de Lagarde

Kijktips voor het weekend: Aretha, The Walking Dead, Line of Duty en meer

  •  
03-06-2021
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
The Walking Dead S10E16
Naast Line of Duty gaan er dit weekend nog drie andere misdaadseries van start bij de NPO.
The Walking Dead S10B (vrijdag 04/06, Netflix) De laatste zeven afleveringen van seizoen tien verschijnen vandaag op Netflix. Het elfde en tevens laatste seizoen gaat in augustus van start op de reguliere televisie. Lees de recensie.
Sweet Tooth (vrijdag 04/06, Netflix) Fantasyserie over een wereld waarin sommige mensen half dier zijn. Een jongetje dat half hert is slaat op de vlucht en gaat vervolgens op avontuur met een mysterieuze eenling. Bekijk de trailer.
Feel Good S02 (vrijdag 04/06, Netflix) Semi-biografische dramaserie over het leven van de in Londen gevestigde comédienne Mae (Mae Martin). Aan de start van seizoen twee stapt ze  binnen bij een afkickkliniek. Bekijk de trailer.
Xtreme (vrijdag 04/06, Netflix) Spaanse actiefilm in de stijl van John Wick, waarin een man die ooit actief was als huurmoordenaar gedwongen wordt terug te keren om, met hulp van zijn zus, wraak te nemen op zijn eigen stiefbroer.
Sweet & Sour (vrijdag 04/06, Netflix) Romantische komediefilm uit Zuid-Korea, waarin een koppel wordt geconfronteerd met kansen en uitdagingen in de echte wereld, terwijl ze met alle moeite een langeafstandsrelatie onderhouden.
Trippin’ with the Kandasamys (vrijdag 04/06, Netflix) Romantische komediefilm uit Zuid-Afrika, waarin twee goede vriendinnen – en tevens schoonfamilie – samen een uitje plannen in de hoop hun echtgenoten terug te winnen.
Breaking Boundaries: The Science of Our Planet (vrijdag 04/06, Netflix) Documentaire waarin David Attenborough en Johan Rockström kijken of de instorting van de biodiversiteit nog kan worden afgewend. Lees de recensie.
Human: The World Within (vrijdag 04/06, Netflix) Documentaireserie waarin de complexe werking van het menselijk lichaam centraal staat. De allernieuwste wetenschap wordt daarbij gecombineerd met persoonlijke verhalen.
Line of Duty S06 (vrijdag 04/06, NPO Plus) Britse misdaadserie over een unit die corruptie binnen de politie onderzoekt. De gastrol ging deze keer naar Kelly Macdonald. Vanaf zondag ook wekelijks op NPO 2. Lees de recensie.
The Bay S02 (vrijdag 04/06, NPO 2) Detectiveserie waarin deze keer een advocaat voor zijn huis wordt vermoord en zijn zoon de enige getuige is. Het tweede seizoen staat eveneens al in zijn geheel op NPO Plus. Bekijk de trailer.
Follow de SOA (vrijdag 04/06, Videoland) Coming-of-age-serie over de onlangs ontmaagde Esmee (Damaris de Jong), die de oorsprong van een soa waar zij nu beschuldigd van wordt in kaart probeert te brengen. Bekijk de trailer.
Dom (vrijdag 04/06, Amazon Prime Video) Braziliaans misdaaddrama over de tumultueuze relatie tussen een vader en zoon: de vader is werkzaam voor de politie, terwijl zijn zoon een criminele organisatie leidt. Bekijk de trailer.
Genius: Aretha (vrijdag 04/06, Disney+) Biografische dramaserie over het leven van Aretha Franklin, waarbij de soulzangeres gespeeld wordt door Cynthia Erivo en Courtney B. Vance gestalte geeft aan haar vader. Bekijk de trailer.
Raya and the Last Dragon (vrijdag 04/06, Disney+) Animatiefilm die zich afspeelt in een oude wereld genaamd Kumandra, waar de dappere Raya (Kelly Marie Tran) op zoek gaat naar de laatste draak (Awkwafina). Lees de recensie.
Lisey’s Story (vrijdag 04/06, Apple TV+) Thrillerserie gebaseerd op een boek van Stephen King, over een vrouw (Julianne Moore) die twee jaar na de dood van haar man (Clive Owen) hele vreemde dingen meemaakt. Lees de recensie.
Poeslief: een ode aan de kat (zaterdag 05/06, Netflix) Verzameling met kattenfilmpjes van het internet, gepresenteerd door Abatutu (stem van Nicolette Kluijver), de kat die acteerde in een aantal films en reclames. Bekijk de trailer.
Joker (zaterdag 05/06, Netflix) Psychologische dramafilm waarin The Joker wordt verbeeld als een mislukte clown en komiek die steeds verder ontspoort. Joaquin Phoenix werd voor de rol beloond met een Oscar. Lees de recensie.
Vera S09 (zaterdag 05/06, NPO 2) Britse misdaadserie met Brenda Blethyn als de detective uit de boeken van Ann Cleeves. Er wordt gestart met de derde aflevering, waarin iemand die uit het water wordt gevist vermoord lijkt te zijn.
Huss (zaterdag 05/06, NPO 2) Opvolger van de Zweedse dramaserie Irene Huss, waarin de dochter van het hoofdpersonage bij de politie in de voetsporen van haar moeder treedt, maar sceptisch wordt ontvangen. Lees de recensie.
Time (zondag 06/06, BBC One) Brits gevangenisdrama waarin Sean Bean te zien is als een door schuldgevoel geplaagde veroordeelde en Stephen Graham gestalte geeft aan een bewaker die hem veilig moet houden. Bekijk de trailer.
Stumptown (maandag 07/06, Videoland) Luchtig misdaaddrama waarin een ex-marinier (Cobie Smulders uit How I Met Your Mother) aan lager wal is geraakt en nu geld probeert te verdienen als privédetective. Lees de recensie.
De Zaak Menten (dinsdag 08/06, Ziggo Movies & Series) Op feiten gebaseerde dramaserie waarin journalist Hans Knoop (Guy Clemens) in de jaren zeventig betrokken raakt bij de jacht op een oorlogsmisdadiger. Lees hier meer.
Fresh, Fried & Crispy (woensdag 09/06, Netflix) Realityshow rond de via het internet groot geworden culinaire recensent Daym Drops. Hij bezoekt de smeuïgste adressen op zoek naar het lekkerste en hipste en gefrituurde eten.
Awake (woensdag 09/06, Netflix) Thriller met Gina Rodriguez (Jane the Virgin) waarin een globale ramp alle elektronica heeft weggevaagd en mensen niet langer het vermogen hebben om in slaap te komen. Bekijk de trailer.
Tragic Jungle (woensdag 09/06, Netflix) Historische dramafilm uit Mexico. Een vrouw die is uitgehuwelijkt wil uit haar situatie ontsnappen en vlucht de jungle in, waar het menselijke samenkomt met het bovennatuurlijke.
Loki (woensdag 09/06, Disney+) Marvel-serie waarin Loki (Tom Hiddleston) is ontsnapt met de Tesseract en ondervraagd wordt door een organisatie die de tijdlijnen binnen het MCU in de gaten moet houden. Bekijk de trailer.
Peaky Blinders S03 (woensdag 09/06, BBC First) Historische misdaadserie waarin Tommy Shelby (Cillian Murphy) zijn imperium verder uit wil breiden. Gaite Jansen is dit seizoen te zien als Russische royal. Lees hier meer.
Trese (donderdag 10/06, Netflix) Animatieserie gebaseerd op een uit de Filipijnen afkomstig stripboek. In de hoofdstad Manilla dringen bovennatuurlijke krachten de onderwereld binnen en moet Alexandra Trese vrede stichten.
Locombianos (donderdag 10/06, Netflix) Serie voorstellingen van vier van de populairste komieken uit Colombia. Na de quarantaine treden ze op in een soort van bus voor een publiek dat inmiddels wel toe is aan hun verhalen.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!