Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

In the Dark S01E01-03: privédetective tegen wil en dank

  •  
05-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
In the Dark
De nurkse en blinde Murphy Mason is geen Daredevil, maar wel volhardend.
Twee dingen wil Murphy Mason (Perry Mattfeld), hoofdrolspeelster in In the Dark , heel graag duidelijk hebben. Allereerst is ze geen stereotiepe hulpbehoevende blinde vrouw. Murphy dringt schaamteloos voor in de rij bij de kassa, vindt haar blindengeleidehond maar een lastpost, en nee, ze heeft ook geen extra scherpe zintuigen à la Daredevil.
Over het tweede punt is ze al even uitgesproken: ook met zicht zou ze even bitter, egoïstisch en zelfdestructief zijn, slingerend van de ene naar de andere man. Dat ze nog niet ontslagen is – zelfs wanneer ze met een kater op haar werk verschijnt en ze seks heeft met de echtgenoot van het koppel dat net een flinke donatie heeft gedaan - komt ook puur omdat het bedrijf van haar ouders is.
Dan wordt ze van buitenaf gedwongen haar cyclus van zelfverachting en zelfmedelijden te doorbreken, wanneer ze op een avond het levenloze lichaam van Tyson (Thamela Npumlwana), een van haar weinige echte vrienden, vindt. Maar wanneer de politie, aangevoerd door Dean Riley (Rich Sommer, Mad Men ), een kijkje komt nemen, is er geen lichaam te vinden. Toch weet ze het zeker: er is een misdaad gepleegd. En als de politie het niet verder uit wil zoeken, dan doet zij het maar zelf!
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Mason doet de eerste afleveringen goed haar best om zo onhebbelijk mogelijk te zijn. Tegelijkertijd helpt haar koppigheid haar wel in haar zoektocht naar de dader, zelfs al kan je je afvragen hoe verstandig het is dat ze maar steeds bij Darnell James (Keston John), neef van Tyson én lokale drugsdealer, blijft zeuren dat hij Tyson als vermist op moet geven.
Maar beetje bij beetje worden ook de scheurtjes in de muur die Mason om zichzelf heeft opgetrokken zichtbaar en wordt duidelijk waarom haar ouders (Kathleen York, Derek Webster), haar trouwe huisgenootje Jess (Brooke Markham) en zelfs haar mopperende collega Felix (Morgan Krantz) nog niet alle hoop hebben opgegeven.
In the Dark, vanaf 6 april 2022 op Ziggo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!