Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Jonathan Pryce speelt de paus in Netflix-film

  •  
07-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Jonathan Pryce (Brazil, Taboo) geeft gestalte aan paus Franciscus in de nieuwe Netflix-film The Pope.
Bij de aanstelling van Franciscus in 2013, gingen er direct stemmen op om Pryce te casten in een eventuele biopic, omdat de acteur volgens veel mensen behoorlijk op hem lijkt. Die mening werd blijkbaar gedeeld door Netflix, want Pryce mag hem nu daadwerkelijk gaan spelen. Daarnaast zou Anthony Hopkins ( The Silence of the Lambs ) op het punt staat om te tekenen voor de rol van paus Benedictus, de voorganger van Franciscus. The Pope wordt geregisseerd door Fernando Meirelles, de maker van het bejubelde Braziliaanse drama City of God uit 2002. Het scenario werd geschreven door Anthony McCarten. De scenarist pende eerder The Theory of Everything (Eddie Redmayne won een Oscar voor zijn rol als Stephen Hawking) en het aankomende Darkest Hour met Gary Oldman als Winston Churchill.
Jonathan Pryce speelde onlangs al eens een religieuze leider (The High Sparrow) in het zesde seizoen van Game of Thrones. De opnamen van The Pope starten in november.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!