflix) Scandinavische misdaadserie tevens bekend als Brot. Een agente uit Oslo met een pijnlijk verleden gaat terug naar IJsland om een agent te helpen met de jacht op een seriemoordenaar.
Bloodride (vrijdag 13/03, Netflix) Met humor en ironie gevulde horrorserie uit Noorwegen waarin een mysterieuze buschauffeur steeds mensen naar lugubere bestemmingen brengt. Van de regisseur van Maniac. Bekijk de trailer.
100 Humans (vrijdag 13/03, Netflix) Documentaireserie met een knipoog, waarin honderd mensen meedoen aan speelse experimenten om seks, geluk, liefde, andere aspecten van het mens-zijn te verkennen. Lees de recensie.
Beastars (vrijdag 13/03, Netflix) Japanse animatieserie gebaseerd op een mangastrip. In een wereld waarin allerlei beesten samenleven ontwaakt het jachtinstinct van een wolf, wanneer er op zijn school iemand wordt vermoord.
Lost Girls (vrijdag 13/03, Netflix) Dramafilm waarin een moeder (Amy Ryan) op zoek gaat naar haar vermiste dochter en daarbij ook talloze onopgeloste moorden op jonge sekswerkers onder de aandacht brengt. Lees de recensie.
Go Karts (vrijdag 13/03, Netflix) Australische familiefilm waarin een onverschrokken tiener verliefd wordt op de snelle kartsport. Hij krijgt hulp van vrienden en een norse ex-coureur die zich opwerpt als zijn nieuwe trainer-coach.
Overspel (vrijdag 13/03, Videoland) Dramaserie over de affaire tussen een fotografe (Sylvia Hoeks) en een advocaat (Fedja van Huêt). Alle seizoenen beschikbaar. Won een Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Lees de recensie.
Cleaning Up (vrijdag 13/03, NPO Start Plus) Britse dramaserie waarin een poetsvrouw met een gokverslaving stuit op gevoelige informatie, waarmee ze vervolgens een grote slag hoopt te slaan op de effectenbeurs. Lees hier meer.
Stargirl (vrijdag 13/03, Disney) Coming of age-film over een tiener (Graham Verchere) die geobsedeerd raakt door een excentrieke scholiere (Grace VanderWaal, bekend om haar liedjes op de ukelele) die iedereen kent als Stargirl.
The Blacklist S07 (zaterdag 14/03, Videoland) Raymond 'Red' Reddington (James Spader) is inmiddels gevangengenomen door Katarina Rostova (Laila Robins), de doodgewaande moeder van Liz (Megan Boone). Bekijk de trailer.
Westworld S03 (maandag 16/03, Ziggo) Sciencefictionserie geïnspireerd door de film van Michael Crichton uit 1973. Het derde seizoen onthult nu ook de futuristische wereld buiten de eerder geziene themaparken. Bekijk de trailer.
Bert Kreischer: Hey Big Boy (dinsdag 17/03, Netflix) Stand-up special van Bert Kreischer, die als feestbeest altijd optreedt met ontbloot bovenlijf. Hij praat onder meer over zijn gezin en zijn met wiet experimenterende vader.
The Plot Against America (dinsdag 17/03, Ziggo) Dramaserie van de maker van The Wire over een alternatieve tijdlijn, waarin Amerika in de jaren veertig in de ban raakt van het steeds heviger wordende fascisme. Bekijk de trailer.
Kalifat (woensdag 18/03, Netflix) Scandinavische dramaserie waarin een dreigende aanslag van IS de levens van een aantal vrouwen - onder wie een agente, een studente en een moeder die voor een groot dilemma staat – verbindt.
Feel Good (donderdag 19/03, Netflix) (Semi)biografische serie van en met comédienne Mae Martin, die valt voor een heteroseksuele vrouw en ondertussen ook nog probeert af te rekenen met haar drugsverslaving. Bekijk de trailer.
Altered Carbon: Resleeved (donderdag 19/03, Netflix) De live-action serie Altered Carbon wordt nu aangevuld met een animatieserie van de bedenkers van Cowboy Bebop, met nieuwe verhalen en personages. Bekijk de trailer.
Babylon Berlin (donderdag 19/03, Videoland) Dramaserie van Tom Tykwer (Sense8, Lola Rennt) over een detective die zich tijdens de roerige jaren twintig door Berlijn manoeuvreert. Duurste Duitse tv-serie ooit. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief....
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!