Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Imagine Film Festival: Mayhem

  •  
19-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mayhem
Aanstaande vrijdagavond de kantoor-slasherfilm Mayhem en de hele zaterdag alle publieksfavorieten van het festival.
Imagine in EYE Amsterdam is het festival voor fantasy, horror en andere 'weirde' films, waarvan je de meeste nooit in de reguliere bioscoop of op Netflix zult tegenkomen. Zoals Mayhem, een totaal over-the-top B-film waarin een kantoorgebouw met tweehonderd meedogenloze consultants in quarantaine moet, wanneer er een virusinfectie uitbreekt. Het virus zorgt voor een tijdelijk maar totaal wegvallen van alle menselijke remmingen.
Dat levert veel kantoormoorden, kantoorseks en kantoorintriges op, met alle hamers, spijkerpistolen en toetsenborden die je daarbij nodig hebt. Als de ambitieuze juridische consultant Derek (Steven Yeun, die Glenn speelde in The Walking Dead ) ten onrechte wordt ontslagen vlak voordat de infectie uitbreekt, vecht hij zich met de eveneens woedende cliënt Melanie (Samara Weaving, uit Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ) een weg naar de bovenste verdieping, alwaar de directie een schrikbewind voert.
Mayhem is niet alleen een film waarin veel witteboorden-bloed wordt vergoten, maar ook een satire op de mentaliteit van corporate consultancy en een vrolijke aanklacht tegen een leven dat geheel in het teken van geld en keihard werken staat. Door de kantoorsetting en de nadruk op humor is Mayhem een amusant buitenbeentje in het slasher-genre en de acteurs hebben er duidelijk lol in om losgeslagen beesten in een (mantel)pak te spelen. Prettige film om na de vrijmibo bij te komen van een week op kantoor.
Zaterdag 21 april zijn op de slotdag de films die het publiek verkoos tot de beste van het festival allemaal nog één keer te zien. In totaal zeven films , waaronder de Nederlandse première van de wonderschone animatiefilm Isle of Dogs van Wes Anderson en het Mexicaanse horrorsprookje Tigers Are Not Afraid.
Mayhem is vrijdagavond 20 april om 22:10 uur te zien in EYE in Amsterdam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!