Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Barbaren, Het Gouden Uur, The Responder en meer

  •  
20-10-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
Barbaren
Verder verschijnt na het weekend een horror-anthologie van Guillermo del Toro op Netflix.
Foto credit: Krzysztof Wiktor / Netflix
From Scratch (vrijdag 21/10, Netflix) Romantische dramaserie waarin Amy (Zoe Saldana) tijdens een verblijf in Italië valt voor de Siciliaanse Lino (Eugenio Mastrandrea). Keith David is te zien als Amy’s vader. Bekijk de trailer.
Barbaren S02 (vrijdag 21/10, Netflix) Historische actieserie over de strijd tussen Germaanse stammen en het Romeinse leger. De voormalige Romeinse officier Ari (Laurence Rupp) vecht aan de kant van Germanen. Bekijk de trailer.
28 Days Haunted (vrijdag 21/10, Netflix) Realityserie over drie teams die verblijven in een aantal spookachtige locaties en daar de theorieën van Ed en Lorraine Warren (wier verhalen ook te zien zijn de Conjuring -films) testen.
High: Confessions of an Ibiza Drug Mule (vrijdag 21/10, Netflix) Britse documentaireserie over Michaella McCollum, die gearresteerd werd voor cocaïnesmokkel en haar verhaal vertelt over haar reis door de illegale drugswereld.
20th Century Girl (vrijdag 21/10, Netflix) Koreaanse coming-of-age-film die zich afspeelt aan het einde van de jaren negentig. Een tiener houdt namens haar vriendin een jongen in de gaten en belandt zelf in een liefdesverhaal.
Descendant (vrijdag 21/10, Netflix) Documentaire over de afstammelingen van slaven die in 1860 op een illegaal schip in Alabama aankwamen. Nu de resten van het schip weer gevonden zijn, zoeken ze naar heling en gerechtigheid.
Mid90s (vrijdag 21/10, NPO 3) Komische coming-of-age-film waarmee acteur Jonah Hill zijn debuut maakte regisseur. De 13-jarige Stevie uit L.A. raakt in de jaren negentig bevriend met een groepje skaters. Lees de recensie.
Karen Pirie (vrijdag 21/10, België Een) Britse misdaadserie waarin DS Karen Pirie (Lauren Lyle uit Vigil ) duikt in een nooit opgeloste zaak omtrent de moord op een jonge barvrouw die 25 jaar eerder plaatsvond. Lees de recensie.
The Peripheral (vrijdag 21/10, Amazon Prime Video) Sciencefictionserie van de makers van Westworld , over een jonge vrouw (Chloë Grace Moretz) die via een nieuw VR-systeem ontsnapt aan haar realiteit. Lees de recensie.
Argentina, 1985 (vrijdag 21/10, Amazon Prime Video) Waargebeurde dramaserie waarin een team van juristen besluit om de bloedige dictatuur in Argentinië aan te klagen in de hoop op gerechtigheid. Lees de recensie.
Raymond & Ray (vrijdag 21/10, Apple TV+) Dramafilm van regisseur Rodrigo Garcia ( In Treatment ) waarin twee halfbroers (Ethan Hawke en Ewan McGregor) weer herenigen op de begrafenis van hun door beiden gehate vader.
Acapulco S02 (vrijdag 21/10, Apple TV+) Mexicaanse comedyserie geïnspireerd door de film How to Be a Latin Lover. De serie volgt een jongen die ontdekt dat zijn droombaan bij een resort toch niet zo makkelijk is als gedacht.
The Responder (zaterdag 22/10, Canvas) Misdaadserie waarin Martin Freeman te zien is als een politieagent die nachtdiensten moet draaien in de straten van Liverpool, waar de boel elk moment uit de hand kan lopen. Lees de recensie.
Life after Life (zaterdag 22/10, BBC First) Britse dramaserie over een vrouw die belandt in een cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte, waarbij ze veel belangrijke gebeurtenissen uit de 20 e eeuw meemaakt. Bekijk de trailer.
Het Gouden Uur (zondag 23/10, NPO 3) Nederlandse thrillerserie over een rechercheur met Afghaanse roots (Nasrdin Dchar) die denkt dat zijn oude jeugdvriend iets te maken heeft met een terroristische aanslag. Bekijk de trailer.
Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities (maandag 24/10, Netflix) Horrorverhalen van producent Guillermo del Toro, die voor deze anthologie van Netflix persoonlijk de schrijvers en regisseurs selecteerde. Bekijk de trailer.
Mr. Midnight: Beware the Monsters (maandag 24/10, Netflix) Mysterieuze dramaserie uit Singapore waarin een tiener en zijn vrienden besluiten paranormale rechercheurs te worden en al hun bevindingen vastleggen in een vlog.
The Chalk Line (maandag 24/10, Netflix) Spaanse thrillerfilm waarin een echtpaar stuit op een getraumatiseerd kind. Ze proberen haar vreemde gedrag te ontcijferen om meer te weten te komen over haar zeer duistere verleden.
The Good Nurse (woensdag 26/10, Netflix) Waargebeurde dramafilm over een verpleegster (Jessica Chastain) die vermoedt dat haar collega (Eddie Redmayne) betrokken is bij een reeks verdachte sterfgevallen. Bekijk de trailer.
Robbing Mussolini (woensdag 26/10, Netflix) Italiaanse actiefilm over een overval aan het einde van de Tweede Wereldoorlog: verzetsstrijders willen de schat van Mussolini stelen uit zijn fascistische hoofdkwartier in Milaan.
Hellhole (woensdag 26/10, Netflix) Poolse horrorfilm die zich afspeelt aan het einde van de jaren tachtig. Een agent die een verdwijning onderzoekt infiltreert een klooster en ontdekt er een duistere waarheid over de geestelijken.
Fugutive: The Curious Case of Carlos Ghosn (woensdag 26/10, Netflix) Documentaire over het leven van de succesvolle ondernemer en zakenman Carlos Ghosn, die inmiddels als crimineel op een ‘most wanted’ lijst staat.
Star Wars: Tales of the Jedi (woensdag 26/10, Disney+) Scifi-animatieserie van een van de makers van The Mandalorian , met losstaande verhalen over verschillende Jedi. Liam Neeson is in de reeks te horen als Qui-Gon Jinn.
The Mysterious Benedict Society S02 (woensdag 26/10, Disney+) Avonturenserie naar de kinderboeken van Trenton Lee Stewart, over weeskinderen die een ramp moeten voorkomen. Met ook een dubbelrol voor Tony Hale.
Cici (donderdag 27/10, Netflix) Turkse dramafilm waarin een familie na een tragisch verlies naar de stad verhuist. Als ze dertig jaar later samenkomen in hun voormalige woonplaats, dan worden er oude geheimen geopenbaard.
Beyond the Universe (donderdag 27/10, Netflix) Romantische film uit Brazilië, waarin een vrouw die wacht op een niertransplantatie een bijzondere band krijgt met haar arts en besluit om haar muzikale droom te verwezenlijken.
Earthstorm (donderdag 27/10, Netflix) Documentaireserie waarin onder meer stormjagers, eerstehulpverleners en overlevenden vertellen over hun schrijnende ervaringen met vulkanen, tornado’s, orkanen en andere natuurrampen.
Dubai Bling (donderdag 27/10, Netflix) Realityserie over de levensstijl van enkele zeer rijke mensen in het Midden-Oosten, die de wereld rondreizen in privéjets, de meest decadente feesten bezoeken en de duurste kleding kopen.
The Beast Must Die (donderdag 27/10, Ziggo Movies & Series) Britse misdaadserie waarin een vrouw (Cush Jumbo) wraak wil nemen voor de dood van haar dochter en het leven van de verantwoordelijke infiltreert. Lees de recensie.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!