Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktip: Familie, geloof en hoop

  •  
07-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2754356633
Dappere en belangrijke 3-delige documentaireserie waarin de homoseksuele Marokkanen Nassiri, Souad, Mohamed en Abdellah openhartig vertellen over hun leven.
Door zichtbaar te zijn, willen de vier jongens andere moslim-jongeren die nog in de kast zitten helpen. Want waarom rust er nog zo’n taboe op homoseksualiteit onder moslims? Komt dat vooral door het geloof of ligt het aan de schaamtecultuur en de sociale druk binnen Marokkaanse gezinnen om te trouwen en kinderen te krijgen? Ze gaan in gesprek met de Franse imam Ludovic-Mohamed Zahed. Volgens hem vormen Koranteksten niet het grootste obstakel. Het zijn vooral bepaalde Marokkaanse culturele opvattingen en de machtspolitiek in de Arabische wereld die homoseksuelen in de problemen kunnen brengen. Familie, geloof en hoop schetst een intiem portret van vier jonge mannen die openlijk hun bestaansrecht opeisen. Moedig!
NPO 2, 7 mei, 15:00 uur.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!