Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Jennifer Lopez waagt zich aan live-musical op NBC

  •  
29-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Jennifer Lopez
De Amerikaanse tv-zender NBC heeft megaster Jennifer Lopez ( Shades of Blue ) gestrikt voor een live-uitvoering van Bye Bye, Birdie. De musical komt in 2017 op televisie.
In voorgaande jaren had NBC al succes met de live-musicals The Sound of Music, Peter Pan en The Wiz. Eind dit jaar wordt ook Hairspray! aan dat rijtje toegevoegd. Het idee om in 2017 aan de slag te gaan met een adaptatie van Bye Bye, Birdie is afkomstig van Lopez zelf. De zangeres en actrice gebruikt een nummer uit de – in 1963 al tot speelfilm bewerkte – musical tijdens haar eigen optredens. Bye Bye, Birdie is geïnspireerd op het verhaal van de dienstplicht van Elvis Presley , die zich in 1958, ondanks zijn sterrenstatus, aan moest melden bij het Amerikaanse leger. In de musical moet de succesvolle zanger Conrad Birdie, die verdacht veel lijkt op Presley, het leger in. Zijn songwriter schrijft een speciaal nummer voor zijn afscheidsoptreden en een geobsedeerde fan krijgt daarbij de mogelijkheid om hem te zoenen.
Televisiemusicals zijn de laatste jaren erg populair in Amerika, hoewel niet elke zender het aandurft om ze rechtstreeks uit te zenden. Fox deed dat bijvoorbeeld wel met het succesvolle Grease, terwijl de aankomende adaptatie van The Rocky Horror Picture Show door de zender van tevoren zal worden opgenomen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!