Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktip: 2Doc: Welkom op de hemelse aarde

  •  
07-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
1669696902
Welkom op de hemelse aarde is een documentaire van de op Texel opgroeide filmmaker Judith de Leeuw en werd ontwikkeld in de IDFA-Mediafondsworkshop.
De film ging in première tijdens IDFA 2016. De Leeuw heeft haar hart verpand aan Den Helder, momenteel werkt ze aan een tweede documentaire met Nieuwendiepers, zoals inwoners uit Den Helder ook wel genoemd worden, in de hoofdrol.
In Welkom op de hemelse aarde volgt ze een aantal mensen in Den Helder die compleet in hun eigen wereld leven. In een apocalyptisch ogend landschap aan de rand van de grauwe Noordzee leiden David, Piet en hun vrienden een wonderlijk leven. Een leven waarin ze muziek maken volgens eigen regels en hun leven filmen en fotograferen. Naar aanleiding van de IDFA-première van de film schreef journalist Raymond van den Boogaard: ‘Het streven naar schoonheid, naar inhoud, lijkt een overlevingsstrategie voor een categorie mensen in een tochtige uithoek van de Randstad, die volledig gemarginaliseerd lijkt, en tegelijkertijd opgewekt gebleven omdat het nu eenmaal hun manier van leven, hun ideaal uit een andere tijd is. Welkom op de hemelse aarde is misschien te vergelijken met Grey Gardens van de gebroeders Mayles, het portret uit 1975 van een aan lager wal geraakte moeder en dochter, die zelf hun armoede en verval hardnekkig ontkennen.’
7 maart, NPO 2, 23:10 uur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!