Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Interrogation S01E01: het lot van een banneling

  •  
16-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2287 keer bekeken
  •  
Interrogation1

© Paramount+ / CBS Television

Misdaadthriller draait om eigenaardige zaak uit 1983 waarin een 17-jarige (Kyle Gallner in vorm) verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op zijn pleegmoeder. 

Interrogation is een misdaadthriller die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is misschien raadzaam om de levensgang van Bruce Lisker, om wie de serie draait, niet te googelen. Dan weet je namelijk meteen waar showrunners John Manckiewicz en Anders Weidemann naartoe willen.

Kyle Gallner speelt Eric Fisher, een personage dat is geïnspireerd door Bruce Lisker. De 17-jarige heeft een passie voor muziek en woont sinds enige tijd noodgedwongen op zichzelf omdat het niet meer boterde tussen hem en zijn pleegouders. Op 10 maart 1983 treft hij zijn pleegmoeder Mary (Joanna Going) zwaargewond aan in haar huis. Door het raam ziet hij een mes in haar rug steken. Hij snelt naar binnen, belt de hulpdiensten, maar wordt al snel opgepakt door de politie. Nadat zijn moeder overlijdt verdenkt rechercheur David Russell (Peter Sarsgaard) de jongeling van de moord.

Interrogation1

© Paramount+ / CBS Television

Fishers pleegvader Henry (David Strathairn) probeert zijn zoon te overtuigen van een leugendetectortest. Op die wijze kan hij zichzelf vrijpleiten. Met die suggestie verliest Fisher wel het vertrouwen van Henry. Immers: ook zonder zo’n test zou hij hem moeten geloven. Maar Gallner speelt een typische Amerikaanse banneling. Een jongen die in de maatschappij tussen wal en schip valt. Een makkelijke prooi voor de politie. Zo’n iemand die schuldig is totdat zijn onschuld is bewezen. Het Amerikaanse gecorrumpeerde rechtssysteem heeft een magnetische werking op dit soort Amerikanen. 

Interrogation2

© Paramount+ / CBS Television

Verderop in de reeks diepen Manckiewicz en Weidemann dit euvel nog verder uit. Interrogation beslaat ruim twintig jaar. De serie intrigeert zonder twijfel en is een uitgelezen voorbeeld van Amerikaanse true crime. Het enige pijnpunt is dat - in ieder geval in de eerste aflevering - doorgewinterde acteurs als Strathairn en Sarsgaard nog al tam overkomen. Hoewel Gallner opnieuw bewijst dat hij met verve een getormenteerde ziel als Fisher kan spelen.

Interrogation S01, vanaf woensdag 16 augustus 2023 bij Canvas

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!