Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

In Love All Over Again S01E01-02: interessant portret van knipperlichtrelatie

  •  
14-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
301 keer bekeken
  •  
In Love All Over Again
De relatie tussen twee jongelingen uit Madrid wordt telkens door obstakels geplaagd, in dromerige reeks van de maker van Elite.
Foto credits: Carla Oset / Netflix
Madrid, 2003. Irene (Georgina Amorós uit Elite ) is verhuisd naar de Spaanse hoofdstad, om daar een opleiding tot filmregisseur te volgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Haar vriendje Fer (Albert Salazar) heeft liever dat ze bij hem blijft wonen, op het platteland van de Spaanse streek Castellón. Hij vreest dat Irene in Madrid zal verdwalen. En in de metropool zijn natuurlijk ook meer kapers op de kust. Dat is al direct te zien in de openingsaflevering, waarin Irene de knappe acteur Julio (Franco Masini) ontmoet. Hij zou de ideale hoofdrolspeler zijn in de korte film die Irene aan het schrijven is.
Maar dan slaat het noodlot toe. Terwijl Irene en Julio in de metro zitten wordt een bom opgeblazen. De twee belanden in het ziekenhuis en Irene vertrekt niet lang daarna weer naar Castellón, in de armen van Fer. Tóch zullen Julio en Irene weer bij elkaar komen; daar draait In Love All Over Again om: hoe sommige stellen elkaar aantrekken en afstoten. Een soort accordeonrelatie dus. En deze dramareeks, bedacht door Carlos Montero van Elite , bestrijkt ook nog eens twintig jaar. Zo kan je zien hoe een relatie zich gedurende twee decennia ontwikkelt. Wanneer de twee hoofdpersonen niet samen zijn toont Montero hoe ze zich los van elkaar ontwikkelen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
In Love All Over Again
Het einde van In Love All Over Again laat zich, zoals Amorós in de voice-over aan het begin van de aflevering al suggereert, wel raden. Irene en Julio zijn voor elkaar gemaakt. De nadruk ligt in de serie dan ook meer op de groei van de personages. Op zich is dat een interessante insteek. Je gaat je gaandeweg steeds meer afvragen om welke reden de twee uiteindelijk al dan niet definitief bij elkaar zullen komen.
In Love All Over Again S01, vanaf 14 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!