de Lagarde

I Came By: niets komt uit de lucht vallen

  •  
31-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
202 keer bekeken
  •  
I Came By
Hugh Bonneville uit Downton Abbey zet een intrigerend personage neer in mislukte thriller over een graffiti-activist die een duister geheim ontdekt.
Foto credits: Nick Wall / Netflix
Graffiti-activisten Toby (George MacKay) en Jay (Percelle Ascott) breken bij rijke mensen in om daar vervolgens op hun muren de leus ‘I Came By’ ('Ik kwam langs') te kalken. Van hun illegale, indringende praktijken maken ze vervolgens weer foto’s die gretig bekeken worden op internet. Zodoende belandt Jay op een dag met een smoes bij de rechter Hector (Hugh Bonneville uit Downton Abbey ). Hij maakt snel een foto van de wificode op de modem, zodat hij een keer terug kan komen om de huisbeveiliging te kraken en hun welbekende ‘tag’ te spuiten. Maar als z’n vriendin zwanger blijkt, dan besluit hij weer het rechte pad op te gaan.
Jay heeft er geen problemen mee als Toby verdergaat met hun graffiti-activisme, maar hij wil er niets meer mee te maken hebben. Als Toby echter - maanden nadat Jay het voorwerk deed - bij rechter Hector in diens woning inbreekt, dan ontdekt hij nog iets anders: rare foto’s en een omineuze deur naar een kelder. Deze wending komt niet erg uit de lucht vallen. Filmmaker Babak Anvari – die in 2016 doorbrak met het uitstekende en ijzingwekkende Under the Shadow – lijkt in I Came By – Anvari schreef het scenario met Namsi Khan - op de automatische piloot te filmen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
I Came By
Hij probeert de kijker op wanhopige wijze nog voor te spiegelen dat Bonneville’s personage een goed man is - zo zou Hector zich ontfermen over vluchtelingen - maar dit alles is tevergeefs. Het enige interessante facet aan deze bijzonder mislukte film is de rol van Bonneville, die doorgaans lieflijke mannen speelt. Ditmaal vertolkt hij iemand die door het grote publiek wordt gezien als een aardige goeddoener, maar in werkelijkheid een monster is – en Bonneville speelt die tweeledigheid niet onaardig.
I Came By, vanaf 31 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!