Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Imposters S02: de oplichters nemen afscheid

  •  
01-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Imposters S02
Na een langdurige aanloop landt de tweede helft van S02 weer stevig in de vermakelijke zwendelaarswereld.
Waarschuwing: onderstaande recensie bevat spoilers voor Imposters S01.
De seizoensfinale van seizoen één van Imposters zag amateuroplichters Ezra (Rob Heaps), Richard (Parker Young) en Jules (Marianne Rendón) op listige wijze zowel de FBI als meesteroplichtster Maddie (Inbar Lavi) te slim af zijn. Het drietal ging er vandoor met de kostbare ring met de zeldzame saffraandiamant die FBI-agent Simons (Stephen Bishop) als lokkertje gebruikte om Maddie te vangen. De ring, ter waarde van 1,3 miljoen, compenseert Maddie’s voormalige slachtoffers voor alle dollars die ze hen heeft ontfutseld en het drietal rijdt als overwinnaars de zonsondergang tegemoet. Eind goed al goed, niet? Helaas, zo makkelijk komen ze er niet mee weg. Seizoen twee pikt onmiddellijk op waar seizoen één eindigde, en onthult dat de FBI Ezra, Richard en Jules op de Most Wanted lijst heeft gezet. Tot overmaat van ramp is ook de mysterieuze Doctor, de genadeloze baas die Maddie en kornuiten aanstuurt, uit op oorlogspad. Omdat niemand weet wie de ring in zijn bezit heeft, zijn zowel gangsters als overheidsdienaars niet alleen op zoek naar de drie nieuwbakken dieven, maar ook naar Maddie.
Het is een onvermijdelijk euvel van opvolgende seizoenen dat netjes gestrikte verhaallijnen van de voorafgaande apotheose met een ruk weer worden losgerukt in de eerstvolgende aflevering. Begrijpelijk, maar enigszins vermoeiend. Imposters is niet anders; om het nieuwe seizoen wat stuwkracht te geven, loopt alles binnen de eerste aflevering zodanig in de soep dat de rest van het seizoen nodig is om de boel weer een beetje recht te trekken. Niet alle avonturen onderweg zijn echter even interessant om te bekijken. Zo probeert Richard de ring te verkopen aan een lokale gangster in zijn thuisstad Scottsdale, een plan dat voorspelbaar gedoemd is om te falen. Het doet de drie vrienden op de vlucht slaan naar Mexico, alwaar het leven als oplichter met name Ezra iets te goed lijkt te bevallen. Intussen zit Maddie onder haar nieuwe alias Molly ondergedoken in een luxueus wellness resort, waar ze door de huispsycholoog wordt geconfronteerd met haar pathologische neiging om te liegen. Maddie’s ontdekkingsreis naar haar diepere ik is slechts matig interessant om te bekijken en oogt tezamen met de Mexicaanse wederwaardigheden van los tres amigos bedenkelijk veel als opvulling. Een vermoeden dat wordt bevestigd wanneer de politie opduikt en Maddie in één klap terug is naar zichzelf en haar oude gekonkel, en Ezra, Richard en Jules halsoverkop Mexico verlaten. Vanaf dat moment komt de vaart erin en is Imposters even vermakelijk en schertsend als vanouds. De dialogen worden scherper, de verhaallijn strakker, en Maddie mag weer doen waar ze het beste in is: oplichten.
6916.w1500.0.55cbc74
Seizoen twee van Imposters kon opnieuw rekenen op een gastrol van Uma Thurman als de angstaanjagende ‘compliance officer’ Lenny Cohen, evenals een cameo van showrunner Paul Adelstein als haar minstens zo beangstigende ex-man Shelly. Andere nieuwe bijrollen zijn voor Rachel Skarsten (Reign, Fifty Shades of Grey) als Jules’ bekakte zus Poppy en Abby Miller (The Sinner) als onwetend maar sympathiek nieuw doelwit. De sterke nieuwe aanwinsten en een spetterende seizoensfinale ten spijt, heeft Amerikaanse zender Bravo besloten om Imposters niet te hernieuwen voor een derde seizoen. Spijtig, want juist nu de drie vrienden hun amateurstatus ontstijgen en als volleerde zwendelaars te werk gaan, wordt het pas echt interessant om te bekijken. Toch hoeven fans niet te treuren, want na de moeilijke start weet de tweede helft van seizoen twee haar personages een afscheid te geven dat genoeg voldoening geeft om de serie zonder veel vertwijfeling te ruste te leggen.
Imposters S02, vanaf 21 september 2018 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!