de Lagarde

Kerstgezel.nl S01E01: verbroedering en verbondenheid

  •  
12-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Kerstgezel.nl
Weinig oorspronkelijke dramedy voelt niettemin als een warm bad.
Het zit Noor (Juliette van Ardenne) niet mee: net voor de kerstdagen maakt haar vriend (tevens haar baas) het uit. En ze krijgt haar ontslag. Hoe herstelt ze van deze ongelukkige tweeklapper? Tijdens een bijeenkomst van haar familie in het tuincentrum dat door haar vader wordt gerund heeft ze nog niet het lef om aan haar zus Simone (Ricky Koole) op te biechten dat ze het kerstmaal dit jaar als vrijgezel zal bijwonen. Met haar twee boezemvrienden (gespeeld door Nora El Koussour en Nick Golterman) verzint ze vervolgens een lumineus idee: waarom laat ze zich niet door eenzame mensen inhuren als metgezel – of kerstgezel – in de donkere dagen van het jaar?
Dus wordt er een website in elkaar geklust, en gaat Noor op een artificiële date met Joep (Tim Haars) tijdens de jaarlijkse kerstborrel van zijn werk. Zijn collega’s, die denken dat Joep een seksloze kluns is, zijn verbaasd als hij met zo’n knappe vrouw komt aanzetten. Waarmee er voor Noor als kerstescort een droom uitkomt: mensen die normaliter de festiviteiten rondom de feestdagen alleen beleven een mooie dag bezorgen.
Kerstgezel
Oftewel, Kerstgezel.nl draait om de kerstgedachte; een ironische gewaarwording, gezien het feit dat de kans groot is dat veel Nederlanders het feest dit jaar in eenzaamheid zullen vieren. Maar Kerstgezel.nl is niettemin een warm bad. De makers trekken qua muziek alle kitscherige registers open – denk aan George Michael en Michael Bublé – en presenteren met Noor een soort Nederlandse Bridget Jones. Erg oorspronkelijk is de dramedy dan ook niet, maar dat lijkt ook niet het doel. Kerstgezel.nl wil net als films als Love Actually een gevoel van verbroedering en verbondenheid uitstralen, en daarin slagen de makers zonder meer.
Kerstgezel S01, vanaf 10 december in zijn geheel op NPO Plus, en tevens wekelijks te zien op NPO 1 en NPO Start.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!