Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Insatiable S02E01-04: Patty is terug en gevaarlijker dan ooit

  •  
13-10-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
Insatiable S02
Na de storm van kritiek op het eerste seizoen wil de Netflix Original-serie beginnen met een schone lei.
Waarschuwing: onderstaande recensie bevat spoilers voor Insatiable S01.
Nog voor de première van het eerste seizoen van Insatiable liep er al een petitie om de serie van Netflix te verbannen. Ook na de release konden de makers rekenen op bakken kritiek vanwege de problematische manier waarop de komedieserie omging met fatshaming, aanranding en homofobie. De streamingdienst verraste dan ook vriend en vijand door de omstreden serie te hernieuwen voor een tweede seizoen. Nieuwbakken beauty queen Patty Bladell krijgt dus een tweede kans om zich te bewijzen, maar zit de wereld daar echt op te wachten?
Hoe zat het ook alweer? Insatiable draait om de tiener Patty Bladell (Debby Ryan), die na een kaakbreuk kilo’s afvalt en zich na jaren van pesterijen opeens tot de populairste tieners op school kan rekenen. Ze is echter niet vergeten dat haar nieuwe vrienden haar voormalige pestkoppen zijn, en Patty zint op wraak. Dan verschijnt pageant-coach Bob Armstrong (Dallas Roberts) ten tonele. Hij ziet in Patty een ruwe diamant die hij kan polijsten tot schoonheidskoningin, en met succes: Patty wint een grote wedstrijd en wordt gekroond tot Miss Magic Jesus. De laatste aflevering van het eerste seizoen eindigt met een grote cliffhanger: Patty wordt bijna vermoord door concurrerende pageant-coach Stella Rose (Beverly D’Angelo). Ze ontsnapt, en overrijdt daarbij haar belager. Als klap op de vuurpijl vermoordt Patty ook haar doorgedraaide ex-vriendje Christian (James Lastovic) om het leven te redden van beauty queen Magnolia (Erinn Westbrook), die Christian in zijn kofferbak gevangenhield. Intussen ziet haar eigen coach Bob zijn pogingen om een polyamoureuze relatie te beginnen met zijn vrouw Coralee (Alyssa Milano) en nieuwe geliefde Bob Barnard (Christopher Gorham) stranden. Veel tijd om erover na te denken krijgt hij echter niet, want Patty roept zijn hulp in bij het verdoezelen van haar vele misdaden van die avond.
Insatiable S02
Dacht je dat seizoen één campy was? Maak je borst dan maar nat voor het vervolg. Want met zo’n aanloop heeft Insatiable weinig tijd nodig om nog verder af te dalen in waanzin. De narcistische Patty lijkt de smaak van het moorden namelijk te pakken te hebben, en het duurt niet lang voor haar daden haar beginnen te achtervolgen. Het helpt haar zaak niet wanneer een medekandidaat kort na het winnen van een missverkiezing wordt gewurgd met haar eigen sjerp. Alle ogen zijn gericht op Patty, en zelfs haar coach Bob begint zich af te vragen of zijn protégée nog wel te stoppen is.
Te midden van alle kolderieke avonturen en beschuldigingen proberen Patty’s vrienden haar zover te krijgen om met een therapeut te praten. Want waar Patty’s mantra in seizoen één nog ‘skinny is magic’ was, wordt nu het punt erin gehamerd dat ze een eetprobleem heeft en dat afvallen niet de oplossing is voor al haar problemen. Het is het overduidelijke antwoord van de serie op alle criticasters die niet gecharmeerd waren van de dubieuze manier waarop Insatiable eerder omging met Patty’s gewichtsverlies. Mocht het nog niet duidelijk zijn dat de discussie wat de makers betreft daarmee afgesloten is, dan beklemtoont coach Bob dat nog een keer of tien terwijl hij Patty op het hart drukt dat ze het verleden nu achter zich moet laten, en kan beginnen met een schone lei. De vraag is of de wisselvallige serie wel een tweede kans verdient, en of die boodschap nog wel aankomt nu degenen die het zo graag hadden willen horen allang zijn afgehaakt.
Insatiable S02, vanaf 11 oktober 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!