Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Jerry Bruckheimer maakt Enemy of the State-serie

  •  
22-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
ABC geeft groen licht aan een pilot-aflevering van Enemy of the State. De thrillerserie moet dienen als vervolg op de gelijknamige film uit 1998.
In de originele film opende de NSA een klopjacht op een nietsvermoedende advocaat (Will Smith), nadat deze zonder het te weten zeer belastend bewijsmateriaal in het bezit kreeg. De advocaat werd uiteindelijk geholpen door een ex-werknemer van de veiligheidsdienst (Gene Hackman). Het vervolg speelt zich twintig jaar na de gebeurtenissen in de film af en volgt drie compleet nieuwe personages; een NSA-spion die geheime documenten lekt, plus een FBI-agent en een advocate, die samenwerken om een globale samenzwering tegen te houden. De serie heeft achter de schermen nog wel een rechtstreekse connectie met de film, in de vorm van producent Jerry Bruckheimer, bekend van de CSI-series en momenteel betrokken bij Lucifer op Fox. Bruckheimer heeft scenarist Morgan Davis Foehl, bekend van de Michael Mann-film Blackhat, aangesteld om de pilot op papier te zetten.
De filmversie van Enemy of the State werd geschreven door David Marconi en bracht wereldwijd meer dan 250 miljoen dollar op. De regie was voor de inmiddels overleden Tony Scott, tevens bekend van Top Gun en True Romance. Bekijk hieronder de trailer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!