Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Jodie Whittaker is eerste vrouwelijke Doctor Who

  •  
17-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Jodie Whittaker
De BBC heeft bekend gemaakt dat Jodie Whittaker de hoofdrol in Doctor Who overneemt van Peter Capaldi.
De omroep wachtte met de onthulling tot na de finale bij de mannen op Wimbledon, waar voormalig Doctor Who David Tennant toevallig aanwezig was. Tennant gaf eerder aan dat hij zijn Broadchurch-collega Olivia Colman graag in de rol zou zien, maar het is nu dus toch Jodie Whittaker geworden. Whittaker is overigens geen onbekende van Tennant en Colman, want ze was in Broadchurch drie seizoenen lang te zien als Beth Latimer, de moeder van de aan de start van het eerste seizoen vermoorde Danny Latimer. Verder behoren films als Venus en Attack The Block plus de serie Black Mirror tot haar credits. Achter de schermen bij Doctor Who wordt ze tevens herenigd met Broadchurch-bedenker Chris Chibnall, die de positie van showrunner voor het komende seizoen overneemt van Steven Moffat.
Bekijk ook de recensie van de start van de vorige reeks Doctor Who en lees ons interview met Peter Capaldi en Steven Moffat. Capaldi keert in december nog een keer terug voor de kerstspecial van de serie, waarin Whittaker haar debuut zal maken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!