Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Bridgerton, Killing Eve, Het jaar van Fortuyn en meer

  •  
24-03-2022
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Killing Eve S04
Verder gaat komende woensdag het derde seizoen van My Brilliant Friend van start op Canvas.
Bridgerton S02 (vrijdag 25/03, Netflix) Kostuumdrama geproduceerd door Shonda Rhimes ( Grey’s Anatomy ), waarin nu Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) zoekt naar een geschikte kandidaat om mee te trouwen. Lees de recensie.
800 Metros (vrijdag 25/03, Netflix) Documentaire over twee terroristische aanslagen die in 2017 gepleegd werden in Spanje, door jonge mensen uit de samenleving. De makers proberen te onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.
Het jaar van Fortuyn (vrijdag 25/03, NPO 1) Waargebeurde dramaserie over de politieke strijd tussen Pim Fortuyn (Jeroen Spitzenberger) en Ad Melkert (Ramsey Nasr). Van Penoza -schrijver Pieter Bart Korthuis. Bekijk de trailer.
The Salisbury Poisonings (vrijdag 25/03, NPO 2) Britse dramaserie over de (nasleep van de) vergiftiging van de Russische ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia, die gevonden werden op een bank in een park. Lees de recensie.
Shakespeare and Hathaway S04 (vrijdag 25/03, BBC First) Misdaadserie van de makers van Father Brown , waarin privédetective Frank Hathaway (Mark Benton) een duo vormt met een voormalige klant (Jo Joyner). Lees hier meer.
Olivia Rodrigo: Driving Home 2 U (vrijdag 25/03, Disney+) Documentaire en concertfilm van zangeres Olivia Rodrigo, met onder meer liveoptredens, intieme interviews en nog nooit eerder vertoonde beelden van achter de schermen.
Pachinko (vrijdag 25/03, Apple TV+) Internationale dramaserie over vier generaties van een Koreaanse familie die migreerde op zoek naar een beter leven. Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Koreaans-Amerikaanse Min Jin Lee.
Furia (zaterdag 26/03, NPO 3) Noorse thrillerserie waarin een voormalig agent (Pål Sverre Hagen) betrokken raakt bij een zaak rond een extreemrechtse groep die geïnfiltreerd is door een lokale undercover-agente. Lees de recensie.
Killing Eve S04 (zondag 27/03, NPO 3) Eigenzinnige thrillerserie waarin de zeer gevaarlijke huurmoordenaar Villanelle (Jodie Comer) geobsedeerd raakt door een vrouw (Sandra Oh) die werkt voor de geheime dienst. Lees de recensie.  
Thermae Romae Novae (maandag 28/03, Netflix) Japanse animatieserie gebaseerd op een mangastrip, waarin een badhuizenarchitect uit het oude Rome ineens opduikt in het moderne Japan en daar een aantal nieuwe ideeën opdoet.
Crush (dinsdag 29/03, Netflix) Thrillerfilm met Frank Grillo waarin een rijke vrijgezel die op een vrij afgelegen plek woont een band opbouwt met een charmante vreemdeling, waarna hun relatie een afschuwelijke wending neemt.
Johnny par Johnny (dinsdag 29/03, Netflix) Biografische documentaire uit Frankrijk over Johnny Hallyday. Met archiefbeelden en interviews wordt een intiem portret geschetst van het leven en de carrière van de legendarische rocker.
Mike Epps: Indiana Mike (dinsdag 29/03, Netflix) Stand-up special van de Amerikaanse komiek Mike Epps, die in zijn geboortestad Indianapolis onder meer grappen maakt over zijn tijd in het criminele circuit als drugsdealer.
All Hail (woensdag 30/03, Netflix) Komische film uit Argentinië over een weerman die een allesvernietigende hagelstorm niet kon voorspellen. Hij keert terug naar zijn geboorteplek en dat mondt uit in een reis van zelfontdekking.
Trust No One: The Hunt for the Crypto King (woensdag 30/03, Netflix) Documentaire over de plotselinge dood van de oprichter van een falende cryptovalutabeurs. De woedende investeerders denken dat er meer aan de hand is.
Diomedes (woensdag 30/03, Netflix) Documentaire over Diomedes Diaz, die vertelt hoe hij een van de grootste zangers in Colombia werd, maar zijn carrière vernietigd zag worden toen hij beschuldigd werd van de moord op een fan.
Uysallar (woensdag 30/03, Netflix) Excentrieke komedieserie uit Turkije over een architect die in een midlifecrisis belandt en een dubbelleven begint te leiden als punker. De mensen in zijn familie hebben ook zo hun eigen problemen.
My Brilliant Friend S03 (woensdag 30/03, Canvas) Dramaserie naar de boeken van Elena Ferrante, over de vriendschap tussen twee vriendinnen uit een volksbuurt in Napels. Een van hen twijfelt aan haar verloving. Bekijk de trailer.
Snelle Jongens: shortcut naar succes (woensdag 30/03, Videoland) Documentaire waarin drie succesvolle ondernemers vertellen hoe ze - door buiten de gebaande paden te treden - als twintigers financieel onafhankelijk konden worden.
Moon Knight (woensdag 30/03, Disney+) Marvel-serie met Oscar Isaac als Steven Grant, een man met meerdere persoonlijkheden die ook bezeten lijkt door een Egyptische maangod. Ethan Hawke speelt een cultleider. Bekijk de trailer.
L.A.’s Finest (donderdag 31/03, Netflix) Spin-off van de tweede Bad Boys -film, waarin Syd Burnett (Gabrielle Union) wordt overgeplaatst naar Los Angeles en een nieuwe partner (Jessica Alba) krijgt. Twee seizoenen. Lees de recensie.
Old Enough! (donderdag 31/03, Netflix) Populaire realityshow uit Japan waarin kinderen op pad worden gestuurd om voor het eerst klusjes te doen. Ze worden gevolgd met een verborgen camera en dat levert aandoenlijke momenten op.
Thirty-Nine (donderdag 31/03, Netflix) Romantische dramaserie uit Korea over drie goede vriendinnen die elkaar door dik en dun steunen. Vlak voor hun veertigste verjaardag delen ze samen problemen in het leven en in de liefde.
The Long Call (donderdag 31/03, NPO Plus) Misdaadserie gebaseerd op boeken van Ann Cleeves, de bedenker van onder meer Vera Stanhope en Jimmy Perez. Ben Aldridge is te zien als inspecteur Matthew Venn. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!