Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Jimmy Kimmel blikt terug op Oscar-blunder

  •  
28-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2459569554
De Oscaruitreiking van afgelopen zondag eindigde op een hele curieuze manier. Gastheer Jimmy Kimmel blikt terug op wat er gebeurde.
De verwarring ontstond toen Faye Dunaway en Warren Beatty als slotakkoord de Oscar voor de beste film van het jaar moesten uitreiken. Beatty aarzelde al bij het oplezen van de titel en liet de kaart aan Dunaway zien, die vervolgens La La Land uitriep tot beste film. Pas tijdens de bedankwoordjes bleek dat Beatty de verkeerde envelop (namelijk die met Emma Stone als beste actrice voor La La Land) aangereikt had gekregen en dat Moonlight eigenlijk tot beste film uitgeroepen had moeten worden. Kimmel zat op dat moment naast Matt Damon in het publiek, klaar voor de grap om de avond mee af te sluiten, maar moest vervolgens plots terug het podium op om de boel te redden. De host vertelt dat hij van Damon, volgens hem nog altijd de grootste verliezer van de avond, te horen kreeg dat er iets fout was gegaan.
Hieronder zie je Kimmels terugblik op de bizarre avond. Het slotstuk kwam uiteraard ook aan bod in andere talkshows en ook hun reacties zijn te bekijken. Lees tot slot onze eigen terugblik op de Oscaruitreiking van 2017.
Kimmels sidekick Guillermo had er natuurlijk ook iets mee te maken.
De leukste reactie kwam van Conan O'Brien, die liet zien dat de verwarring bij Beatty meer dan begrijpelijk was.
Seth Meyers liet Amber Ruffin terugblikken op het incident.
Stephen Colbert doet een duit in het zakje.
James Corden probeert een verklaring te geven.
En uiteraard kan ook Jimmy Fallon niet ontbreken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!