de Lagarde

Kijktips voor het weekend: Dynasty, Face to Face, Lou, Athena en meer

  •  
22-09-2022
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Dynasty S05
Verder gaat komende donderdag de Nederlandse dramaserie Rampvlucht in première bij de NPO.
Foto credit: The CW Network
The Girls at the Back (vrijdag 23/09, Netflix) Komische dramaserie uit Spanje waarin vijf vriendinnen voor hun jaarlijkse vakantie een aantal bucketlist-uitdagingen inplannen, nadat ze ontdekt hebben dat een van hen ernstig ziek is.
Jamtara S02 (vrijdag 23/09, Netflix) Misdaadserie uit India waarin een groepje jongeren een succesvol phising-bedrijf runt. Er treden echter complicaties op als een corrupte politicus ook een aandeel eist en een agent alles wil oprollen.
Athena (vrijdag 23/09, Netflix) Franse misdaadfilm waarin een jongen uit een buitenwijk om het leven komt door vermeend politiegeweld, waarna zijn drie broers betrokken raken bij een keiharde oorlog tegen de politie. Bekijk de trailer.
Lou (vrijdag 23/09, Netflix) Thrillerfilm over een mysterieuze vrouw (Allison Janney) die een teruggetrokken bestaan leidt in de bossen. Ze besluit een vrouw te helpen met het zoeken naar haar verdwenen dochtertje. Bekijk de trailer.
A Jazzman’s Blues (vrijdag 23/09, Netflix) Historische dramafilm van Tyler Perry - die toch meer bekenstaat om zijn komedies – waarin een verboden liefde veertig jaar aan geheimen en leugens onthult in het diepe zuiden van Amerika.
Dynasty S05 (zaterdag 24/09, Netflix) Moderne tv-bewerking van de beroemde soapserie uit de jaren tachtig - over de perikelen van de rijke familie Carrington - afkomstig van de makers van Gossip Girl. Laatste seizoen. Bekijk de trailer.
Irvine Welsh’s Crime (zaterdag 24/09, NPO 2) Schotse misdaadserie van de auteur van het eveneens verfilmde Trainspotting , waarin agent Ray Lennox (Dougray Scott) de verdwijning van een jong meisje onderzoekt. Bekijk de trailer.
Face to Face S02 (zaterdag 24/09, NPO 3) Deens misdaaddrama waarin de om de dood van haar dochter rouwende psychologe Susanne Egholm (Trine Dyrholm) tijdens een sessie een verontrustende bekentenis hoort. Lees hier meer.
Fullmetal Alchemist: The Final Alchemy (zaterdag 24/09, Netflix) Laatste deel in de reeks Japanse actiefilms: de reis van de gebroeders Elric komt nu ten einde wanneer ze het opnemen tegen een onaardse kracht die hun land bedreigt.
A Trip to Infinity (maandag 26/09, Netflix) Documentaire over het begrip ‘oneindigheid’ en de implicaties daarvan voor het universum waarin wij als de mensheid bestaan. Wiskundigen, kosmologen en natuurkundigen geven duiding.
Saving Hope S02-05 (maandag 26/09, Videoland) Canadees ziekenhuisdrama met een twist. Een chirurg probeert haar comateuze verloofde te redden. Als hij weer uit zijn coma ontwaakt lijkt hij een bovennatuurlijke gave te hebben.
The Outlaws S02 (maandag 26/09, BBC First) Komische dramaserie van Stephen Merchant (die tevens een rol vertolkt) waarin zeven vreemden (met ook Christopher Walken) samen een taakstraf moeten volbrengen. Bekijk de trailer.
Nick Kroll: Little Big Boy (dinsdag 27/09, Netflix) Eerste Netflix-special van Nick Kroll, die als komiek doorbrak met het sketchprogramma Kroll Show en te horen is in de mede door hemzelf bedachte animatieserie Big Mouth.
Blackport (dinsdag 27/09, Ziggo Movies & Series) IJslandse dramaserie over een koppel dat geld verdient met visvangst, maar door nieuwe regelgeving van de overheid hun toekomst in groot gevaar ziet komen. Bekijk de trailer.
Blonde (woensdag 28/09, Netflix) Fictieve biopic van Andrew Dominik ( Chopper ) over het tumultueuze leven van actrice en sekssymbool Marilyn Monroe (Ana de Armas), die op 36-jarige leeftijd is overleden. Bekijk de trailer.
Inside the World’s Toughest Prisons S06 (woensdag 28/09, Netflix) Britse misdaadserie waarin journalisten een experiment uitvoeren: ze laten zich vrijwillig opsluiten in de meest gewelddadige gevangenissen op deze wereld.
Eat the Rich: The GameStop Saga (woensdag 28/09, Netflix) Documentaireserie over de investeerders die tijdens de pandemie geld staken in GameStop, in de hoop de aandelenmarkt te ontwrichten en Wall Street een hak te zetten.
Too Hot to Handle: Brazil S02 (woensdag 28/09, Netflix) Braziliaanse uitvoering van de realityshow waarin knappe mensen bij elkaar op een eiland worden gezet, maar alleen geld winnen als ze daar geen fysiek contact hebben.
The Old Man (woensdag 28/09, Disney+) Thrillerserie waarin een voormalig CIA-agent (Jeff Bridges) gedwongen wordt om op de vlucht te slaan. Een oude bekende bij de FBI (John Lithgow) moet hem opsporen. Bekijk de trailer.
Die Kaiserin (donderdag 29/09, Netflix) Historische dramaserie uit Duitsland, over het leven van hertogin Elisabeth (bekend als Sisi) die in Oostenrijk voor opschudding zorgt door haar relatie met keizer Franz. Bekijk de trailer.
Lewis S03 (donderdag 29/09, Videoland) Spin-off van de klassieke detectiveserie Inspector Morse , waarin Kevin Whately terugkeert als diens rechterhand Robbie Lewis. Elke donderdag zie je een nieuwe aflevering van seizoen drie.
Everything You Love (donderdag 29/09, NPO 3) Dramaserie uit Noorwegen waarin een jonge vrouw ontdekt dat haar nieuwe vriend wordt geradicaliseerd door nazi’s en plots een moeilijke keuze moet maken. Lees de recensie.
Rampvlucht (donderdag 29/09, NPO 1) Dramaserie over de nasleep van de Bijlmerramp in 1992, toen een Boeing 747 neerstortte op een flatgebouw. Twee journalisten en een dierenarts gaan op zoek naar antwoorden. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!