Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Juliana: Koningin van Oranje naar NPO Start Plus

  •  
22-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  
Juliana: Koningin van Oranje
Marieke de Kleine (Vuurzee, Mees Kees) is in de vierdelige miniserie te zien als de Nederlandse vorstin.
In 2006 ging Juliana: Prinses van Oranje in première op de Nederlandse televisie en drie jaar later kreeg de miniserie een opvolger in de vorm van Juliana: Koningin van Oranje. Het tweede deel van de tv-reeks over het leven van Juliana draait onder meer om de turbulente periode tijdens de Tweede Wereldoorlog, het huwelijk met Bernhard, en de geruchtmakende affaire rond Greet Hofmans, in de serie gespeeld door Johanna ter Steege (Spoorloos). In de serie moet Juliana vanwege de oorlog met haar kinderen uitwijken naar Canada, waar ze uitgroeit tot een sterke en zelfstandige vrouw. Als ze later in de serie de troon bestijgt, steken nieuwe problemen de kop op. Haar jongste dochter blijkt ziek te zijn en haar huwelijk komt onder zware spanning te staan door toedoen van de vrouw die haar moet genezen: Greet Hofmans.
Juliana: Koningin van Oranje is vanaf 26 april te zien op NPO Start Plus. Op NPO Start kun je tevens kijken naar een driedelige documentaire over Juliana uit 2016.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!