Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Jemaine Clement voegt zich bij cast van Legion

  •  
11-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
"What We Do In The Shadows" Premiere - 2014 SXSW Music, Film + Interactive Festival
Acteur, komiek en muzikant Jemaine Clement krijgt een rol in de X-Men-serie Legion op FX. Showrunner Noah Hawley maakte het nieuws bekend via Instagram.
Zijn exacte rol in Legion wordt nog geheim gehouden, maar volgens Deadline zal hij in meerdere afleveringen te zien zijn. Clement had op televisie eerder een vaste rol in Flight of the Conchords , een komische HBO-serie over twee muzikanten uit zijn geboorteland Nieuw-Zeeland, die besluiten om hun geluk te beproeven in New York. Als acteur was hij vervolgens nog te zien als buitenaards wezen in Men in Black 3 van Barry Sonnenfeld ( Get Shorty ) en recentelijk dook hij op als onvriendelijke reus in The BFG van Steven Spielberg. Daarnaast schreef en regisseerde hij de in Nieuw-Zeeland opgenomen vampierkomedie What We Do in the Shadows , in samenwerking met zijn goede vriend Taika Waititi ( Hunt for the Wilderpeople ), die momenteel als regisseur bezig is met de derde Thor-film.
Legion werd bedacht door Noah Hawley, bekend van series als Fargo en The Unusuals. De serie draait om de psychiatrische patiënt David Haller – in de X-Men-strips de zoon van Charles Xavier – die erachter komt dat zijn visioenen en hallucinaties weleens echt zouden kunnen zijn. De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Dan Stevens. Legion gaat begin 2017 in première op FX. Rond diezelfde tijd is Stevens tevens te zien als het beest, in een nieuwe live-action versie van Beauty and the Beast met Emma Watson.
Bekijk ook de eerste trailer voor Legion.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!