Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Dirty John, The Great Heist, Rita, Box 21 en meer

  •  
13-08-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Rita S05
Maandag start Lovecraft Country bij Ziggo, en op woensdag komt er een docu-serie over videogames naar Netflix.
Teenage Bounty Hunters (vrijdag 14/08, Netflix) Komische tienerserie waarin twee zusjes in hun vrije tijd geld bijverdienen als premiejagers. Van producent Jenji Kohan (Orange Is the New Black, Glow). Bekijk de trailer.
3% S04 (vrijdag 14/08, Netflix) Dystopische dramaserie uit Brazilië, waarin een groot deel van de mensen leeft in overbevolkte krottenwijken, terwijl een kleine elite (de 3% uit de titel) zich bevindt op een paradijselijk eiland.
Dirty John S02 (vrijdag 14/08, Netflix) Waargebeurde anthologie over compleet uit de hand gelopen romances. We zien hoe het huwelijk tussen Dan (Christian Slater) en Betty (Amanda Peet) tragisch eindigt. Lees de recensie.
The Great Heist (vrijdag 14/08, Netflix) Het Colombiaanse antwoord op La Casa de Papel. De op feiten gebaseerde miniserie volgt een dievenbende die halverwege de jaren negentig de centrale bank van het land wil beroven.
Project Power (vrijdag 14/08, Netflix) Actiefilm met Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt over een gevaarlijke nieuwe drug die gebruikers ervan tijdelijk voorziet van een op voorhand onbekende superkracht. Bekijk de trailer.
Beyond the Boundary (vrijdag 14/08, Netflix) Documentaireserie waarin de wereldwijde showcase voor het vrouwencricket centraal staat: het ICC wereldkampioenschap Twenty20. Met hoogtepunten uit de editie van dit jaar.
Box 21 (vrijdag 14/08, NPO Plus) Zweedse thrillerserie over een tot prostitutie gedwongen serveerster en een agent op jacht naar een topcrimineel. Vanaf zaterdag ook wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start. Bekijk de trailer.
The World’s Toughest Race: Eco-Challenge Fiji (vrijdag 14/08, Amazon) Realityshow gepresenteerd door Bear Grylls, waarin de teams non-stop over honderden kilometers aan zeer ruig terrein met elkaar de strijd aangaan.
Ted Lasso (vrijdag 14/08, Apple) Komische serie met Jason Sudeikis als een Amerikaanse football-coach die nu in Engeland een voetbalclub moet trainen, maar niet heel veel verstand heeft van het voetbalspel. Lees de recensie.
Boys State (vrijdag 14/08, Apple) Documentaire over het Boys/Girls-programma in Texas, waarbij duizend tienerjongens verzamelen om een regering op te zetten die alle lagen van de Amerikaanse bevolking vertegenwoordigt.
Rita S05 (zaterdag 15/08, Netflix) Komische dramaserie uit Denemarken over Rita, een vrij onconventionele lerares die nieuwe obstakels moet overwinnen als ze samen met een collega een eigen school opricht. Lees hier meer.
Fear the Walking Dead S05 (zaterdag 15/08, Amazon) Spin-off van The Walking Dead die zich afspeelt tijdens de zombieplaag. Met een tevens een hoofdrol voor Lennie James, eerder te zien in de originele serie. Bekijk de trailer.
It’s Okay to Not Be Okay (zondag 16/08, Netflix) Romantische dramaserie uit Zuid-Korea, over een anti-sociale schrijfster van kinderboeken en een onzelfzuchtige verpleger, die samen een hele hechte band weten op te bouwen.
Lovecraft Country (maandag 17/08, Ziggo) Horrorserie waarin een zwarte man in de jaren vijftig stuit op racistische verschrikkingen en monsterlijke wezens. Jordan Peele (Get Out) is een van de producenten. Bekijk de trailer.
Vlucht HS13 (maandag 17/08, Ziggo) Thrillerserie waarin Liv (Katja Schuurman) ontdekt dat haar man (Daniël Boissevain) niet aan boord van zijn neergestorte vlucht was en verzeild raakt in een groot mysterie. Bekijk de trailer.
High Score (woensdag 19/08, Netflix) Zesdelige documentaireserie over de geschiedenis van klassieke videogames, van Space Invaders tot Mortal Kombat en van Nintendo tot Sega, met commentaar van de originele bedenkers.
DeMarcus: Family Rules (woensdag 19/08, Netflix) Realityshow over het huishouden van countryartiest Jay DeMarcus, bekend van de band Rascal Flatts, die met zijn vrouw Allison en hun twee kinderen in Nashville woont.
Biohackers (donderdag 20/08, Netflix) Duitse thrillerserie over de doorsnee studente Mia, die tijdens haar studie snel het vertrouwen wint van haar briljante docente, maar stiekem een verborgen agenda heeft. Bekijk de trailer.
The Crimes That Bind (donderdag 20/08, Netflix) Argentijnse thrillerfilm over een moeder die er alles aan doet om haar zoon uit de gevangenis te houden, nadat deze wordt veroordeeld voor poging tot moord op zijn ex-vrouw.
Great Pretender (donderdag 20/08, Netflix) Japanse animatieserie over Makoto Edamuro, die bekendstaat als de grootste oplichter van het land. Als hij de topcrimineel Laurent Thierry probeert op te lichten gaat het echter fout.
John Was Trying to Contact Aliens (donderdag 20/08, Netflix) Documentaire waarin een man van het platteland door middel van radiosignalen contact wil leggen met aliens, maar dan hier op aarde iets nog belangrijkers vindt.
Light as a Feather S02 (donderdag 20/08, Videoland) Bovennatuurlijke thriller waarin vijf tieners een onschuldig spelletje spelen dat dodelijke gevolgen blijkt te hebben. Tweede deel van het tweede seizoen. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief....
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!