Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

John Lithgow is Winston Churchill in The Crown

  •  
01-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
292 keer bekeken
  •  
church
Op 4 november debuteert het eerste seizoen van The Crown op Netflix. Een nieuwe trailer en featurette leggen de nadruk op acteur John Lithgow.
Lithgow maakte op tv al de meest uiteenlopende personages geloofwaardig, van naïef buitenaards wezen in 3rd Rock from the Sun tot angstaanjagende seriemoordenaar in Dexter. In The Crown geeft de 71-jarige acteur gestalte aan de Britse premier Winston Churchill. Churchill heeft weinig vertrouwen in het ambt van de piepjonge Queen Elizabeth II (Claire Foy), terwijl de koningin twijfelt of het staatshoofd op zijn oude leeftijd nog iets te bieden heeft. In de trailer zien we hoe de personages hun twijfels over elkaar uitspreken. In de featurette praten Lithgow en de makers van The Crown over zijn casting in de serie. Overigens krijgt Churchill binnenkort tevens een eigen speelfilm, waarin hij gespeeld wordt door Brian Cox, bekend van zijn rol als Hannibal Lecter in Manhunter.
The Crown werd bedacht en geschreven door Peter Morgan (The Queen), terwijl de regie in handen was van Stephen Daldry (The Hours, The Reader). Bekijk ook de uitgebreidere trailer voor de serie plus een andere blik achter de schermen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!