Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: El Dragon, #blackAF, De Twaalf, Sergio en veel meer

  •  
16-04-2020
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
El Dragon
Daarnaast verhuizen komende week alle seizoenen van de serie Pretty Little Liars van Netflix naar Amazon.
#blackAF (vrijdag 17/04, Netflix) Komische serie van en met Kenya Barris. De maker van Black-ish speelt een aangedikte versie van zichzelf en Rashida Jones (Parks and Recreation) speelt zijn vrouw. Bekijk de trailer.
De Twaalf (vrijdag 17/04, Netflix) Belgische serie waarin twaalf normale burgers moeten beslissen over het lot van een vrouw die wordt beschuldigd van moord. Het scenario won een prijs in Cannes. Bekijk de trailer.
Sergio (vrijdag 17/04, Netflix) Waargebeurde film over VN-medewerker Sergio Vieira, hier gespeeld door Wagner Moura uit Narcos. Na een bomaanslag belandt hij plots in een situatie op leven en dood. Bekijk de trailer.
El Dragon S02 (vrijdag 17/04, Netflix) Misdaadserie waarin een financier vanuit Tokio weer terugreist naar zijn geboorteland Mexico om het drugskartel van zijn grootvader te leiden. Hij krijgt te maken met twee rivalen.
Betonrausch (vrijdag 17/04, Netflix) Duitse dramafilm over een jonge zakenman die tot het uiterste gaat om rijk te worden. Samen met zijn handlanger zet hij de vastgoedmarkt op zijn kop, totdat alles in dreigt te storten.
Earth and Blood (vrijdag 17/04, Netflix) Franse misdaadfilm waarin een man en zijn dochter verwikkeld raken in een dodelijke vete, wanneer een drugsdealer een gestolen lading cocaïne verstopt op hun afgelegen terrein.
Legacy of the Bones (vrijdag 17/04, Netflix) Spaanse misdaadfilm over Amaia Salazar, de detective uit de film The Invisible Guardian. Ze onderzoekt een zelfmoord die een connectie heeft met een van haar oude zaken.
Hasmukh (vrijdag 17/04, Netflix) Misdaadserie uit India over een ietwat verlegen komiek (Vir Das) die zijn grote doorbraak beleeft, maar dan ontdekt dat hij alleen beroemd kan blijven door het plegen van een moord.
Too Hot to Handle (vrijdag 17/04, Netflix) Realityshow over een eiland met aantrekkelijke mensen die strijden voor een geldprijs. Maar elke keer als ze zoenen of seks hebben daalt het te winnen bedrag. Bekijk de trailer.
The Durrells in Corfu S02 (vrijdag 17/04, NPO Plus) Komische dramaserie waarin een Britse weduwe (Keeley Hawes uit Bodyguard) besluit om met haar vier kinderen naar het Griekse eiland Corfu te verkassen.
Bosch S06 (vrijdag 17/04, Amazon) Verfilming van de boeken van Michael Connelly, met Titus Welliver als detective Hieronymus ‘Harry’ Bosch, door de schrijver vernoemd naar de Nederlandse schilder. Lees de recensie.
Selah and the Spades (vrijdag 17/04, Amazon) Dramafilm met Lovie Simone, bekend van de serie Greenleaf. Ze speelt Selah, de gevreesde leider van de Spades, een van de vijf actieve facties op een prestigieuze kostschool.
Home (vrijdag 17/04, Apple) Documentaireserie waarin de kijker een blik wordt gegund in de meest innovatieve huizen ter wereld. Elke van de negen afleveringen onthult de visie van een ontwerper met een grote droom.
Hyena (zaterdag 18/04, Netflix) Het Koreaanse antwoord op Suits draait om advocaten die enkel werken voor de allerrijksten. Twee meedogenloze stafpleiters proberen elkaar te slim af te zijn, maar hebben ook een romance.
Cooked with Cannabis (maandag 20/04, Netflix) Kookprogramma met een drugstwist. De deelnemende koks moeten de presentatoren en gasten high krijgen door gerechten waarin ze allerlei elementen met THC verwerken.
The Midnight Gospel (maandag 20/04, Netflix) Psychedelische animatieserie van de maker van Adventure Time, waarin een ‘ruimtecaster’ in allerlei surrealistische werelden existentiële vraagstukken onderzoekt. Bekijk de trailer.
The Last Dance (maandag 20/04, Netflix) Documentaire over basketballer Michael Jordan, de legendarische nummer 23 van de Chicago Bulls, met ook bijdragen van talloze prominente grootheden uit de sport. Bekijk de trailer.
Miracle Workers S02 (maandag 20/04, Videoland) De komische serie speelt zich dit keer af in de middeleeuwen. Daniel Radcliffe speelt een zachtaardige prins en Steve Buscemi is te zien als gedoemde arbeider. Bekijk de trailer.
Perpetual Grace (maandag 20/04, Fox) Komische neo-noir over een jonge landloper (Jimmi Simpson) die een oude geestelijke (Ben Kingsley) wil beroven, maar vervolgens ontdekt dat de man erg gevaarlijk is. Bekijk de trailer.
Middleditch & Schwartz (dinsdag 21/04, Netflix) Improvisatieshow waarin Ben Schwartz (bekend van Parks and Rec) en Thomas Middleditch (bekend van Silicon Valley) de kleinste ideeën uitbouwen tot grootse sketches.
The Story of God S03 (woensdag 22/04, Netflix) Van National Geographic afkomstige serie waarin presentator Morgan Freeman onderzoekt wat voor rol religie en geloof spelen in onze geschiedenis en huidige maatschappij.
Absurd Planet (woensdag 22/04, Netflix) Komisch antwoord op series als Planet Earth en Our Planet, waarin ‘moeder Natuur’ de kijker toelichting geeft op de meest vreemde dieren, zoals zeeolifanten en bombardeerkevers.
Win the Wilderness (woensdag 22/04, Netflix) Realityshow uit Groot-Brittannië waarin zes koppels in de uitgestrekte wildernis van Alaska moeten zien te overleven, waarbij ze aan het einde van de rit een huis kunnen winnen.
The House of Flowers S03 (woensdag 22/04, Netflix) Mexicaanse dramedy die een nieuwe draai geeft aan het genre van de telenovela. Het verhaal volgt een welgestelde familie met een aantal duistere geheimen. Bekijk de trailer.
The Silence of the Swamp (woensdag 22/04, Netflix) Spaanse misdaadfilm over een auteur van misdaadverhalen die onderzoek doet naar corruptie, en vervolgens de grens tussen fictie en realiteit langzaamaan ziet vervagen.
The Plagues of Breslau (woensdag 22/04, Netflix) Poolse misdaadfilm waarin de lugubere vondst van een lijk een detective op het spoor zet van een seriemoordenaar die de 18 e -eeuwse ‘plaag’ van wettige straffen nabootst.
Circus of Books (woensdag 22/04, Netflix) Documentaire over een onopvallend joods stel dat al decennialang een seksshop in Los Angeles runt. Ze specialiseren zich in de behoeften van de homoseksuele gemeenschap.
The Willoughbys (woensdag 22/04, Netflix) Animatiefilm over vier kinderen die van hun egoïstische ouders af proberen te komen en een nieuwe familie willen gaan zoeken. Engelse en Nederlandse versie. Bekijk de trailers.
Ghost in the Shell: SAC_2045 (donderdag 23/04, Netflix) Animatieserie waarin een aantal oud-leden van de anti-cyberterreureenheid Section 9 te maken krijgen met een nog onbekende nieuwe tegenstander. Bekijk de trailer.
Pretty Little Liars (donderdag 23/04, Amazon) Het mysterieuze tienerdrama waarin een anoniem persoon de geheimen van een groepje vriendinnen openbaar dreigt te maken verhuist vandaag van Netflix naar Amazon.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief....
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!