Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

If I Hadn’t Met You S01E01-02: Spaanse high concept-serie heeft weinig tempo

  •  
17-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
If I Hadn't Met You
De Spaanse serie draait op een high concept-premisse: wat als je de tijd terug kon draaien om alles anders te doen?
De familie van Eduard (Pablo Derqui, Children of the Sun) komt om het leven bij een tragisch verkeersongeluk. Door schuld verteerd – hij weigerde van auto te wisselen met zijn vrouw, wier exemplaar al langer kuren had – besluit hij suïcide te plegen, totdat hij op het laatste moment gered wordt door een mysterieuze vrouw die zichzelf Dr. Everest noemt. Zij biedt hem de kans proefkonijn te zijn voor een experiment waarin hij naar alternatieve universums kan reizen. Eduard ziet daarin de kans zijn gezin te redden.
De Spaanse serie If I Hadn’t Met You (Si no te hubiese conocido) draait op een high concept-premisse die altijd werkt – wat voor een invloed kan een veranderde geschiedenis uitoefenen op het heden? Wat als je de tijd terug kon draaien om alles anders te doen? Het concept bezigt talloze contemporaine films en series sinds Back to the Future. Deze specifieke uitvoering lijkt in eerste instantie geslaagd: er is genoeg ruimte voor karakterontwikkeling, de interactie tussen Eduard en de mensen om hem heen is geloofwaardig, er wordt sterk geacteerd, en het script lijkt aanvankelijk niet te wankelen.
Het enige probleem is dat het afleveringen zijn van een uur (en de CGI is ook niet om over naar huis te schrijven, maar dat valt nog te overzien). De serie is onnodig traag. De afleveringen hadden – in ieder geval de eerste twee – qua 'story beats' in misschien wel twintig minuten gepast. Meermaals verlang je er als kijker naar zélf naar een alternatieve dimensie te reizen, zodat je op zoek kan gaan naar een versie van de serie die wat meer behapbaar is.
‘Hoeveel universums zijn er?’, vraagt Eduard op een gegeven moment aan Dr. Everest, waarop zij antwoordt: ‘Hoeveel sterren zijn er?’ Nou, laten we het voor nu op tweeënhalf houden.
If I Hadn't Met You S01, vanaf 15 maart 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!