Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

In Broad Daylight: The Narvarte Case: hoge piefen gaan over lijken

  •  
08-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
In Broad Daylight: The Narvarte Case
In Mexicaanse documentaire over corruptie wordt een merkwaardige moordzaak – waarbij een fotojournalist om het leven komt – vakkundig onder de loep genomen.
Foto credits: Netflix
Documentairemaker Alberto Saúl Arnaut Estrada duikt in In Broad Daylight: The Narvarte Case ( A Plena Luz: El Caso Narvarte ) in een curieuze moordzaak: op 31 juli 2015 worden vijf stoffelijke overschotten gevonden in een appartement in de wijk Narvarte, in Mexico-Stad. Wie de Mexicaanse filmmaker kent, weet dat hij eerder al films maakte over wijdverbreide corruptie, zoals Hasta los dientes (2019). En ook in In Broad Daylight: The Narvarte Case openbaart zich al snel een link tussen de moordpartij en een corrupte gouverneur.
Spin in het web is Rubén Espinosa Benerril, een jonge fotojournalist die in 2009 door politicus Javier Duarte wordt ingehuurd om verslag te doen van diens campagne in de stad Xalapa. Al snel komt Benerril erachter hoe Duarte en andere politici journalisten behandelen. Dus stopt hij en voegt hij zich bij een tijdschrift dat verslag doet van deze misstanden – zo schromen sommige partijen niet om journalisten te vermoorden. Benerril – die zich gaandeweg ontpopt als een sort verzetsheld – wordt op een gegeven moment ook bedreigd en verhuist van Xalapa naar Mexico-Stad.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
In Broad Daylight: The Narvarte Case
Dat blijkt niet genoeg om zijn eigen dood te kunnen voorkomen; de fotojournalist is een van de vier slachtoffers in het bovengenoemde appartement. In een zaak die door de politie al snel als ‘roofoverval’ wordt aangemerkt. Terwijl er – zo zien critici – maar 6000 peso’s zijn buitgemaakt. Er klopt dus iets niet en Estrada toont aan hoe deze zaak al zeven jaar door ettert en hoe vrienden en familieleden snakken naar arrestaties. Uiteindelijk worden er mensen voor de moordzaak veroordeeld, maar zoals wel vaker in Mexico: de hoge piefen lijken ermee weg te komen.
In Broad Daylight: The Narvarte Case, vanaf 8 december 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!