Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Keep Breathing S01E01: Lost in het klein

  •  
28-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Keep Breathing
Canadese thrillerreeks over een verzekeringsagent die met een vliegtuig neerstort in de wildernis intrigeert elke minuut en pakt de kijker bij de lurven.
Liv (Melissa Barrera) is een verzekeringsagent en zo ziet ze er ook uit: gesoigneerd en welbeschaafd. Ze is vanuit New York op reis naar het Canadese Inuvik – een plek in de wildernis – als ze onderweg strandt op een vliegveld. Gelukkig weet ze twee mannen die in een kleine Cessna dezelfde kant op reizen zover te krijgen dat ze mee mag. Maar het vliegtuig stort neer, in een bosmeer in de middle of nowhere, en Liv staat er al snel alleen voor. Terwijl ze naarstig zoekt naar ontvangst met haar telefoon schreeuwt ze een volstrekt begrijpelijke ‘fuck’ uit. Hoewel ze vervolgens een transformatie doormaakt van zakenvrouw naar een soort Tomb Raider – alsof  ze al een aantal cursussen survivallen heeft gevolgd.
Liv is een vrouw met een verleden, zoveel is duidelijk. En wat is haar reden om naar Inuvik te vliegen? Wat gingen de mannen die het vliegtuig bestuurden daar precies doen? Keep Breathing is zo’n thriller waarin de kijker minder weet dan de hoofdpersoon, en waarin je telkens kleine stukjes informatie krijgt toegeworpen. Zoals wanneer aan het einde van de pilotaflevering er een stukje papier naar Liv toedrijft, die aan de rand van het meer staat. Het blijkt een echo van een baby. Is Liv zwanger? Zal ze nog beter haar best moeten doen om eten te vinden? Keep Breathing intrigeert elke minuut en pakt je bij de lurven.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Keep Breathing
En het enige wat mis kan gaan – laten we dat het ‘ Lost -effect’ noemen; Keep Breathing is min of meer Lost in het klein – is dat de makers met een flauwe verklaring komen voor de mysteriën die zich aandienen. Of blijkt overleven slechts de enige katalysator van de plot in deze Canadese miniserie? Wie er niettemin aan begint mag wel hopen op een bevredigend einde.
Keep Breathing S01, vanaf 28 juli 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!