Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Big Shot, Snelle, Why Are You Like This en meer

  •  
15-04-2021
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Why Are You Like This
Komende maandag gaat er ook een nieuwe HBO-serie met Kate Winslet in première bij Ziggo.
Foto credit: ABC
Why Are You Like This (vrijdag 16/04, Netflix) Komische dramaserie over de levens van drie sociaal bewuste twintigers in het Australische Melbourne, die de juiste balans proberen te vinden tussen werken, daten en feesten.
Snelle: Zonder Jas naar Buiten (vrijdag 16/04, Netflix) Documentaire over het leven en de carrière van Snelle tijdens de pandemie. We volgen ook zijn creatieve proces terwijl hij werkt aan een nieuw album. Lees de recensie.
Ajeeb Daastaans (vrijdag 16/04, Netflix) Collectie van vier korte films uit India. Allemaal laten ze zien hoe een onverwachte gebeurtenis in een relatie op verrassende wijze kan leiden tot een enorme uitbarsting van emoties.
Into the Beat (vrijdag 16/04, Netflix) Duitse dramafilm over een ballerina die per toeval in aanraking komt met hiphop. Ze moet een keuze maken: treedt ze in de voetsporen van haar ouders of jaagt ze haar nieuwe passie na?
Fast & Furious: Spy Racers S04 (vrijdag 16/04, Netflix) Animatieserie van Dreamworks, gebaseerd op de Fast & Furious-films. De serie volgt het straat racende neefje van Dom, die voor de overheid gaat werken als spion.
The Trial of Christine Keeler (vrijdag 16/04, NPO Plus) Britse dramaserie over een pikant politiek schandaal dat in de jaren zestig het land op zijn kop zette. Vanaf volgende week ook wekelijks op televisie. Bekijk de trailer.
Big Shot (vrijdag 16/04, Disney+) Komische dramaserie van de maker van Big Little Lies, over een aan lager wal geraakte coach (John Stamos) die een groep vrouwelijke basketballers naar succes moet leiden. Bekijk de trailer.
Criminal Minds (vrijdag 16/04, Disney+) Misdaaddrama over een speciale eenheid van de FBI die zich specialiseert in de psyche van misdadigers. De eerste tien seizoenen (van de in totaal vijftien) komen vandaag beschikbaar.
Mythic Quest: Everlight (vrijdag 16/04, Apple TV+) Speciale aflevering van de komische serie van de makers van It’s Always Sunny in Philadelphia over de gang van zaken achter de schermen bij een grote videogame-developer.
The Year the Earth Changed (vrijdag 16/04, Apple TV+) Documentaire waarin de impact van een jaar vol lockdowns op de relatie tussen mens en natuur centraal staat. Bioloog David Attenborough is te horen als de verstelstem.
Earth at Night in Color S02 (vrijdag 16/04, Apple TV+) Documentaireserie waarvoor werd gefilmd op zes continenten, waarbij speciale camera’s de nachtlevens van dieren vastlegden. Tom Hiddleston is te horen als de vertelstem.
Tiny World S02 (vrijdag 16/04, Apple TV+) Documentaireserie over de kleinste dieren op aarde en de manieren waarop zij overleven. Paul Rudd, zelf te zien als kleine superheld in de  Ant-Man-films, is te horen als de vertelstem.
Luis Miguel: The Series S02 (zondag 18/04, Netflix) Muzikale dramaserie uit Mexico over het leven en de carrière van Luis Miguel. De zanger is met zijn muziek al ruim vier decennia ongekend succesvol in Latijns-Amerika.
Mare of Easttown (maandag 19/04, Ziggo Movies & Series) Misdaaddrama van HBO met Kate Winslet als een detective in een klein stadje in Pennsylvania. Ook Guy Pearce (Mildred Pierce) heeft een bijrol. Bekijk de trailer.
The Marksman (maandag 19/04, Amazon Prime Video) Actiefilm met Liam Neeson als een weduwnaar die woont op de grens tussen Mexico en Amerika. Hij moet plots een jonge immigrant beschermen. Bekijk de trailer.
Zero (woensdag 21/04, Netflix) Italiaanse dramaserie over een arme jongen die ontdekt dat hij onzichtbaar kan worden. Met frisse tegenzin gebruikt hij zijn nieuwe kracht om mensen in zijn stadswijk te helpen. Bekijk de trailer.
Tell Me When (woensdag 21/04, Netflix) Komische speelfilm over een man die zijn leven in Los Angeles vaarwel zegt en de laatste wens van zijn opa wil vervullen: een bezoek brengen aan Mexico-Stad en daar de liefde vinden.
Younger S07 (woensdag 21/04, Videoland) Komische dramaserie van de bedenker van Sex and the City over een vrouw die ooit een baan bij een uitgeverij bemachtigde door zich jonger voor te doen dan ze is. Bekijk de trailer.
Stowaway (donderdag 22/04, Netflix) Sciencefictionfilm over een ruimtereis naar Mars die door toedoen van een ongewenste verstekeling in gevaar komt. Met hoofdrollen voor Anna Kendrick en Toni Collette. Bekijk de trailer.
Searching for Sheela (donderdag 22/04, Netflix) Documentaire over Ma Anand Sheela, ooit de rechterhand van de controversiële goeroe uit de Netflix-serie Wild Wild Country, die terug is in India om een aantal interviews te geven.
Life in Color with David Attenborough (donderdag 22/04, Netflix) Driedelige natuurserie over de manieren waarop dieren hun kleuren gebruiken. Met bioloog en televisiemaker David Attenborough als verteller. Bekijk de trailer.
Let’s Fight Ghosts (donderdag 22/04, Netflix) Romantische komedieserie uit Thailand over een jongen met bovennatuurlijke krachten die geld verdient door op spoken te jagen, totdat hij te maken krijgt met romantische perikelen.
Secrets of Whales (donderdag 22/04, Disney+) Vierdelige natuurserie over de levenswijze van walvissen, met aandacht voor hun communicatie en hun sociale structuur. Er werd ruim drie jaar gefilmd op vierentwintig locaties.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!