Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kerst met de Kuijpers: nieuwe kerstserie van Nederlandse bodem

  •  
17-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
kerst met de kuijpers
Net als in een echte familie is er bij de fictieve familie Kuijpers ook van alles en nog wat aan de hand. En welk moment is nou beter om dat allemaal boven water te laten komen dan kerst?
Marja (Henriëtte Tol) is de matriarch van de familie en heeft een nieuwe liefde: Hans. Met hem zal ze de kerst doorbrengen. Althans dat denkt ze, omdat haar zonen allebei andere plannen hadden voor kerst, in plaats van het traditiegetrouwe familiesamenzijn mét het gezamenlijk zingen van kerstliedjes.
Jammer voor Marja (en Hans) is het glad op de weg, waardoor zoon Casper (Ronald Goedemondt) en gezin niet terug kunnen naar huis, en is er een vulkaan uitgebarsten op Bali waardoor de vlucht van zoon Frank (Jeroen Spitzenberger) en zijn nieuwe liefde is geannuleerd. In paniek zegt ze dat Hans de klusjesman is. Om het nog 'gezelliger' te maken komt de ex-vrouw van Frank ook nog langs met kleinzoon Mike, en wandelen de nieuwe buurvrouw Annabel (Carly Wijs) en haar dochter te pas en te onpas bij haar binnen.
De stereotiepe presentaties van Lilian (Katrien van Beurden) als de jaloerse ex en Caro (Ziarah Janssen) als de jonge, naïeve, nieuwe vriendin, zorgen voor hele flauwe scènes. Zoals een spelletje Trivial Pursuit waarin Lilian moet laten zien hoe dom Caro is, en Twister waarin Caro kan laten zien hoe lenig ze is. Wel zorgt Caro voor een beetje diversiteit binnen de familie en is zij als eerste blij voor Marja omdat zij een nieuwe liefde heeft gevonden. De zonen hebben juist moeite om te accepteren dat hun moeder (drie jaar) na de dood van hun vader opnieuw liefde heeft kunnen vinden. Alsof dat onmogelijk zou zijn(!).
TIjdens het uitpakken van de cadeaus bereikt de turbulente viering zijn hoogtepunt, of dieptepunt, wanneer Marja eindelijk vertelt over haar nieuwe liefde en Reneé (Eva van der Gucht) de denigrerende cadeaus die ze krijgt zat is. Reneé is eigenlijk het leukste personage van de serie. Ook wordt er nog een geheim onthuld in de kerstvideo gemaakt door de kleinkinderen. Maar uiteindelijk komt natuurlijk alles weer goed, want het is tenslotte kerst.
Kerst met de Kuijpers S01, vanaf 14 december 2018 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!