Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktip: Through the wormhole with Morgan Freeman

  •  
14-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115077080
Vandag start de ‘Dutch Technology Week’ in Eindhoven. Naar aanleiding daarvan programmeert Discovery Channel een themaweek.
Hoofdmoot is het zevende seizoen van Through the wormhole, de Amerikaanse serie over natuurwetenschap, gepresenteerd door acteur Morgan Freeman. Het is een kort seizoen – vier afleveringen slechts – maar daarom niet minder interessant. Zoals gebruikelijk draait elke episode om één centrale vraag, uitgelegd door prominente wetenschappers, die tot een antwoord komen door erop voort te borduren.
Kom, we stappen even door de week. Op maandag luidt de vraag: kunnen we de aarde ‘hacken’ om de mensheid te redden? De wetenschap is tenslotte hard bezig met het ontraadselen van de geheimen van de natuur en het vinden van, onder andere, nieuwe vormen van energie. Op woensdag gaat het om de kwestie of het mogelijk is om technologie toe te passen om in ieder mens het genie naar boven te halen. De aflevering van donderdag draait om dna. In hoeverre kunnen we die bouwsteentjes gebruiken om het verouderingsproces te stoppen? Vrijdag heeft vuurwapengeweld als thema. Is er in de VS sprake van een epidemie, en zo ja, kan die gestopt worden door de wetenschap, net als een virus?
Through the wormhole with Morgan Freeman, 15 mei, Discovery, 19:30 uur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!